Online Marketing Manager

Voor een sterke digitale professional die houdt van uitdaging en het realiseren van ambitieuze doelstellingen. Verantwoordelijk voor onlinebeleid, online campagnes en performance marketing. Pragmatisch, slagkracht en stressbestendig. 

Organisatie 

De Viessmann Group is internationaal een van de toonaangevende fabrikanten van innovatieve, duurzame en energiebesparende verwarmings-, klimaat- en comfort systemen. Door vooruitstrevende en kwalitatief hoogwaardige productontwikkelingen is Viessmann de technologische gangmaker en voortrekker van de internationale verwarmingssector geworden. 

Als onderneming die uitblinkt in duurzaamheid, biedt Viessmann haar klanten innovatieve producten die overtuigen door hun topkwaliteit, energie-efficiëntie en lange levensduur. Men levert al tientallen jaren warmtepompen en zonnesystemen, maar ook zeer milieuvriendelijke verwarmingssystemen voor olie, gas en hernieuwbare grondstoffen. 

Als familiebedrijf volgt Viessmann een duidelijk omschreven ondernemingsstrategie. De cultuur is gericht op het klantgericht denken en handelen met een open instelling. Vertrouwen, betrouwbaarheid en flexibiliteit typeren de interne samenwerking. Bij de organisatie heeft wereldwijd inmiddels meer dan 12.000 medewerkers, 10 productielocaties en men heeft verkoopvestigingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor van Viessmann is centraal gevestigd in Duitsland in Allendorf. De online marketingorganisatie is gevestigd in Berlijn. In Nederland is Viessmann gevestigd in Capelle a/d IJssel. 

Functie

Wegens sterke groei van de organisatie in Nederland, zijn wij voor Viessmann Nederland op zoek naar een Online Marketing Manager. IN deze positie vervul je de sleutelrol binnen het digitale domein van Viessmann Nederland, maak je resultaten meetbaar en voer je direct toepasbare verbeteringen door om bij te dragen aan het gezamenlijke succes. 

Vanuit het hoofdkantoor in Duitsland wordt de global strategie bepaald en jij vertaalt en implementeert deze naar de Nederlandse markt. Je maakt resultaten meetbaar en voert direct toepasbare verbeteringen door om bij te dragen aan het gezamenlijke succes. Je werkt daarbij nauw samen met je collega’s in Duitsland.

Tot jouw taken en verantwoordelijkheden behoren onder andere: 

 • Verdere professionalisering van de online marketing activiteiten in Nederland; 
 • Branding van de organisatie in de voor hen nieuwe B-t-C doelgroep; 
 • Lancering van een nieuwe productrange in de B-t-C markt 
 • Het opzetten dan wel aanscherpen van een pakkende customer journey; 
 • Het inrichten en ontwikkelen van proces flows in Salesforce; 
 • Leadgeneration in de B-t-B markt; 
 • Ontwikkelen en (laten) uitvoeren van een krachtige SEO strategie in combinatie met SEA; 
 • Ontwikkelen en (laten) opstellen van relevante content; 
 • Aansturen en begeleiden van een social media expert. 

Profiel

 • Je hebt HBO werk en denkniveau met een opleiding op het gebied van Marketing & Communicatie en minimaal 5 jaar relevante online werkervaring; 
 • Structureren en prioriteren gaat je makkelijk af en je bent een goede sparringpartner voor je collega’s; 
 • Je hebt ruime kennis van en ervaring in online marketing en je hebt de eindverantwoordelijkheid gehad over een website en andere onlinekanalen; 
 • Je bent technisch onderlegd en je hebt (ruime) ervaring met SEO/SEA en conversie optimalisatie; 
 • Je bent bekend met o.a. Web analytics/Google Analytics, Google Adwords, Bing, Social media (advertising), A/B testing en online campagnes; 
 • Ervaring met Salesforce is een pre;

En verder ben je klant- en service gericht, proactief en gaat geen uitdaging uit de weg. Daarnaast werk je graag in teamverband, durft kritisch te zijn en ben je communicatief sterk. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Een uitdagende job bij een toonaangevende speler in een sterk groeiende markt. 

De organisatie heeft verschillende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, training en opleiding. Je levert een essentiële bijdrage aan de reputatie en het algehele succes van Viessmann Nederland. 

Interesse? 

Viessmann Nederland heeft deze vacatures exclusief uitbesteed aan Duke & Jacobs Werving & Selectie. Als je vragen hebt over de organisatie, de vacature zelf of de procedure, dan kun je contact opnemen met Duke & Jacobs: 

Paul van Campen (partner at Duke & Jacobs)
Tel +31 (0)6 5344 5639
Mail paul@dukejacobs.nl 

Robert Jacobs (partner at Duke & Jacobs)
Tel +31 (0)6 4835 0789
Mail robert@dukejacobs.nl 

Solliciteren?

Als je wilt solliciteren, ga dan naar de vacature op de website van Duke & Jacobs: www.dukejacobs.nl/vacatures/online-marketing-manager/ en solliciteer met je CV en een korte motivatie. Of stuur je CV en motivatie naar een van de bovengenoemde e- mailadressen. 

We kijken uit naar je reactie! 

Voor meer informatie of open sollicitaties

Neem contact met ons op

Voor al je vragen omtrent werken bij Viessmann Nederland

E-mail verzenden