Vitocal 333-G – het compacte verwarmings- en koelsysteem

De voordelen op een rij

  • Nu met Investeringssubsidie Duurzame Energie € 2.800,-  tot 3.000,-
  • Geringe bedrijfskosten door hoge CoP-waarde volgens EN 14511: tot 4,7 (B0/W35)
  • Compacte afmetingen, neemt dus weinig plaats in
  • Warmwaterboiler van 170 liter ingebouwd
  • Bijzonder geluidsarm door nieuw geluidsisolatieconcept: 38 dB (A)(B0/W35).
  • "natural cooling"-functie
  • Geringe bedrijfskosten bij uiterste efficiëntie op ieder werkingspunt door innovatief RCD-systeem (Refrigerant Cycle Diagnostic System)
  • Elektronische expansieklep.
  • Geoptimaliseerd gebruik van zelf opgewekte stroom bij fotovoltaïsche installaties

Subsidie

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en biomassaketels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Meer info ...

Advies

Lokale partner

Bij uw lokale Viessmann-installateur krijgt u gratis, vrijblijvend en persoonlijk advies.


Warmtepompen-compacttoestel Vitocal 333-G

Compacte warmtepomp Vitocal 333-GDe Vitocal 333-G werd als een compacte, zeer efficiënte oplossing voor de nieuwbouw ontworpen. Dankzij de integratie van groot gedimensioneerde warmtewisselaars wordt daarbij enerzijds een hoge CoP-waarde (CoP = Coefficient of Performance = rendement) bereikt van 5,0 volgens EN 14511 bij grond 0 °C/water 35 °C.

Het jaarrendement geeft de verhouding over een heel jaar weer tussen de hoeveelheid opgewekte warmte (verwarmingswarmte) en de aangevoerde energie (aandrijfenergie). Het innovatieve RCD-systeem (Refrigerant Cycle Diagnostic) levert een wezenlijke bijdrage aan de verhoging van het jaarrendement. Dit systeem zorgt voor een bijzonder precieze en snelle regeling van de koelcircuitloop via een elektronische expansieklep. Het RCD-systeem verzekert dat de warmtepomp te allen tijde optimaal werkt. Daarnaast zorgen de energiebesparende zeer efficiënte circulatiepompen voor de primaire kring en het cv-circuit in de drie vermogensklassen voor bijzonder lage verbruikskosten en dus voor een hoog jaarrendement.

Compacte warmtepomp Vitocal 333-G

Vitocal 333-G

 

Met "natural cooling"

In het compacte toestel Vitocal 333-G zorgt een warmwaterboiler van 170 liter voor een hoog warmwatercomfort. Voor een buitengewoon wooncomfort op warme zomerdagen is de Vitocal 333-G ook verkrijgbaar in een uitvoering met geïntegreerde "natural cooling" functie.

Dankzij de nieuwe koelkring met elektronisch expansieventiel (EEV) en het door Viessmann ontwikkelde RCD-systeem (Refrigerant Cycle Diagnostic), alsook de standaard uitrusting met energiebesparende gelijkstroompompen, zijn de compacte toestellen buitengewoon efficiënt. Dit resulteert dag in dag uit, jaar in jaar uit in een hoog rendement en lage verbruikskosten.

Doordat hij weinig plaats inneemt, is de Vitocal 333-G bijzonder geschikt voor installatie in krappe ruimten: de compacte behuizing omvat de primaire circulatiepomp, de CV-pomp en de driewegomschakelklep. De behuizing van het compacte toestel schermt de koelmodule/hydraulische ruimte volledig af van de omgeving en beperkt op die manier, samen met de nieuwe driedimensionale trillingsdemping, het geluidsniveau tot een minimum. Met een geluidsniveau van slechts 38 dB(A) bij 0 °C/water 35 °C behoren de compacte warmtepompen tot de stilste in hun categorie.

Om het toestel makkelijk naar binnen te kunnen brengen, werd de hoogte gereduceerd en de behuizing deelbaar uitgevoerd. Diverse aansluittoebehoren vereenvoudigen de installatie van de warmtepompen, die compleet gemonteerd vanuit de fabriek geleverd worden.

De Vitotronic 200 regeling

Bedieningscomfort

Overzichtelijk, comfortabel, intelligent: de Vitotronic 200 biedt de perfecte functies voor een snelle en nauwkeurige regeling van uw verwarmingssysteem.

Connectiviteit

De Vitotronic 200 regeling - op elk gewenst moment via de App op uw smartphone te bedienen.

Vitoconnect 100 maakt de verbinding

Voor de bediening per App is de interface Vitoconnect 100 nodig. Toepasbaar voor alle warmtepompen van de Vitocal reeks (vanaf modeljaar 2010).

Vitoconnect 100
ViCare App

ViCare App

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

Op elkaar afgestemd: systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die aan alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt de mogelijkheid van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening en de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
5,7 tot 10,4 kW
COP bij verwarming
afhenkelijk van het vermogen tot 5,0
Energielabel
energieeffizienklasse.png
A++
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Woningbouw, nieuwbouw
Bediening
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafische display, bediening via Vitotrol App mogelijk
Warm tapwaterverwarming
Warm tapwaterboiler van 170 liter ingebouwd
Andere kenmerken
"natural cooling"-funktie met optionele NC-Box
Productdoorsnede Vitocal 333-G

erklaervideo-waermepumpe.jpg

Warmtepomp - eenvoudig uitgelegd

De werking van een warmtepomp en de natuurkundige basisprincipes eenvoudig uitgelegd door onze expert Carsten Kuhlmann.

Youtube
erklaervideo-wp-umgebungswaerme.jpg

Waar komt de omgevingswarmte vandaan?

Carsten Kuhlmann legt uit vanwaar omgevingswarmte komt en hoe verschillende warmtepomptypes deze gebruiken.

Youtube