Zonnewarmte - Warmte van de zon, gratis aan huis geleverd

Wie vandaag in een nieuwe verwarmingsinstallatie investeert, plant best meteen een aanvulling met een zonnesysteem in. Daardoor profiteert u van een lager energieverbruik en mag u zich ook verheugen op een lagere energiefactuur.

Met de installatie van zonnecollectoren neemt u uw verantwoordelijkheid op voor het milieu, doordat u uw CO2-uitstoot blijvend vermindert. Kiest u voor een installatie van Viessmann, dan kiest u voor een toekomstgerichte oplossing en een optimaal samenspel van alle installatieonderdelen. Investeren in zonnetechniek doet bovendien de waarde van uw vastgoed stijgen.

Met ruim 30 jaar ervaring in de ontwikkeling en de productie van zonnesystemen, bent u bij Viessmann zeker van de meest geavanceerde techniek en de beste kwaliteit. Ongeacht of u voor een nieuwe condensatieketel op stookolie of gas, een houtstookinstallatie of een warmtepomp kiest - alle installaties van Viessmann zijn geschikt voor gebruik in combinatie met een zonnesysteem.

Condensatiesystemen en zonnewarmte

Condensatiesystemen en zonnewarmte – een optimale combinatie

Wie vandaag in een nieuwe verwarming investeert, krijgt de goede raad om voor een condensatieketel te kiezen. Rekening houdend met de huidige energieprijzen is dit de voordeligste keuze. De olie- en gascondensatieketels van Viessmann zetten de stookolie of het gas voor 98 procent om in warmte.

Door de combinatie met de zeer efficiënte zonnecollectoren van Viessmann bespaart u tot 35 procent op uw verwarmingskosten wanneer de zonnecollectoren zowel voor warmwaterbereiding als voor verwarmingsondersteuning worden gebruikt. Alleen al bij de warmwaterbereiding kan het benodigde energieverbruik soms met 60 procent verlaagd worden.

Zonnesystemen icon-solar.png

De zonnecollectoren van Viessmann voldoen aan alle eisen voor een efficiënte en kostenbesparende verwarmingsondersteuning en warmwaterbereiding. Met een breed aanbod aan vlakke en vacuümbuiscollectoren levert Viessmann voor elke moderne verwarming flexibele oplossingen op maat.
Wat u over zonnewarmte moet weten...