Vitocal 300-G – warmte uit de bodem of het grondwater

De voordelen op een rij

 • Nu met Investeringssubsidie Duurzame Energie € 2.800,- tot 6.700,-
 • Geringe bedrijfskosten door hoge COP-waarde conform N 14511: tot 4,8 (B0/W35)
 • Monovalente werking voor kamerverwarming en tapwaterverwarming
 • Maximale aanvoertemperaturen voor hoog tapwatercomfort tot 60 °C.
 • Geluid- en trillingsarm door constructie met minimale geluidsoverdracht–geluidsvermogen < 44 dB(A).
 • Geringe bedrijfskosten bij uiterste efficiëtie op ieder werkingspunt door innovatief RCD-systeem (Refrigerant Cycle Diagnostic System) met elektronische expansieklep (EEK)

Bij tweetraps uitvoering (type BW+BWS):

 • Zeer hoge variabiliteit door een combinatie van modules, ook met verschillend vermogen
 • Eenvoudiger naar binnen brengen door kleinere en lichtere modules

Alleen bij type BW  

 • Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met volle tekst en grafieken voor weersafhankelijk verwarmen en ”natural cooling” respectievelijk ”active cooling”
 • Vermogensuitbreiding door cascadevorming mogelijk: 21,2 tot 428,0 kW
 • Optimaal gebruik van de zelf opgewekte stroom van fotovoltaïche installaties
 • Kan op internet aangesloten worden met Vitoconnect (accessoire) voor bediening en service via de Viessmann-app

Subsidie

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en biomassaketels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Meer info ...             


Warmtepomp Vitocal 300-G

Warmtepomp Vitocal 300-G

De Vitocal 300-G is de specialist voor grote gebouwen. Het maakt gebruik van de warmte die ligt recht voor de deur. En afhankelijk van warmtevraag als ééntraps brine/water-warmtepomp met een vermogen van 21.2 tot 42,8 kW en als water/water-warmtepomp met een vermogen van 28.1 tot 58,9 kW.

In gebouwen waar een grotere prestaties vereist is, is de tweetraps Vitocal 300 G volgens het master/slave principe de juiste oplossing met vermogens van 42,4 tot 85,6 kW (brine/water) of van 56,2 tot 117,8 kW (water/water), ook ook hier heeft u de keuze tussen de warmtebronnenbodem of grondwater.

Als dit vermogen nog niet genoeg is, kan tot maximaal 5 master/slave combinaties in cascade tot een vermogen van 589 kW (water/water) worden geschakeld.

Hoog vermogen, stille werking

De krachtige Compliant Scroll-compressor van de warmtepomp Vitocal 300-G overtuigt door hoge bedrijfszekerheid, betrouwbaarheid en een bijzonder stille werking. Dit is vooral te danken aan de dubbele geluidsisolatie die bestaat uit een trillingwerende isolatie tegen impactgeluid en een behuizingsisolatie tegen luchtgeluid. Tegelijkertijd garandeert de compressor ook een maximaal rendement (COP tot 5,0) en aanvoertemperaturen tot 65 °C.Het Refrigerant Cycle Diagnostic-systeem (RCD) zorgt in de Vitocal 300-G voor een permanente controle van de koelkring en garandeert in combinatie met de elektronische expansieklep het hele jaar door een maximale efficiëntie in elk werkpunt.

Modulaire oplossing voor hogere warmtebehoefte

Voor gebouwen met een wat hogere warmtebehoefte is de tweetraps Vitocal 300-G volgens het master/slave-principe de aangewezen oplossing. Deze installatie kan naar keuze geconfigureerd worden voor grond en grondwater als warmtebronnen. Voor het gewenste hoge verwarmingsvermogen worden twee warmtepompen met elkaar verbonden. De modulaire opbouw met aparte compressorkringen zorgt bovendien voor een bijzonder hoge efficiëntie bij deellastwerking en maakt gelijktijdige werking van verwarming en warmwaterbereiding mogelijk. De regeling van de slave-module wordt overgenomen door de master-module.

Regeling Vitotronic 200

Bedieningscomfort

Overzichtelijk, comfortabel, intelligent: De  Vitotronic biedt perfecte functies voor de snelle en nauwkeurige regeling van uw verwarmingssysteem.

Connectiviteit

Regeling Vitotronic 200 - op elk gewenst moment via App op uw Smartphone te bedienen

Vitoconnect 100

Vitoconnect als interface 

Om de verwarmingsinstallatie via een app te kunnen bedienen, is de Vitoconnect-interface vereist. Bestaande warmtepompen van de Vitocal-reeks (vanaf bouwjaar 2010) kunnen op ieder ogenblik aangepast worden.

ViCare App

ViCare App

Dankzij de ViCare-app kan de installatiegebruiker zijn verwarmingsinstallatie via zijn smartphone aansturen. De bedrijfsstatus kan op ieder ogenblik geconsulteerd worden, en bij storingen kan vlot contact worden opgenomen met de eerder in de app ingevoerde installateur.

Op elkaar afgestemd: Systeemtechniek

"Het geheel is meer dan de som van de delen." In navolging van dit principe biedt Viessmann niet enkel afzonderlijke verwarmingsonderdelen aan die alle vereisten met betrekking tot kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie voldoen. Alle producten zijn deel van een volledig systeem waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn en precies bij elkaar passen. Enkel het samenspel tussen alle systeemonderdelen biedt het vermogenspotentieel van een innovatieve toptechnologie.

De systeemtechniek van Viessmann omvat alle onderdelen voor een betrouwbaar en zuinig verwarmingssysteem. Van de Vitotronic-regeling met draadloze afstandsbediening over de Vitocell warmwaterboilers met hoog vermogen voor een optimaal warmwatercomfort tot hoogwaardige zonnesystemen voor een kostenbesparende verwarmingsondersteuning.

fernbedienungen.jpg

Productdoorsnede

Productdoorsnede Vitocal 300-G

erklaervideo-waermepumpe.jpg

Warmtepomp - eenvoudig uitgelegd

De werking van een warmtepomp en de natuurkundige basisprincipes eenvoudig uitgelegd door onze expert Carsten Kuhlmann.

Youtube
erklaervideo-wp-umgebungswaerme.jpg

Waar komt de omgevingswarmte vandaan?

Carsten Kuhlmann legt uit vanwaar omgevingswarmte komt en hoe verschillende warmtepomptypes deze gebruiken.

Youtube