*Bron afbeelding: dewaayenberg.nl

Appartementencomplex De Waayenberg:

Een uniek project waar de bewoners straks genieten van een duurzaam en comfortabel klimaat

Interview met Roel Ranzijn van Kodi uit Heerhugowaard
 

In Epe wordt momenteel een uniek appartementencomplex gebouwd. De appartementen zijn groot, luxe en van alle gemakken voorzien. Kodi, een echte specialist op het gebied van duurzame installaties, koos voor een collectief bronsysteem met individuele Viessmann warmtepompen zodat de bewoners straks comfortabel en (bijna) energieneutraal wonen.

Duurzaam en comfortabel

Voor dit project is gekozen voor bodem/water warmtepompen. "Wij geloven in bodemenergie, omdat het een zeer duurzame manier van energievoorziening is", aldus Roel Ranzijn. “Verwarming en tapwater worden opgewekt met een hoge COP, de passieve koeling van de woning is nagenoeg gratis en een ander groot voordeel is dat niemand last heeft van het geluid van de warmtepomp, omdat er geen buitendeel met ventilator nodig is. Gecombineerd met vloerverwarming zorgt het ook voor een zeer aangename manier van verwarmen”. 

Kodi heeft gekozen voor aan-uit machines met buffervaten; 9 combimachines met ingebouwde boiler (Vitocal 222G) en voor een aantal grotere appartementen een solomachine (Vitocal 300G) met een externe boiler. “Wij werken al bijna 20 jaar met Viessmann. Het grootste voordeel is dat de kwaliteit van de producten zeer goed is. Voor de rest doen wij alles zelf. Wij rekenen en tekenen van tevoren alles uit. We zijn BRL 11000 en BRL 6000-21 gecertificeerd. Hiermee borgen wij de kwaliteit en prestaties”. 

Installatiegemak

In de werkplaats van Kodi wordt de gehele installatie geprefabt. Onderdelen zoals de warmtewisselaar, regelkleppen, filters, cv-pomp, flowmeter en ontluchtingspunten worden allemaal samengebouwd. “Dit scheelt een hoop montagetijd ter plekke. Ook testen we hier alles met een warmtepomp en persen we alles af. Dus we weten van tevoren altijd of alles klopt. Een goede voorbereiding is belangrijk. Je wilt niet tijdens het inbedrijfstellen voor verrassingen komen te staan”.

Temperatuur per ruimte regelbaar

Eind deze maand worden de warmtepompen geïnstalleerd, tenzij het Coronavirus roet in het eten gooit. De verwachting is dat de bewoners na de zomer in hun appartement kunnen. Ideaal is straks het klimaatbeheersysteem van Danfoss. De bewoners kunnen dan zelf per ruimte de temperatuur regelen en door de individuele warmtepompen kan er per woning worden aangeven of ze willen verwarmen of koelen.  

De Waayenberg warmtepompen
Bron: Kodi
Neem contact met ons op.

Heeft u vragen?

Wij zijn zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00

+31 10 458 44 44 E-mail verzenden