80 warmwaterboilers binnen 3 weken geleverd

In 's-Gravendeel is in de laatste helft van vorig jaar hard gewerkt om een voormalig asielzoekerscentrum weer gereed te maken voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen uit Afghanistan. In opdracht van ENGIE en in samenwerking met Solar leverde Viessmann 80 warmtepompboilers voor de duurzame warmwatervoorziening op het terrein. Ondanks de zeer korte levertijd (3 weken) lukte het om alle boilers op tijd op locatie te hebben. Bart de Groot, category manager bij Solar, vertelt over onze samenwerking op dit project. 

"Voor zo’n 80 woonunits op het terrein in 's-Gravendeel zocht ENGIE een duurzame oplossing voor de warmwatervoorziening", vertelt Bart. “Voorheen werd traditioneel veelal gekozen voor een elektrische boiler of een gasboiler, hier was de vraag heel specifiek om een duurzame toekomstbestendige oplossing te installeren."

Snel schakelen, snel leveren

"We moesten bij deze vraag meteen aan Viessmann denken. De producten van Viessmann zijn van hoge kwaliteit en we hebben met elkaar een betrouwbare en open samenwerking. Viessmann is ook onze preferred supplier. We kunnen altijd snel schakelen."

"Dat bleek ook voor dit project van grote waarde. Van de leveranciers die werden aangedragen bleek Viessmann de enige te zijn die op tijd kon leveren. Die levertijd was namelijk kort, drie weken. Terwijl snel leveren in de huidige tijd, met de grote tekorten aan bepaalde elektronische componenten, heel lastig is. Viessmann speelt daar goed op in en had de gevraagde producten op voorraad."

Eenvoudig te installeren

"Ook een voordeel: de warmwaterboilers van Viessmann zijn plug & play, waardoor ze eenvoudig te installeren zijn. Dat scheelt natuurlijk ook weer tijd. Viessmann leverde bovendien rechtstreeks aan ENGIE."

ISDE subsidie

We leverden voor dit project de Vitocal 060A 180 liter en de Vitocal 060A 254 liter. Op deze warmwaterboilers is ook ISDE subsidie verkrijgbaar. Half december vorig jaar betrokken de eerste vluchtelingen hun nieuwe woningen. Mooi dat we hier samen met Solar en ENGIE aan bij hebben kunnen dragen!

warmwaterboiler