Brandweerkazerne Montfoort uitgerust met twee warmtepompen van Viessmann

Een interview met Gertjan Eshuis van HofmannDME Techniek uit Bergambacht

Volgende maand wordt in Montfoort, na sloop van de oude kazerne, op dezelfde locatie een nieuwe brandweerkazerne gerealiseerd. Het project is in samenwerking met Vaessen Algemeen Bouwbedrijf, gemeente Montfoort, het korps en de Veiligheidsregio Utrecht tot stand gekomen. HoffmannDME Techniek, een totaal installateur en specialist in maatschappelijk vastgoed, is verantwoordelijk voor alle E- en W-installaties.

Duurzaam en gasloos 

“De kazerne is zeer duurzaam ontworpen en zal dan ook gasloos worden uitgevoerd”, aldus Gertjan Eshuis van HofmannDME Techniek. “Wij zijn onderdeel van het bouwteam geweest en dus vanaf het begin af aan betrokken geweest bij dit project. Door deze aanpak zijn we samen tot het beste ontwerp gekomen en hebben we alle wensen van de Veiligheidsregio kunnen realiseren.”

Verwarmen en koelen

“Voor deze brandweerkazerne hebben we gekozen voor twee Vitocal 200-S warmtepompen om te verwarmen en te koelen, een luchtbehandelingskast, vloerverwarming en een boilersysteem voor de douches. Zonnepanelen op het dak zorgen voor duurzame energie. De technische ruimte is niet groot, maar we hebben het allemaal mooi kunnen inpassen.”

“De kleur van het gebouw moest in een specifieke kleur, de warmtepomp van Viessmann past precies bij deze kleur en oogt een geheel met de gevel.”

Sinds 1994 partner

HofmannDME Techniek is als sinds 1994 trouwe samenwerkingspartner van Viessmann. “De samenwerking bevalt gewoon goed. Er wordt altijd meegedacht, nu ook weer met het opzetten van het hydraulische schema. En de producten zijn natuurlijk van hoge kwaliteit. We hebben kortgeleden in Bunnik 16 warmtepompen voor appartementen zorgcomplex geïnstalleerd en deze draaien probleemloos. En de warmtepompen zijn erg stil. Dit is natuurlijk wel zo prettig voor de bewoners en de omgeving”. 

“Het volgende project loopt ook alweer. We gaan heat-pipes inzetten voor een zwembad”, aldus Gertjan Eshuis. 

Neem contact op

Heeft u een vraag voor ons?

Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.

+31(0)10 - 458 44 44 E-mail verzenden