Totec Installatiebedrijf kiest voor woningbouwproject voor warmtepompen van Viessmann

Een interview met Frans Schraal van Totec op Urk.

Installatiebedrijf Totec is een totaal installatiebedrijf voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Met 45 medewerkers zijn zij hét aanspreekpunt in de regio Almere, Emmeloord, Urk en een gedeelte richting Steenwijk. In januari 2021 worden op Urk 6 starterswoningen opgeleverd met een Vitocal 222-A warmtepomp van Viessmann.

Comfortabel en duurzaam

Sinds een jaar is Totec partner van Viessmann. “Duurzaam installeren is een missie voor Totec en daar passen ook merken bij die echt duurzaam zijn.”, aldus Frans Schraal van Totec. “Wij zetten volop in op warmtepompen, daarom hebben we voor deze starterswoningen ook voor warmtepompen van Viessmann gekozen. Zowel boven als beneden zijn de woningen voorzien van vloerverwarming, dus de bewoners genieten straks zorgeloos van comfortabele en duurzame verwarming en eventueel koeling.” 

Betrouwbaar een degelijk

Frans werkt al 5 jaar bij Totec en heeft veel ervaring met het installeren van warmtepompen. Ook in dit project is hij verantwoordelijk voor de installatie van de Viessmann warmtepompen. “Mijn ervaring is zeer positief. De warmtepompen zijn betrouwbaar, degelijk en alles is goed voorbereid. Ook een voordeel is dat alles te bestellen is, het maakt niet uit waar de leidingen zitten. De Vitocal 222-S heeft een ingebouwde boiler. Lekker compact en het elektrisch aansluiten is ook gemakkelijk door de goede voorbereiding.”

Vitocal Totec

“In mijn eigen huis komt ook een Viessmann”

“Totec is 14 jaar geleden begonnen met twee personen. Vandaag de dag werken er 45 gedreven medewerkers in een mooi pand. Alle specialismen zijn onder één dak te vinden en het werken met een jong team bevalt mij prima”, aldus Frans. 

“Op dit moment ben ik mijn eigen huis aan het renoveren met vloerverwarming en -koeling. Uiteraard heb ik een Vitocal met koelfunctie besteld😉”.

totec installatiebedrijf
Neem contact op

Heeft u een vraag voor ons?

Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.

+31(0)10 - 458 44 44 E-mail verzenden