Als je hem vraagt wat hem tot nu toe het meest is bijgebleven van zijn werk bij Viessmann, dan zijn het de bezoeken aan Allendorf. In dit Duitse dorp vlakbij Winterberg staat de fabriek van Viessmann en servicecoördinator Jeriël van der Land is er nu een paar keer geweest. "Het is gigantisch daar, heel indrukwekkend. Als je ziet wat daar allemaal gebeurt, dat maakt trots." Ook elke nieuwe collega gaat er tijdens de inwerkperiode naartoe. "In Nederland werk je in een leuk, klein team dat groeit. Omdat we tegelijkertijd internationaal zo groot zijn, heb je de mogelijkheid je enorm te ontwikkelen bij Viessmann."

"Het voelde meteen goed," vertelt Jeriël over zijn begintijd bij Viessmann. "Leuke mensen, een enthousiast team en een duidelijk beeld van waar we naartoe willen met Viessmann. Ik werd ook meteen uitgenodigd voor een borrel toen, ook al was ik nog niet officieel in dienst. De ontvangst was heel hartelijk, het is echt een familiesfeer die hier heerst.

Afwisselend en uitdagend werk

Inmiddels zijn we ruim drie jaar verder en zit Jeriël op de post van servicecoördinator. "Dat was ook mijn ambitie, om van buiten naar binnen te gaan. Ik ben buiten begonnen om de producten goed te leren kennen. Nu ben ik als servicecoördinator verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van klanten."

"Een hele leuke rol, omdat we zo hard groeien in Nederland. Het gaat daardoor ook om het verder professionaliseren en uitbouwen van de afdeling. Nieuwe collega’s aannemen dus, meer structuur aanbrengen, processen beter maken. Dat is afwisselend en uitdagend en je hebt veel invloed. Als we hier iets zien dat beter kan, pakken we het op en gaan we ermee aan de slag. We zien het vervolgens ook beter worden. Dat geeft veel voldoening."

Internationale samenwerking

"Soms is het ook wel erg hectisch, maar we krijgen veel steun uit andere landen. Uit Duitsland natuurlijk en van de serviceafdeling in België. We kunnen altijd bij hen terecht met vragen. Die verbondenheid voel je hier sterk, ook al zitten we in verschillende landen. We hebben overal contacten en kunnen ook overal onze vragen neerleggen."

Super leuke trainingsweken

Dat internationale karakter van het bedrijf maak je ook letterlijk mee als je op training gaat in Allendorf, vertelt Jeriël. "Alle nieuwe medewerkers gaan er een week of twee weken naartoe tijdens hun inwerkperiode. Ik kom er zelf ook nog jaarlijks wel een of twee keer voor producttrainingen. Het is erg indrukwekkend. De fabriek van Viessmann en wat daar allemaal gebeurt, maar ook de omvang van alles. Van elke twee auto’s die daar rijden is er een van Viessmann, je komt Viessmann er echt overal tegen."

"Overigens is in Berlijn ook een vestiging met een trainingsruimte. Daar ben ik ook geweest, een te gekke stad en alles rondom de trainingen is zo goed geregeld. Elke dag les, goed eten, ’s avonds een biertje in de kegelhal die eronder zit. En dat dus allemaal met collega’s uit Duitsland, België, Zweden, Italië, Roemenië. Het is altijd super leuk om met die collega’s uit heel Europa bij te praten over wat zij meemaken in het veld."

Werken in een klein team dat hard groeit

Tegen mensen die wellicht een nieuwe baan zoeken zegt Jeriël dan ook: "Kom praten bij Viessmann. We kunnen je goed gebruiken, je werkt in klein team dat hard groeit, met hele leuke collega’s. Je hebt veel mogelijkheden om je te ontwikkelen en de producten waarmee je werkt zijn van hoge kwaliteit. Ik kreeg dat vanochtend ook weer terug van een installateur. Installateurs zijn bovendien zeer te spreken over de uitstraling van onze producten en elke keer weer verbaasd over hoe stil ze zijn."

"We ontwikkelen alles zelf in Allendorf. Onze producten worden daar volledig door Viessmann zelf geëngineerd en uitgebreid getest. Met alle nieuwe producten die er aan komen kun je jezelf dus ook op dat vlak uitdagen om bij te blijven. Ja, het is absoluut heel leuk om te werken bij Viessmann."

Jeriel Viessmannvakman

Neem contact op

Heeft u een vraag voor ons?

Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.

+31(0)10 - 458 44 44 E-mail verzenden

Lees meer verhalen van Viessmannvakmannen

Viessmannvakman Danny

"Als ze een boodschap nodig hebben rij ik meteen voor ze naar de winkel."

Lees zijn verhaal

Viessmannvakman Theo

"Het leukste is dat ik mag werken met de mooiste producten ter wereld."

Lees zijn verhaal

Viessmannvakman Joost

"Ik heb 6 uur reistijd minder per week."

Lees zijn verhaal