Gerrit Biccai: “Ik heb nog nooit klachten over het geluidsniveau van jullie buitenunits gehad.”

Een interview met Henriëtte en Gerrit van Biccai van GHB Installatietechniek

GHB Installatietechniek uit Rijssen (Overijsel) is een totaal installateur en een begrip in Oost-Nederland. De laatste jaren richten zij zich vooral op duurzame installaties en domotica. Zij werken voor zowel bedrijven als particulieren en zijn actief in de nieuw- en verbouw, onderhoud en renovatie. Het bedrijf wordt gerund door het echtpaar Biccai. 

Jarenlange samenwerking

GHB is nu ruim een jaar partner van Viessmann. “De samenwerking met Viessmann gaat al jaren terug. Ik denk als sinds 2010. Wij hadden geluidsissues met een ander merk en toen zijn wij overgestapt. Vorig jaar hebben wij gekozen voor een het partnerschap van Viessmann. Dit brengt toch voordelen met zich mee, onder andere nieuwe klanten. Maar ook als er problemen zijn dan kunnen wij terugvallen op de kennis en ervaring van Viessmann. Iedereen is altijd heel zeer vriendelijk en klantgericht aan de telefoon en er wordt snel geschakeld, ” aldus Henriëtte van GHB Installatietechniek. 

Alles is goed te monitoren

“Viessmann heeft al meer dan 40 jaar ervaring met warmtepompen. Wanneer ik met klanten over warmtepompen praat en dan met name over de buitenunit en het geluidsniveau dan vertel ik dat ik nooit klachten heb gehoord over het geluid. Daar is Viessmann gewoon heel goed in. Maar er zijn nog meer voordelen. Ten opzichte van andere merken heeft Viessmann een uitgebreide menustructuur waarbij alle opties, ook gekoppelde systemen, zichtbaar zijn. Dus de warmtepomp, boiler, pv-panelen, WTW ventilatie. Dus alles is goed te monitoren, ook op afstand. En met name het koelcircuit. Dat vind ik belangrijk want ik haal hier veel nuttige informatie uit en kan precies zien hoe het systeem functioneert”, aldus Gerrit Biccai.

Toekomst

Over de toekomst is GHB Installatietechniek positief. “Het is druk en wij zien steeds meer vraag naar duurzame oplossingen en domotica in met name bestaande woningbouw. Wij vinden het fijn dat we deze combinatie onder 1 dak hebben. Hiermee optimaliseren wij rendement en duurzaamheid.

Op dit moment zijn we bezig met de afmontage van een nieuwbouw woning, daar komt uiteraard ook weer een Viessmann in.”

GHB installatietechniek
Gerrit Biccai: “Ik heb nog nooit klachten over het geluidsniveau van jullie buitenunits gehad.”