Goede redenen om uw verwarmingsinstallatie te vernieuwen en voor een efficiënte condenserende stookolieketel te kiezen.

In Nederland alleen al zijn er nog duizenden verwarmingsinstallaties in gebruik die ouder zijn dan 25 jaar. De eigenaars beseffen vaak niet hoeveel geld ze verspillen door energie die nutteloos wordt verbrand en als onbenutte warmte door de schoorsteen verdwijnt. Bovendien belasten deze oude installaties het klimaat door hun onnodige CO2-uitstoot en dragen ze bij aan de opwarming van de aarde.

Door deze installaties meteen te vervangen door een condenserende HR-ketel en te combineren met zonne-energie, zouden de eindverbruikers tot 35 procent energie kunnen besparen.

Solaire verwarmingsondersteuning

De gratis energie van de zon wordt nog altijd te weinig benut voor verwarmingsondersteuning en sanitair waterverwarming. Met name bij modernisering van de verwarming of vernieuwing van de ketel, zou u een combinatie met een zonnesysteem in overweging kunnen nemen.

Lees hier meer over Viessmann zonnesystemen

efficiënte hr condensatieketel op stookolie

Efficiënt gebruik van grondstoffen met HR-condensatieketel

Met een HR-ketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van gas, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut door de schoorsteen verdwijnt.

HR-ketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich nog in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmingswarmte. Hiervoor zijn de HR-ketels van Viessmann uitgerust met Inox-Radial warmtewisselaars uit roestvast staal, die de rookgassen vóór ze door de schoorsteen verdwijnen zodanig afkoelen dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte overgedragen wordt aan het verwarmingssysteem.

Met deze technologie halen HR-ketels een normrendement van wel 98 procent (Hs) en zijn ze dus bijzonder energiebesparend. Dit werkingsprincipe bespaart niet alleen kostbare energie, maar spaart ook het milieu door de fors gereduceerde CO2-emissies.

Brennwerttechnik.jpg

Hoe werkt een HR-ketel

De werkwijze van een HR-ketel eenvoudig verklaard door onze expert Carsten Kuhlmann (Duits gesproken).

YouTube