Accountmanager 

Voor commerciële BtB professional met ervaring in de utiliteit en industrie. Kent de markt voor klimaattechniek en heeft drive om een snelgroeiend A-merk verder uit te bouwen in Nederland. Accountmanagement, business development en acquisitie. 

Organisatie 

De Viessmann Group is internationaal een van de toonaangevende fabrikanten van innovatieve, duurzame en energiebesparende verwarmings-, klimaat- en comfort systemen. Door vooruitstrevende en kwalitatief hoogwaardige productontwikkelingen is Viessmann de technologische gangmaker en voortrekker van de internationale verwarmingssector geworden. 

Als onderneming die uitblinkt in duurzaamheid, biedt Viessmann haar klanten innovatieve producten die overtuigen door hun topkwaliteit, energie-efficiëntie en lange levensduur. Men levert al tientallen jaren warmtepompen en zonnesystemen, maar ook zeer milieuvriendelijke verwarmingssystemen voor olie, gas en hernieuwbare grondstoffen. 

Als familiebedrijf volgt Viessmann een duidelijk omschreven ondernemingsstrategie. De cultuur is gericht op het klantgericht denken en handelen met een open instelling. Vertrouwen, betrouwbaarheid en flexibiliteit typeren de interne samenwerking. Bij de organisatie heeft wereldwijd inmiddels meer dan 12.000 medewerkers, 10 productielocaties en men heeft verkoopvestigingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor van Viessmann is centraal gevestigd in Duitsland in Allendorf. In Nederland is Viessmann gevestigd in Capelle a/d IJssel. 

Functie 

Als Accountmanager bij Viessmann ben je intermediair tussen de klant en Viessmann Nederland. Je wordt verantwoordelijk voor het relatiebeheer met en het uitbouwen van bestaande en nieuwe relaties gericht op het genereren van omzet. Hierbij hou je rekening met het de gewenste positionering van Viessmann op de Nederlandse markt. 

Je analyseert de mogelijkheden binnen de markt en inventariseert huidige en potentiële accounts. Ook hou je de actuele markt- en concurrentiegegevens bij en signaleer je de ontwikkelingen en trends binnen de branche. Al deze bevindingen neem je op in je strategisch accountplan. 

In je werk geef je regelmatig productpresentaties aan potentiële klanten. Ook word je betrokken bij de uitvoering en begeleiding van salesacties die voortvloeien uit het algemene marketingplan. Je rapporteert rechtstreeks aan de managing director van Viessmann Nederland. 

Profiel 

  • Je hebt een opleiding op hbo-niveau en minimaal 8 jaar commerciële werkervaring binnen de utiliteitsbranche; 
  • Je hebt relevante werkervaring binnen de installatiebranche, bij voorkeur binnen de klimaattechniek; 
  • Bij voorkeur heb je kennis van (en affiniteit met) de producten van Viessmann; 
  • Je hebt uitstekende commerciële en communicatieve vaardigheden; 
  • Structureren en prioriteren gaat je makkelijk af en je bent een goede sparringpartner voor je collega’s; 
  • Je bent flexibel, stressbestendig en zeer goed in het toepassen van verwachtingsmanagement; 

Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 

Aanbod 

Een uitdagende job bij een toonaangevende speler in een sterk groeiende markt. 

De organisatie heeft verschillende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, training en opleiding. Je levert een essentiële bijdrage aan de reputatie en het algehele succes van Viessmann Nederland. 

Interesse? 

Viessmann Nederland heeft deze vacatures exclusief uitbesteed aan Duke & Jacobs Werving & Selectie. Als je vragen hebt over de organisatie, de vacature zelf of de procedure, dan kun je contact opnemen met Duke & Jacobs: 

Paul van Campen (partner at Duke & Jacobs)
Tel +31 (0)6 5344 5639
Mail paul@dukejacobs.nl 

Robert Jacobs (partner at Duke & Jacobs)
Tel +31 (0)6 4835 0789
Mail robert@dukejacobs.nl

Solliciteren? 

Als je wilt solliciteren, ga dan naar de vacature op de website van Duke & Jacobs: www.dukejacobs.nl/vacatures/accountmanager/ en solliciteer met je CV en een korte motivatie. Of stuur je CV en motivatie naar een van de bovengenoemde e- mailadressen. 

We kijken uit naar je reactie! 

Voor meer informatie of open sollicitaties

Neem contact met ons op

Voor al je vragen omtrent werken bij Viessmann Nederland

E-mail verzenden