Brouwer Installatie kiest Viessmann voor een comfortabel en duurzaam werkklimaat in een bedrijfsverzamelgebouw 

Een interview met Frank Brouwer van Brouwer Installatiebedrijf uit Hillegom

In Hillegom is deze maand een bedrijfsverzamelgebouw opgeleverd waarin zes bedrijven zijn gevestigd. Brouwer Installatiebedrijf, een echte specialist op het gebied van duurzame installaties, koos in dit gasloze pand voor zes warmtepompen, een zonnecollectorensysteem en ViGuide van Viessmann zodat alle medewerkers straks comfortabel werken. 

Duurzaam verwarmen en koelen

“In eerste instantie hebben we overwogen om 5 van de kleinere bedrijfunits van de 6 bedrijfsunits te voorzien van warmtepanelen om alles elektrisch te verwarmen, maar de eigenaar wilde ook koeling voor meer comfort. Daarom hebben we gekozen voor de Vitocal lucht/water warmtepompen, vloerverwarming en voor het grootste bedrijf ook Vitosol, een zonnecollectorensysteem voor het tapwater. Prachtig weggewerkt trouwens omdat de vacuümbuiscollectoren horizontaal liggen, aldus Frank Brouwer”.

Voor het beheer op afstand wordt gebruik gemaakt van ViGuide. “Een extra voordeel is dat wij hierdoor een verlengde garantie kunnen geven aan onze opdrachtgever, maar ook dat Viessmann mee kan kijken mocht er onverhoopt iets zijn waar wij niet uitkomen”. 

Van garage naar eigen duurzaam pand

Brouwer Installatie bestaat dit jaar precies 25 jaar. “Ik ben samen met mijn broer in een garage begonnen met loodgieterswerk, omdat we groeiden zijn we naar een verzamelgebouw verhuisd en sinds 2001 hebben we een eigen pand van meer dan 700 M2. Wij hebben een gasloos pand met een biomassa en een warmtepomp installatie, regenwater om toiletten door te spoelen en zonnepanelen op het dak. We hebben zelfs een duurzaamheidsprijs gewonnen voor ons pand. Het leuke is dat de complete installatie te bewonderen is in de showroom, net als de andere producten van Viessmann. “Ik vind het belangrijk dat onze klanten kunnen ervaren hoe stil de warmtepompen zijn”.   

Al meer dan 10 jaar partner van Viessmann

Ongeveer 15 jaar geleden is Brouwer Installatie zich gaan specialiseren op het gebied van duurzame installaties en al 10 jaar werken zij samen met Viessmann. Brouwer Installatie verkoopt cv-ketels, zonneboilers en sinds een aantal jaar ook warmtepompen van Viessmann. “Ik zit niet te wachten op storingen en servicewerk. Wij willen dat niet. En de producten van Viessmann zijn super betrouwbaar en we hebben weinig last van storingen. Ik verkoop dit merk daarom ook goed, omdat ik 100% achter de kwaliteit sta”. 

Nu het bedrijfsverzamelgebouw is afgerond kijkt Frank Brouwer al weer uit naar het volgende project. “Wij mogen in een villa, waar een warmtepompinstallatie van een andere leverancier van 10 jaar oud staat, de complete installatie vervangen omdat deze niet werkt zoals beloofd, Ik heb de eigenaar ooit een Viessmann ketel verkocht in zijn tweede huis en nu wil hij ook per se een Viessmann warmtepomp installatie. Ik kijk er echt naar uit om deze man straks te horen zeggen dat hij super tevreden is. Dan ben ik ook blij!” 

Neem contact op

Heeft u een vraag voor ons?

Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.

+31(0)10 - 458 44 44 E-mail verzenden