Elektrische wandverwarmingstoestellen Vitoplanar

Infraroodverwarmingen, snelkachels en wandconvectoren. De elektrische radiatoren van Viessmann bieden een breed scala aan toepassingen: in de badkamer bijvoorbeeld, tijdens de overgangsperiode, wanneer het nog niet de moeite waard is om de verwarming aan te zetten. Of in de serre, de garage of in de kelder, die vaak wordt gebruikt als hobbywerkplaats. Er zijn vele redenen waarom elektrische radiatoren in dergelijke gevallen de optimale oplossing is voor tijdelijke warmteopwekking.

Aangename infraroodwarmte dankzij elektrische wandverwarming

Moderne oppervlakteverwarmingssystemen die elektrisch aangedreven worden, worden vaak gebruikt in de vorm van wandverwarming. Afhankelijk van het model worden ze boven de vloer of op ooghoogte geïnstalleerd. Van daaruit wordt de thermische energie in de vorm van infraroodstraling naar de installatieruimte overgebracht. Veel mensen zijn bekend met infraroodstraling voor geneeskundige toepassingen. Voor een massage wordt het lichaam aangenaam verwarmd. En infraroodlampen worden ook graag gebruikt voor de verlichting van een verkoudheid.

Deze stralingswarmte kan echter ook worden gebruikt voor verwarming. De voor dit doel ontwikkelde oppervlakteverwarmers produceren hun warmte wanneer de infraroodstraling voorwerpen en mensen in huis raakt. Deze energie komt dan weer gelijkmatig vrij in de leefruimte.

Wandconvectoren zorgen voor warmte in de kortst mogelijke tijd

Elektrische radiatoren zijn niet alleen verkrijgbaar als infraroodverwarming, maar ook als wandconvectoren. Als deze convectoren elektrisch worden aangestuurd, geven ze de thermische energie in de vorm van verwarmde ruimtelucht vrij in de omgeving. De warmteproductie is zeer snel en de apparaten zijn relatief goedkoop in aanschaf. Als ondersteuning van de bestaande radiator in de badkamer of als complete verwarmingsoplossing voor zelden gebruikte ruimtes: Viessmann wandconvectoren zijn verkrijgbaar in verschillende vermogensniveau's. Ze zijn daarom geschikt voor meerdere toepassingen tegelijk. Gedetailleerde informatie over dit type verwarming vindt u op de Vitoplanar wandconvectoren pagina.

De foto toont een wandverwarming met een spiegelend oppervlak

Economische modernisering met elektrische radiatoren

Vooral infraroodverwarmingen kunnen vaak het alternatief zijn voor klassieke radiatoren. Zo is bijvoorbeeld het vervangen van verouderde nachtboilers - recentere cijfers wijzen op een half miljoen kachels - door moderne, vlakke infraroodverwarmingen een bijzonder rendabele oplossing voor renovatie. De stroomaansluiting is immers al aanwezig. De dure installatie van verwarmingsbuizen, de huisaansluiting voor aardgas en de investering in een conventionele verwarmingsinstallatie zijn niet langer nodig. De Vitoplanar EI2 is hiervoor bijzonder geschikt. Dit infrarood apparaat heeft de optie van convectie of infrarood verwarming.

Verscheidenheid aan modellen en discreet design

Infraroodverwarmingen zijn om andere redenen geschikt voor wandmontage als elektrische radiatoren: de apparaten zijn verkrijgbaar in verschillende vermogensniveau's, afmetingen en uitvoeringen en voldoen aan elke verwarmingsbehoefte. Ze zijn vooral interessant voor gebruikers die de functionaliteit als elektrische spiegelverwarmers op prijs stellen. Ze functioneren immers enerzijds als radiatoren en anderzijds als reflectievlakken. Dit wordt mogelijk gemaakt door het hoogglans gepolijste oppervlak, dat de radiatoren het uiterlijk van een conventionele spiegel geeft. Wie de voorkeur geeft aan een klassieke look kan kiezen voor een model met een wit oppervlak.

Groene stroomkabel als symbool voor het gebruik van groene stroom voor wandverwarming.

Andere voordelen van elektrische radiatoren

Met Viessmann als systeemleverancier voor traditionele en elektrische warmtegeneratoren krijgen gebruikers hoogwaardige verwarmingstoestellen die met één druk op de knop een hoog verwarmingscomfort garanderen. De apparaten zijn vrijwel onderhoudsvrij en kunnen snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. Dankzij hun functionaliteit zijn er slechts geringe warmteverliezen tijdens het gebruik.

Ze zijn net zo geschikt voor renovatie in oude gebouwen als in nieuwe gebouwen. Daar zijn ze zelfs geschikt als enig verwarmingssysteem, mits de bouwschil voldoende geïsoleerd is. Meer gebruikelijk is echter het gebruik ervan als aanvulling op een warmtepomp of een gascondensatieketel.
 

De speciale kenmerken samengevat:

  • Decentrale of centrale verwarming van badkamers, keukens, voorkamers en keukens
  • Ook geschikt voor tijdelijke gebouwen
  • Geringe investeringskosten
  • Ecologische werking met "groene" elektriciteit
  • Eenvoudige en snelle installatie
  • Geen onderhoud vereist

Productgamma

meer informatie over infraroodverwarming
Infraroodverwarming Vitoplanar EI2

Vitoplanar EI2

Infraroodverwarming
Vermogens: 1000 / 1500 Watt
Oppervlakte: Glas, wit

Infraroodverwarming Vitoplanar EI2

Vitoplanar EI2

Infraroodverwarming
Vermogens: 500 / 750 / 1000 Watt
Oppervlakte: Glas, spiegel


Infraroodverwarming Vitoplanar EI3

Vitoplanar EI3

Infraroodverwarming
Vermogens: 500 / 750 / 1000 Watt
Oppervlakte: Glas, wit

Infraroodverwarming Vitoplanar EI5

Vitoplanar EI5

Infraroodverwarming
Vermogens: 250 / 500 / 750 / 1000 Watt
Oppervlakte: Staal, wit (RAL 9016)