CV-ketels van Duitse makelij: kwaliteit verzekert

Bent u aan een nieuwe cv-ketel toe, dan kunt u ervoor kiezen uw oude cv-ketel te vervangen door een warmtepomp. Uw huis heeft dan geen gasaansluiting meer nodig. 

Is een warmtepomp nog een stap te ver of te kostbaar, dan kunt u kiezen voor een energiezuinige cv-ketel (HR-ketel) of een hybride oplossing tussen een warmtepomp en een cv-ketel in. 

CV-ketels van Viessmann

Zoals u van een van oorsprong Duits familiebedrijf kunt verwachten zijn onze cv-ketels van zeer hoge kwaliteit. Ze zijn bovendien op zo’n manier gebouwd, dat ze een normrendement van wel 98 procent (Hs) halen en daarmee bijzonder energiebesparend zijn. 

Hoe het werkt

Met een HR-ketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van gas. Een HR-ketel gebruikt ook de warmte die bij een VR-ketel onbenut door de schoorsteen verdwijnt. 

Om de warmte die zich nog in de rookgassen bevindt ook om te zetten in verwarmingswarmte, zijn de HR-ketels van Viessmann uitgerust met Inox-Radiaal warmtewisselaars uit roestvast staal. Deze warmtewisselaars koelen de rookgassen vóór ze door de schoorsteen verdwijnen zodanig af, dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte overgedragen wordtaan het verwarmingssysteem. Door deze technologie zijn onze HR-ketels extra energiebesparend.

Hybride oplossingen

Is het in uw huis nu nog te kostbaar om helemaal af te stappen van het gas, maar wilt u die stap op termijn wel nemen, dan is een hybride verwarmingsketel op gas een mooie tussenstap. Hybride gasketels combineren verschillende energiebronnen, bijvoorbeeld gas én warme lucht uit de omgeving. U bespaart dan wel gas, maar stapt nog niet helemaal over op gasloos. 

CV-ketel kiezen?CV-ketels CV-ketels

Bent u aan een nieuwe cv-ketel toe, dan kunt u ervoor kiezen uw oude cv-ketel te vervangen door een warmtepomp. Is een warmtepomp nog een stap te ver of te kostbaar, dan kunt u kiezen voor een energiezuinige cv-ketel (HR-ketel)...

>Lees meer over de CV-ketels van Viessmann