Uitermate geschikt voor renovatie: Vitocal 250-AH

(Verwacht in ons leveringsprogramma aanvang 2023)

De nieuwe generatie warmtepompen

Betrouwbaar, compact en milieuvriendelijker dan ooit tevoren - met de nieuwe, innovatieve warmtepomptechnologie van Viessmann kan omgevingswarmte bijzonder efficiënt voor verwarming en koeling worden gebruikt. Met een aanvoertemperatuur tot 70 °C is de Vitocal 250-AH speciaal ontwikkeld voor renovatie. Bestaande radiatoren kunnen worden gebruikt. Vloerverwarming is niet absoluut noodzakelijk. Hoge energie-efficiëntie, eenvoudige app-bediening, duurzame werking en aantrekkelijk design zijn overtuigende kenmerken.

benefits-vitocal-250-ah-nio.png

kombination-heizungsanlage-nio.png

Voordelige combinatie voor bestaande verwarmingssystemen

De Vitocal 250-AH-versie is bijzonder geschikt als aanvulling op een bestaande verwarmingsinstallatie. De warmtepomp zorgt dan voor de basisbelasting. De ketel wordt alleen ingeschakeld bij lage buiten temperaturen.


Ook voor het achteraf uitrusten van bestaande verwarmingsinstallaties met gratis omgevingswarmte biedt Viessmann het juiste systeem: Vitocal 250-AH

anlage-vitocal-250-ah.png

Vitocal 250-AH hybride warmtepomp met buitenunit

Vitocal 250-AH hybride warmtepomp met buitenunit


Vitocal 250-AH buitenunit met design vloerconsole (links) en met vloerconsole (rechts)

vitocal-25x-a-ausseneinheiten.png


De resultaten van de Vitocal 250-AH

Climate Protect+++ beschermt het milieu en het klimaat

Climate Protect+++ beschermt het milieu en het klimaat

De nieuwe warmtepompen van de Vitocal 25x-serie gebruiken het "groene" koudemiddel R290 (propaan), dat als bijzonder milieuvriendelijk wordt beschouwd en een zeer laag GWP100 van 0,02 (Global Warming Potential) heeft.


Eco Select - schakel tussen de zuinigste of meest duurzame bedrijfsmodus.

De hybride toestellen van Viessmann werken met Hybrid Pro Control®. De geïntegreerde energiemanager regelt het verwarmingssysteem zowel op basis van de algemene omstandigheden, zoals de buiten- of aanvoertemperatuur, als op basis van individuele instellingen. Dit kunnen de energieprijzen zijn, de hoeveelheid opgewekte elektriciteit, de CO₂-uitstoot of de warmtevraag. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen of het toestel in de spaarstand automatisch de goedkoopste energiebron van het moment gebruikt. Of hij draait in ecologische modus met de laagste CO₂-uitstoot per kilowattuur opgewekte warmte-energie.

Eco Select - schakel tussen de zuinigste of meest duurzame bedrijfsmodus.

OptiPerform - betrouwbare werking met maximale efficiëntie

OptiPerform - betrouwbare werking met maximale efficiëntie

De moderne warmtepompen van Viessmann werken met gepatenteerde hydraulica. Met Hydro AutoControl® werkt de warmtepomp betrouwbaar en met maximale efficiëntie gedurende de gehele levensduur. Het unieke ontwerp zorgt er niet alleen voor dat de installateur de warmtepomp met OptiPerform veel sneller en dus kostenefficiënter kan installeren. Het neemt ook veel minder ruimte in, omdat het tot 60 procent kleiner is dan vergelijkbare systemen.


Service Link - voor snellere reactietijd in geval van service

Dankzij de mobiele techniek zijn de warmtepompen van de Vitocal 25x-serie altijd gratis verbonden met Viessmann Service. De warmtepomp geeft eventuele storingen direct en zonder vertraging door. De installateur kan onmiddellijk de nodige actie ondernemen. Dit voorkomt onnodige ritten en bespaart tijd en geld.

