Aarde.nl kiest voor monitoring op afstand voor de warmtepompen om de service zo hoog mogelijk te houden

Een interview met Bas van Rijthoven van Aarde.nl uit Tilburg

Aarde.nl is specialist rondom alle vormen van duurzame energieopwekking en -besparing voor de bestaande woningbouw. Sinds een jaar adviseren en installeren zij warmtepompen van Viessmann. Naast de hoogstaande kwaliteit van de warmtepompen zijn zij ook zeer te spreken over ViGuide; een online module voor het beheren van warmtepompen op afstand. 

ViGuide

“Door het gebruik van ViGuide houden wij de service zo hoog mogelijk naar onze klanten. Wij willen op elk moment kunnen meekijken. ViGuide geeft ons zicht op de status van onze geïnstalleerde installaties en ik heb altijd de beschikking over actuele werkingsgegevens en storingsmeldingen en ik kan nagaan of bepaalde reserveonderdelen beschikbaar zijn, om ze daarna ook meteen online te bestellen”, aldus Bas van Rijthoven.

Proactief onderhoud

“Handig is ook het proactief onderhoud. Het komt wel eens voor dat we een afspraak maken om een storing op te lossen voordat een klant weet dat hij een probleem heeft. Van de week kreeg ik een melding via de mail dat bij een klant dat de warmtepomp was uitgevallen. Toen belde ik met de vraag of er iets aan de hand was. Bleek dat deze klant met een verbouwing bezig was en de stroom eraf had gehaald.”

ViCare app

Met de app ViCare kunnen eindgebruikers online hun verwarming regelen. “Onze klanten vragen van tevoren of er ook een app beschikbaar is. Ze willen zelf een stukje controle hebben over hun installatie.”

“Onze monteurs vragen altijd aan de klant om zelf verbinding te maken. Dan zien ze precies wat het inhoudt. Ook vragen wij ze om ons als servicepartner toe te voegen. Zij geven hier ook toestemming voor. Op die manier kunnen we alles monitoren en de klant heeft alle gegevens bij de hand. Handig toch?”

Neem contact op

Heeft u een vraag voor ons?

Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.

+31(0)10 - 458 44 44 E-mail verzenden