BVI-Services kiest voor de grond/water-warmtepompen van Viessmann voor project Wilgenwende Dordrecht

Een interview met Sander Buijs van BVI-Services uit Wagenberg

Aan de zuidkant van Dordrecht, aan de rand van het Nationaal Park de Biesbosch, wordt momenteel een wijk met 600 nieuwbouwwoningen, vrije kavels en appartementen gerealiseerd. In een van de fases is BVI-Services, in opdracht van Slokker Bouwgroep, zojuist gestart met de installatie van de eerste van de in totaal 83 grond/water-warmtepompen van Viessmann, zodat de bewoners straks comfortabel en (bijna) energieneutraal wonen.

Maatwerk en no-nonsense

BVI Services is een echte specialist op het gebied van W-installaties. Ze staan bekend om hun kwalitatieve maatwerk en no-nonsense aanpak. “Wij hebben een platte organisatiestructuur. De lijnen zijn kort, waardoor wij snel kunnen schakelen”, aldus Sander. BVI is ruim 15 jaar geleden begonnen in de utiliteitsbouw, maar sinds enkele jaren weten opdrachtgevers BVI ook te vinden voor woningbouwprojecten. En niet alleen in Brabant, maar door het hele land heen. Na eerder 4 lucht/water-warmtepompen geleverd te hebben voor een appartementencomplex in Breda mag Viessmann nu 83 Vitocal 300-G warmtepompen leveren in Dordrecht.

Kennis, klantenservice en kwaliteit

“De opdrachtgever wilde een hoogwaardige installatie met een grondgebonden warmtepomp voor dit project en wij wilden een betrouwbare partner voor de lange termijn. Wij kijken hierbij altijd naar 3 K’s; kennis, klantenservice en kwaliteit. Jullie vielen mij op een positieve manier op en toen heb ik contact opgenomen.” BVI doet de complete W-installatie voor dit project in Dordrecht en dus zijn de voorbereidingen al maanden aan de gang. “Volgende week wordt de eerste warmtepomp geïnstalleerd. Samen met Viessmann doen we de eerste inbedrijfstellingen. Dat is fijn.” 

Modulerende warmtepomp

Sander heeft gekozen voor de Vitocal 300-G. Dit is een modulerende warmtepomp. “Wij vinden dit erg prettig want dit betekent een extra hoog rendement en lagere energiekosten voor de bewoner. Daarnaast zijn wij ook erg gecharmeerd van het grote voorraadvat en dat de warmtepomp bijzonder stil is. Dit is ook weer een voordeel voor de bewoners.” BVI-Services heeft ook gekozen voor ViGuide. “Hierdoor hebben we een langere garantieperiode en kunnen wij op afstand de installatie beheren. Dat is zowel voor ons als de bewoner heel fijn.”

Sander kijkt uit naar de toekomst. “Er lopen nog diverse aanvragen, dus we kijken uit naar een mooie samenwerking. “