Service Link - voor snellere reactietijd in geval van service

Super Silent - fluisterstil in vollast- en deellastbedrijf

Super Silent - fluisterstil in vollast- en deellastbedrijf

Dankzij het Advanced Acoustic Design+ behoren de warmtepompen van Viessmann tot de stilste in hun soort. De ventilator is geluid-geoptimaliseerd. In combinatie met een intelligente toerentalregeling zorgt dit voor een aanzienlijke vermindering van het luchtgeluid in vollast- en deellastbedrijf. Dit betekent dat de buitenunit zonder problemen kan worden geïnstalleerd, zelfs in gebieden met een dichte bebouwing, zoals in een rijtjeshuis of dicht bij de erfgrens.


De voordelen in één oogopslag

  • Met een aanvoertemperatuur van 70 °C (bij een buitentemperatuur tot -10 °C), bij uitstek geschikt voor renovatie).
  • Climate Protect++: Beschermt het milieu en het klimaat - milieuvriendelijk, natuurlijk koudemiddel R290 (propaan) met een bijzonder laag GWP100 van 0,02 (GWP = Global Warming Potenial)
  • OptiPerfom: Betrouwbare werking met hoog rendementService Link: Gegarandeerd snellere reactietijd in geval van service
  • Super Silent: fluisterstille werking maakt vrije plaatsing op het terrein mogelijk
  • Lage bedrijfskosten dankzij hoog rendement, COP (cefficient of performance) volgens EN 14511: tot 5,3 (voor A7/W35)
  • 60 % minder ruimte nodig in vergelijking met vergelijkbare modellen
  • Geïntegreerd energiebeheersysteem zorgt voor transparantie van energieverbruik en -kosten
  • Eenvoudige bediening via ViCare app
  • Eenvoudige integratie in het bestaande verwarmingssysteem, inclusief de bestaande warmteopwekker


De techniek van de Vitocal 250-AH

Buitenunit van de Vitocal 250-AH

Buitenunit Vitocal 250-AH

Vitocal 250-AH

 

Binnenunit Vitocal 250-AH

An heißen Sommertagen kann die Wärmepumpe die Räume auch kühlen.


Het elektronicaplatform

Er is maar één systeem voor nodig: Het Elektronisch Platform


Het platform integreert reeds bestaande smart home-oplossingen - naadloos en draadloos. Hij kan gemakkelijk worden uitgebreid, bijvoorbeeld met een wallbox voor het opladen van uw eigen e-auto. Het duurzame gebruik van elektriciteit en warmte als lid van de ViShare Energy Community* kan ook gemakkelijk worden gevolgd via het elektronicaplatform.


Het elektronicaplatform staat open voor alle aanvullende digitale diensten. De bediening van de geïntegreerde diensten en apparaten is eenvoudig met spraakassistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant. Het nieuwe platform is de basis voor een uitbreidbaar en toekomstbestendig energiesysteem in elk huis.


In de beste handen de klok rond


Voor de communicatie met het elektronicaplatform is alleen de gratis ViCare-app nodig; het geïntegreerde Viessmann Energy Management System zorgt voor de rest. Het elektronicaplatform wordt snel en eenvoudig via de app bediend. Bovendien houdt de installateur het systeem op afstand in het oog en corrigeert hij eventuele onregelmatigheden onmiddellijk elektronisch. Dit voorkomt onnodige verplaatsingen en afspraken met de gespecialiseerde partner.


* De exploitant en contractuele partner in de ViShareEnergy Community is Energy MarketSolutions GmbH (EMS), een dochteronderneming van de Viessmann-groep.


vicare-app.png

Het elektronicaplatform maakt de woning comfortabeler, efficiënter en toekomstbestendiger.

Comfort met een vingertip: eenvoudige en handige bediening van het energiesysteem vanaf elke plek.


