De coronacrisis raakt iedereen, ook onze vakmannen en vakvrouwen bij Viessmann. Hoe beleven zij nu hun werk en hoe blijven ze goed voor onze klanten zorgen? Arend-Jan, commercieel medewerker Binnendienst werkt bijna 1 jaar bij Viessmann. “Ik heb van de week gehoord dat ik een vast contract krijg. Dat vind ik echt heel bijzonder in deze tijd. Dat spreekt echt waardering uit.” 

Arend-Jan zit heel veel aan de telefoon, dus een interview inplannen was nog lastig met hem. Gelukkig heeft hij vandaag, tussen alle telefoontjes, even tijd.

Hoe beleef jij je werk tijdens deze coronacrisis?

“In het begin vond ik het best zwaar, maar ik merk nu dat de combinatie van thuiswerken en op kantoor zijn uitstekend werkt. Ik heb het gevoel dat thuiswerken ook veel efficiënter is, want je hebt veel minder afleiding. Aan de andere kant mis ik mijn collega’s wel hoor. Je kan wat minder sparren en lachen met elkaar. Gelukkig mag ik nog twee dagen in de week naar kantoor, dus dan zie ik toch nog enkele collega’s.”

Wat vind je het leukst aan je werk bij Viessmann?

“Absoluut de diversiteit en afwisseling van mijn werk. Ik maak offertes, geef telefonisch advies, verwerk orders en ik verricht ook logistieke opdrachten. Eigenlijk ben ik een manusje van alles (hahaha). Maar het allerleukst vind ik het bedenken en uitrekenen van duurzame oplossingen voor verschillende gebouwen. Ik verdiep mij graag in verschillende duurzame oplossingen. Zo ben ik nu bezig om alles op het gebied van zonthermische systemen te leren.” 

‘Welcoming Days’

“Daarnaast vind ik Viessmann ook een mooi bedrijf! In Nederland zijn we nog niet zo groot, maar in de rest van Europa wel. Ik ben in de fabriek in Duitsland geweest, dat heeft mijn ogen echt wel geopend. Een aantal keren per jaar, nu even niet door corona, hebben ze zgn. ‘Welcoming Days’ voor nieuwe medewerkers uit heel Europa. Je leert het bedrijf kennen, de visie en je ziet hoe de producten worden gemaakt. Heel bijzonder was de ontmoeting met Max Viessmann. Hij kwam iedere nieuwe medewerker persoonlijk een hand geven en ging een praatje met je aan. Waar maak je dat nou mee? Een directeur met meer dan 12.000 medewerkers die echt interesse in je heeft.”

Wat is het bijzonderste dat je in de afgelopen weken hebt meegemaakt?

“Toch wel het uur sparren met onze directeur vorige week. Ik kreeg een ontbijtje thuisbezorgd en via Google Hangout had ik een uur met onze directeur om te praten hoe het ging. Hij vroeg ook wat beter kon, hoe we deze tijd aanvliegen en wat er goed gaat. Dat vond ik wel bijzonder. Daarnaast was het ook nog eens heel gezellig. 

“En natuurlijk mijn vaste contract. Ik vind het heel bijzonder dat ik in deze tijd een vast contract heb gekregen. Dat kan ik enorm waarderen. “

Rob Viessmannvakman

Neem contact op

Heeft u een vraag voor ons?

Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.

+31(0)10 - 458 44 44 E-mail verzenden

Lees meer verhalen van Viessmannvakmannen

Viessmannvakman Jan Willem

"Het is fijn om deels weer op de zaak te zijn."

Lees zijn verhaal

Viessmannvakman Henry

"Het meest mis ik mijn collega's."

Lees zijn verhaal

Viessmannvakman Geert

"Ik ben 1 januari begonnen met mijn nieuwe baan.”

Lees zijn verhaal