De coronacrisis raakt iedereen, ook onze vakmannen en vakvrouwen bij Viessmann. Hoe beleven zij nu hun werk en hoe blijven ze goed voor zichzelf, elkaar en onze klanten zorgen? Verhalen van de werkvloer in de coronacrisis, deze week Jan Willem van der Velde, MT lid en verantwoordelijk voor de Binnendienst. 

Zoals bijna alle collega’s werkt Jan Willem veel vanuit huis, maar gelukkig ook deels weer op kantoor. 

Hoe beleef jij nu je werk, tijdens deze coronacrisis?

“Het blijft natuurlijk vreemd. Ik mis echt het directe contact met klanten, maar vooral ook met mijn collega’s. Ik werk nu ongeveer 50% weer op kantoor dus dat is fijn. Alleen is het op kantoor wel stil, want de meeste collega’s werken nog steeds thuis. Zeker nu er weer een toename is van het aantal besmettingen. Gelukkig hebben wij op kantoor corona nog buiten de deur weten te houden. Voor de rest kom ik erachter dat het werk ‘gewoon’ doorgaat en dat thuis werken ook zijn voordelen heeft. Zeker als ergens geconcentreerd moet werken. Maar wat mij betreft mag dat virus snel verdwijnen. Ik vind het verschrikkelijk dat ik mijn moeder niet eens een knuffel kan geven.”

Hoe lang werk je al bij Viessmann?

“Ik werk al ruim 22 jaar bij Viessmann. Ik ben ooit begonnen als projectspecialist voor de stoom- en heetwaterketels. Daarna heb ik bij de Binnen- en Technische dienst als manager gewerkt. Vervolgens ook bij de Buitendienst, Product Management en Business Development. Op een gegeven moment heb ik mijn MBA gehaald, ben ik zelfs nog kort interim-directeur geweest en nu alweer een tijdje als MT lid verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Binnendienst.”  

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit?

“Heel afwisselend. Naast de Binnendienst ben ik ook nog met Sales bezig. Ik bemoei me nog steeds met de offertes voor heetwater- en stoomketels. En ik houd ik mij bezig met het optimaliseren van verschillende processen. Dat is het nadeel (haha) als je al zo lang werkt bij hetzelfde bedrijf. Dan weet je overal wat van af en krijg je van iedereen veel vragen, maar ik vind het ook leuk hoor om mijn collega’s te helpen.” 

Wat vind je het leukst aan je werk bij Viessmann?

“Het leukst aan mijn werk is dat het zo afwisselend is. We hebben een fantastisch productportfolio waardoor we altijd wel een oplossing hebben. Het maakt niet uit of het nu een nieuwbouwwoning betreft of een renovatie van een utiliteitspand. We hebben altijd een oplossing. Zo heb ik van de week op 1 dag een rookgasafvoerberekening gemaakt voor een schoorsteen, daarna een offerte opgesteld voor thermische zonne-energie en vervolgens had ik overleg met Duitsland over de aanpassing van een ketel. Dat vind ik heerlijk, die afwisseling.”

“Die korte lijnen met Duitsland zijn ook heel prettig. Viessmann is zo’n mooi bedrijf om voor te werken. De prijs/kwaliteit is zo ontzettend goed. Mijn eigen ketel is nu 23 jaar oud en daar ga ik deze week voor het eerst iets vervangen. En als deze het echt begeeft,  dan neem ik uiteraard een warmtepomp😉.”

Rob Viessmannvakman

Neem contact op

Heeft u een vraag voor ons?

Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.

+31(0)10 - 458 44 44 E-mail verzenden

Lees meer verhalen van Viessmannvakmannen

Viessmannvakman Danny

"Als ze een boodschap nodig hebben rij ik meteen voor ze naar de winkel."

Lees zijn verhaal

Viessmannvakman Henry

"Het meest mis ik mijn collega's."

Lees zijn verhaal

Viessmannvakvrouw Arend-Jan

"Ontbijten met de directeur op afstand. Hoe leuk is dat!"

Lees zijn verhaal