Alle Viessmann systemen en smart home-oplossingen op één platform

Met het elektronicaplatform wordt het hele energiesysteem via slechts één app bediend - eenvoudig, betrouwbaar en snel. Het nieuwe platform verbindt alle apparaten en elektronische toepassingen in huis met één enkele klimaat- en energieoplossing. Met gunstige gevolgen: Minder energieverbruik, een kleinere CO₂-voetafdruk en altijd een actueel overzicht van de bedrijfskosten. Het elektronicaplatform maakt uw eigen vier muren geschikt voor een klimaatvriendelijke toekomst!Illustratie: 

Het elektronicaplatform koppelt digitale diensten aan het volledige energiesysteem met warmtepompen, ventilatiesystemen, elektriciteitsopslag en fotovoltaïsche systemen.

Alle Viessmann systemen en smart home-oplossingen op één platform

De energiecockpit van de ViCare-App

De energiecockpit van de ViCare-app geeft gebruikers een overzicht van alle energiestromen in hun huishouden.


Het analyse-instrument toont de huidige en vroegere percentages van zelfvoorziening en zelfconsumptie.

Analyse-instrument toont zelfvoorzienings- en zelfconsumptiepercentages

Radiator met ViCare radiatorthermostaat

Het elektronicaplatform - vele voordelen in één oogopslag

+ Gemak: Controle van het energiesysteem via app. Op verzoek te koppelen met andere apparaten en diensten zoals Amazon Alexa, Apple Homekit, Google Assistant en meer.

+ Efficiëntie: Het platform zorgt voor een bijzonder efficiënte en dus kosteneffectieve werking door de energiestromen in een netwerk op te nemen en te optimaliseren.

+ Veiligheid: Het gespecialiseerde bedrijf wordt automatisch op de hoogte gebracht van eventuele onregelmatigheden en kan mogelijke oorzaken on line verhelpen voordat ze significant worden.

+ Toekomstige levensvatbaarheid: integratie op lange termijn van alle gewenste digitale diensten, upgrades en productuitbreidingen, bijvoorbeeld fotovoltaïsche energie met elektriciteitsopslag en wallbox voor e-mobiliteit.

Beeld: ViCare radiatorthermostaten maken een eenvoudige regeling van afzonderlijke kamers mogelijk via een AQpp, of via spraakopdrachten, bijvoorbeeld met behulp van Amazon Alexa.

Productdetails Vitocal 250-AH

Overzicht

Nominaal verwarmingsvermogen (kW), werkpunt A7/W35 (volgens EN 14511)
Type 252.A10: 7,3 kW | Type 252.A13: 8,1 kW
Prestatiecoëfficiënt ε (COP-waarde) A7/W35
Type 252.A10: 5,3 | Type 252.A13: 5,2
Energie-efficiëntie ƞs : Prestatiegegevens verwarming volgens EU-verordening nr. 813/2013 bij gemiddelde klimaatomstandigheden voor lage temperatuurtoepassing (W35) en middelhoge temperatuurtoepassing (W55).
energieeffizienklasse.png
Energie-efficiëntie ƞs bij W35 in %: Type 252.A10: 197 | Type 252.A13: 181
Energie-efficiëntieklasse warm tapwaterbereiding
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png
Ééngezinswoning, renovatie
Bediening
Einfaches RGB
Warmtepompregeling met 7-inch touch-kleurendisplay, bediening via ViCare App mogelijk
Warm tapwaterverwarming
Extra boiler nodig, dus hoog warmwatercomfort.
Overige kenmerken
Voor ruimteverwarming/-koeling en tapwaterverwarming | Maximum aanvoertemperatuur: 70 °C (bij buitentemperaturen tot -10 °C) | Monoblock binnenunit met warmtepompsturing, HR-circulatiepomp voor het secundaire circuit, 4/3-wegklep, veiligheidsgroep | Geïntegreerd hybride hydraulisch systeem en interfaces voor de sturing van de externe warmteopwekker | Ingebouwd CV-waterbuffer en overloopventiel