Vervang uw oliegestookte installaties, verbeter uw rendement, stoot 50% minder CO2 uit

Heeft uw bedrijf in de regio’s als Botlek, Den Helder, de Eemshaven of op de Maasvlakte oliegestookte installaties? Wilt u minder CO2 uitstoten, maar ziet u op tegen de hoge investeringskosten die daarvoor nodig zijn? Niet nodig! Vervang uw oude oliegestookte installatie door een installatie die draait op propaangas. Een relatief kleine investering, zeker als uw installatie toch al aan vervanging toe is. En het levert tot wel 50% reductie van uw CO2 uitstoot op. Ik vertel u hier graag hoe wij u kunnen helpen.

In de regio waar uw bedrijf gevestigd is, zijn gasaansluitingen hoogstwaarschijnlijk nooit aangelegd. Daarvoor waren er te weinig gebruikers of was het gebied te ver afgelegen. Grote kans dus, dat uw installaties oliegestookt zijn. 

Olie stoot bij verbranding veel CO2 uit, een onderwerp waar de laatste decennia steeds meer aandacht voor is. Ook binnen uw bedrijf, daar twijfel ik niet aan. Maar als u minder CO2 uit wilt stoten en van die olie af wilt, want zijn dan uw alternatieven? 

Stoken op propaangas heel goed alternatief

Heeft u wel eens gedacht aan propaangas? Steeds meer bedrijven uit de regio’s Botlek, Den Helder, Delfzijl en de Maasvlakte kloppen, al dan niet via hun installateur, bij ons aan voor advies over vervanging van hun oliegestookte installatie naar een installatie die draait op propaangas. Wij zijn een van de weinige bedrijven in Nederland die grote installaties voor propaangas kan leveren. 

Beter renderende installatie, lager energieverbruik

De voordelen voor u zijn groot. Doordat we van tevoren een energieberekening doen op basis van uw reële verbruik, kunt u een reductie van ruim 30% van het opgesteld verwarmingsvermogen realiseren. De capaciteit van uw huidige installatie is namelijk gebaseerd op oude rekenmethoden en een oude situatie, waarbij vaak ‘voor de zekerheid’ voor extra vermogen werd gekozen. U heeft door de jaren heen waarschijnlijk maatregelen getroffen zoals het isoleren van uw kantoren en wij kunnen nu veel specifieker bepalen wat u werkelijk nodig heeft. Dit betekent voor u: een lagere investering.

Door toepassing van het NO-FLOW principe en door de installatie te regelen op condensatie, verbetert u bovendien uw systeemrendement aanzienlijk. Ook dat betekent: lagere kosten.

50% minder CO2 uitstoot 

U reduceert daarnaast uw CO2 uitstoot aanzienlijk, doordat u geen gebruik meer maakt van olie, maar van propaangas. Uit de ervaringen die wij tot nu toe hebben met bedrijven die de overstap maakten van olie naar propaangas weten we dat die reductie heel flink kan oplopen, tot wel 50%.

Voorbereid op waterstof

Ook niet onbelangrijk: onze ketels kunnen al voor 30% draaien op waterstof. U weet: de ontwikkelingen gaan nu snel, doordat er zoveel druk staat op het belang van verduurzaming. Ook waterstof kan een belangrijke energiedrager worden. Met onze ketels bent u al voorbereid op de toekomst en kunt u mee in de ontwikkelingen als deze een vlucht gaan nemen. 

Wij helpen u graag

Dus is uw huidige oliegestookte installatie (bijna) aan vervanging toe? Neem contact op met ons of uw installateur. Wij nemen uw installatie graag onder de loep en adviseren u in de overstap van olie naar propaangas. Met een kleine investering bent u weer helemaal klaar voor de toekomst, uw energieverbruik is een stuk lager en u stoot veel minder CO2 uit.

Neem contact op

Heeft u een vraag voor ons?

Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.

+31(0)10 - 458 44 44 E-mail verzenden