Vitodens 111 - Hoog warmwatercomfort inbegrepen


De voordelen op een rij

  • Plaatsbesparende compacte HR-ketel
  • Hoog warmwatercomfort door ingebouwde laadboiler van 46 liter
  • Lange levensduur en efficiënte werking dankzij Inox-Radial-warmtewisselaar
  • Eenvoudig te bedienen regeling
  • Uitermate onderhouds- en servicevriendelijk
  • Communicatie-interface ”Open Therm” geïntegreerd
  • Energie-efficiëntieklasse: A
  • Energie-efficiëntieklasse warm tapwaterbereiding: A


Permanent warm water door laadboiler

De HR-ketel Vitodens 111-W beschikt over een ingebouwd roestvaststalen laadboiler met een inhoud van 46 liter. De hoeveelheid is tijdens het tappen van warm water te vergelijken met een aparte warmwaterboiler van 150 liter.

Bij de laadboiler wordt het water bij tappen direct door de platenwarmtewisselaar bijgevuld, zodat het ook onmiddellijk beschikbaar is. Sensoren zorgen voor een constante uitgangstemperatuur. Bij tappen wordt de MatriX-cilinderbrander direct ingeschakeld, die op zijn beurt voor de gewenste watertemperatuur zorgt. Met name wanneer men een bad of een lange douche neemt, is dit een bijkomend voordeel.


Comfortabele regeling en tijdbesparend onderhoud

De Vitodens 111-W is uitgerust met een ingebouwde elektronische ketelkringregeling voor kamertemperatuurgestuurde werking. Dankzij de aansluiting van een buitentemperatuursensor schakelt het toestel automatisch over op weersafhankelijke werking. Het toestel is bovendien uitgerust met een geïntegreerde vorstbeveiliging. Met de gebruiksvriendelijke draaiknoppen kunnen de verwarmings- en de warm tapwatertemperatuur snel worden ingesteld.

Ook tijdens onderhoud is de HR-ketel uitermate tijdbesparend. Alle onderdelen zijn via de voorkant bereikbaar, er is geen zijdelingse toegang nodig voor onderhoud. Ten slotte zijn alle installatiecomponenten zoals pomp en veiligheidsarmaturen reeds in de fabriek gemonteerd.


Productdoorsnede

Overzicht

Vermogen (kW)
6,5 tot 35 kW
Rendement
tot 98 % (Hs) / 108 % (Hi)
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas, Propaan
Toepassing
icon-wohngebaeude.png
Eéngezinswoningen, appartementen en flats in nieuwbouw en renovatie
Bediening
Einfaches RGB
Gebruiksvriendelijke draaiknoppen voor snelle instelling van cv- en tapwatertemperatuur
Warm tapwaterverwarming
Ingebouwd laadboiler uit roestvast staal met een inhoud van 46 liter, constante watertemperatuur ook bij hoger tapvermogen
Andere kenmerken
Installatie: wandmontage
Productdoorsnede Vitodens 111-W

fernbedienungen.jpg

Op elkaar afgestemd: systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen die aan alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alles wat nodig is voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening, de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.