Vitocrossal 100 - 80 tot 318 kW, tot 636 kW als duo-ketel

De voordelen op een rij

 • Gebruiksklare unit: snelle en eenvoudige montage dankzij bekabelde en voorgemonteerde componenten„„
 • No Flow toestel met grote waterinhoud en zeer compacte afmetingen
 • Zeer compact, bespaart waardevolle ruimte in het ketelhuis/de stookruimte„„
 • Rendement tot 98 % (Hs)/109 % (Hi)
 • „„Geschikt voor aardgas E, L, LL„„
 • Roestvast stalen warmtewisselaar voor maximale efficiëntie
 • „„Modulerende MatriX-cilinderbrander met lange levensduur dankzij roestvaststalen MatriX-draadgaas – die bestand is tegen hoge temperaturen„„
 • Slijtagevrije werking en lange levensduur, modulatie tot 1:5 en lange branderlooptijden zonder schakelintervallen
 • „Volautomatische verbrandingsregeling d.m.v. de „Lambda Pro Control, waardoor afstellen overbodig is. De ketel kalibreert zichzelf op gezette tijden naar de juiste luchtovermaat met het beste redement. Dit zorgt voor gemak, is veilig en bespaart op onderhoudskosten.
 • „„Goede bereikbaarheid van alle onderdelen zorgt voor groot service- en onderhoudsgemak„„
 • Beproefde Vitotronic-regeling met menugestuurde bediening en tekstweergave
 • „„Gering stroomverbruik; - er is geen ketelcircuitpomp nodig dankzij de grote waterinhoud„„
 • Geruisloze werking (geen extra geluidsisolatie nodig)„„
 • Met optionele Vitoconnect 100 wifi-module voor regeling op afstand via een app
MatriX-cilinderbrander

De doordachte HR-techniek maakt van de Vitocrossal 100 een zuinige verwarmingsketel met tal van toepassingsmogelijkheden

De Vitocrossal 100 (CI1) is een universeel inzetbare HR-ketel met een vermogen van 80 tot 318 kW. Dankzij de zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding is deze ketel tegelijkertijd een bijzonder rendabele oplossing voor blokverwarming, gestapelde bouw, en utiliteit. 

Dit toestel beschikt over de beproefde Inox-Crossal-warmtewisselaar met een robuuste MatriX-cilinderbrander. Het modulatiebereik tot 1:5 resulteert in een lange levensduur van de brander en een lager energieverbruik.

Compleet en compact

Het kleinste model van de Vitocrossal 100 past door deuropeningen van nauwelijks 450 millimeter breed en wordt dan ook aanbevolen voor renovaties. Juist bij vervanging van oude installaties moet men meestal rekening houden met beperkte ruimten.

Het verwarmingstoestel kan als complete unit of met losse componenten besteld worden. Het toestel wordt compleet gemonteerd en bekabeld geleverd.

Vitocrossal 100 Duo-ketel

Eenvoudige cascadeoplossing in een behuizing van 240 tot 636 kW

Doordachte HR-techniek

Dankzij de constructie van de gepatenteerde roestvast stalen warmtewisselaar heeft de Vitocrossal 100 minimale afmetingen en een gering gewicht. De gepatenteerde, door Viessmann ontworpen roestvast stalen warmtewisselaar zorgt voor een maximale condensatiebenutting. Daarnaast laat het gladde roestvast stalen verwarmingsoppervlak het condenswater eenvoudig naar beneden wegvloeien. Dit heeft een permanent zelfreinigend effect, wat resulteert in een duurzaam hoog rendement en een langere levensduur en onderhoudsinterval garandeert.

Er is een rendement mogelijk tot 109 % (Hi)/98 % (Hs). Dit hoge rendement wordt behaald dankzij het kruisstroomprincipe van rookgas en ketelwater en de intensieve turbulentie van rookgassen langs de verwarmingsoppervlakken.

Lagere kosten door Lambda Pro Control 

Door de geïntegreerde Lambda Pro Control-verbrandingsregeling past de brander zich automatisch aan elke gassoort(E, L, LL) aan en garandeert een constant hoog rendement met minimale emissie. De Vitocrossal 100 is geschikt voor zowel open als gesloten werking.

Praktische Vitotronic-regeling

De geïntegreerde Vitotronic-regeling maakt snelle inbedrijfname en eenvoudige bediening mogelijk. Met de optionele Vitoconnect 100 wifi-module kan de verwarmingsketel ook makkelijk online via een App worden aangestuurd. De cascaderegeling Vitotronic 300-K (MW1B) stuurt tot acht verwarmingsketels aan.

Doorsnedetekening Vitocrossal 100

Overzicht

Vermogen (kW)
80 tot 318 kW
Rendement
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energielabel
A
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas E, L en LL
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Utiliteit en industrie, nieuwbouw en renovatie
Bediening
Eenvoudig te bedienen Vitotronic regeling
Warm tapwaterverwarming
Extra warmwaterboiler(s) vereist, en daardoor hoog warmwatercomfort
Overige kenmerken
Matri-cilinderbrander
HR-ketel Vitocrossal 100