Grond/water-warmtepompen van Duitse makelij: hoge kwaliteit, verwarmen én koelen

Grond/water-warmtepompen gebruiken energie in de grond voor verwarming en warmwaterbereiding. Ze bereiken een hoog rendement, gebruiken een warmtebron (aardwarmte) die zo goed als kosteloos beschikbaar is en gaan heel lang mee. Ze zijn zeer geschikt voor nieuwbouw, appartementen en seriematige bouw.

Grond/water-warmtepompen vergen wel een grotere investering dan andere typen warmtepompen en er is meer ruimte en officiële goedkeuring voor nodig. Er zijn ook subsidiemogelijkheden om de investering voor u aantrekkelijker te maken.

Waarom een Viessmann

Zoals u van een van oorsprong Duits familiebedrijf kunt verwachten zijn onze brine/water-warmtepompen van zeer hoge kwaliteit.

Meer dan 40 jaar geleden al, brachten we onze eerste warmtepomp op de markt. Echt pionieren was dat toen nog. Inmiddels staan onze warmtepompen bekend als een van de besten op de internationale markt. 

Hoe het werkt

Grond/water-warmtepompen gebruiken de energie in de grond. Dat kan op twee manieren. Het gebeurt door grondcollectoren dicht bij het oppervlakte te leggen, die de thermische energie doorgeven aan de warmtepomp. Of het gebeurt met geothermische sondes die verticaal of schuin in de grond worden geplaatst en thermische energie genereren op een diepte van 40 tot 100 meter. 

Grond/water-warmtepompen beschikken over ‘active cooling’ en ‘natural cooling’ functies. Naast het klassieke gebruik als verwarmingssysteem voor de koude dagen, krijgt u met deze warmtepomp in de zomer een verfrissende koelte in huis.

Voor de installatie en het gebruik van geothermische collectoren is geen officiële goedkeuring nodig. Voor de installatie en het gebruik van geothermische sondes, waarbij in de grond een bron wordt geboord, is wel officiële goedkeuring vereist.

Nieuwbouw en bestaande bouw

De grond/water-warmtepomp is geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Dit type warmtepomp wordt ook veel gekozen bij appartementen en seriematige bouw. De combinatie met zonnepanelen is zeer goed mogelijk. 

De voordelen op een rij:

  • Gratis warmtebron, beschikbaar op elk moment van de dag.
  • Efficiënte werking, ook in de winter, dankzij de constante hoge temperatuur.
  • Kan ook in de zomer worden gebruikt voor natuurlijke koeling.
  • Hoge overheidssubsidies.

Grond/water-warmtepomp kiezen?

Warmteppomp voor het benutten van bodemwarmte  (colletor)

Grond/water-warmtepomp

Warmte uit de aardbodem

[1] Vitocal grond/water-warmtepomp
[2] Boiler
[3] CV-waterbuffer