Patrick Stuut: Trainer en project engineer bij Viessmann

"We werken als één team en groeien hard in Nederland"

Hij versterkt sinds 1 september 2021 ons Viessmann Nederland-team en vindt vooral de afwisseling in zijn werk heel leuk: trainer en project engineer Patrick Stuut. Patrick verzorgt de Academie NL en gaat warmtepomptrainingen geven aan installateurs. Hij is daarnaast nauw betrokken bij nieuwbouwprojecten waar onze warmtepompen worden toegepast.

Korte lijnen

"Ik heb met alle afdelingen binnen Viessmann te maken: inkoop, verkoop, service en de buitendienst. Dat komt door mijn rol, maar ook doordat de lijnen binnen het bedrijf kort zijn. We doen het echt samen, als één team. Ik neem ook wel eens de telefoon op bij de klantenservice als dat nodig is. Geen dag is hetzelfde."

Mooie producten

"Viessmann is als merk natuurlijk een wereldspeler met meer dan 40 jaar warmtepomp-ervaring. We hebben goed doordachte, zelf ontwikkelde producten van hoge kwaliteit. Dat vind ik mooi. In Nederland zijn we dan ook flink aan het groeien. We kunnen met onze eigen producten een huis compleet energieneutraal maken. Samen bouwen we aan die steeds grotere naamsbekendheid in Nederland. Dat is hard werken, soms behoorlijk hectisch en uitdagend, maar altijd leuk."

Warm familiebedrijf

"Viessmann is een warm familiebedrijf waar je de kans krijgt om ook persoonlijk te groeien. Het is niet erg als je fouten maakt, je capaciteiten worden goed benut en trainingen of cursussen volgen is altijd mogelijk. En we werken internationaal samen. Het kan zomaar zijn dat je het ene moment via een chatgroep contact hebt met een collega uit België en het andere moment een training volgt in Duitsland. Ik ga elke dag met heel veel plezier naar mijn werk."