Warmtepompboilers van Duitse makelij: goed, stil en mooi

Warmtepompboilers gebruiken energie uit de ventilatielucht om op een efficiënte en milieuvriendelijke manier tapwater te verwarmen. Naast de energie uit de ventilatielucht gebruikt een warmtepompboiler elektrische energie uit het net voor de compressor.  Zo kunt u tapwater verwarmen zonder aardgas en in combinatie met pv-panelen met (deels) zelfopgewekte stroom.

Bijkomend voordeel van een warmtepompboiler: als de warmtepomp de circulerende lucht als warmtebron gebruikt, ontvochtigt deze tegelijkertijd de ruimte en beschermt deze tegen het risico van schimmelvorming. Gekoppeld aan een bestaand luchtverdeelsysteem, kan de warmtepomp de ruimtes zelfs gecontroleerd ventileren.

Waarom een Viessmann

Zoals u van een van oorsprong Duits familiebedrijf kunt verwachten zijn onze warmtepompboilers van zeer hoge kwaliteit. Ze gaan heel lang mee, zijn superstil en hebben een mooi design. Want ja, het oog wil natuurlijk ook wat. 

Meer dan 40 jaar geleden al, brachten we onze eerste warmtepomp op de markt. Echt pionieren was dat toen nog. Inmiddels staan onze warmtepompen bekend als een van de besten op de internationale markt. 

Minder CO2-uitstoot, lagere energierekening

Met een warmtepompboiler beperkt u het gebruik van fossiele brandstoffen, vermindert u de schadelijke CO2-uitstoot en verlaagt u uw energierekening. 

U heeft daarbij ook de optie om te kiezen voor een hybride model, dat u kunt combineren met uw bestaande CV-ketel. Bijvoorbeeld als u uw bestaande installatie wilt uitbreiden en/of renoveren. De slimme regeling kiest dan voor een optimale werking steeds tussen de warmtepompboiler en de cv-ketel, met inachtneming van de energieprijzen en de primaire energiefactoren. De warmtepompboiler verwarmt het water voorafgaand, terwijl de ketel indien nodig voor de naverwarming wordt gebruikt. Op die manier kan steeds maximaal warmwatercomfort worden gegarandeerd.

Wij bij Viessmann Nederland helpen u graag om de juiste keuze te maken voor uw huis. 

Warmtepompboiler kiezen?