De coronacrisis raakt iedereen, ook onze vakmannen en vakvrouwen bij Viessmann. Hoe beleven zij nu hun werk en hoe blijven ze goed voor zichzelf, elkaar en onze klanten zorgen? Verhalen van de werkvloer in de coronacrisis, deze week Rob de Vries, Channel Marketing Manager. Hij kreeg corona en is nu net weer een paar dagen aan het werk: “De steun die ik krijg is heel fijn, iedereen is attent en begripvol.”

Rob en zijn vrouw kregen beiden corona en behoorden tot de eerste 18 geregistreerde mensen in Nederland. Gelukkig is hij weer aan de beterende hand. Op dit moment werkt hij een paar uur per dag.

Je hebt corona gehad. En nu weer aan het werk. Hoe gaat het met je?

“Mijn vrouw en ik kregen allebei corona nadat we uit Italië terugkwamen. Het was een moeilijke periode. Het is fijn nu weer heel rustig op te starten met werken. Ik kreeg veel steun vanuit Viessmann, zowel van de directie als van collega’s. Ik ben nu weer gedeeltelijk aan het werk en krijg goede adviezen om weer goed terug te komen na deze lastige periode. Ook mijn collega’s zijn attent en begripvol.”

“Ik vind het trouwens fantastisch om te zien hoe iedereen zich zo snel heeft aangepast aan deze crisis. Bijna iedereen werkt vanuit huis en alle processen verlopen soepel. Daar ben ik wel trots op. Maar ik mis het sparren met mijn collega’s aan het bureau wel hoor. Even snel een praatje, geen direct contact, dat vind ik wel een groot gemis.” 

Hoe lang werk je al bij Viessmann?

“Ik werk alweer 24 jaar bij Viessmann. Ik ben ooit begonnen als rayonadviseur in de buitendienst. Ik werkte bij een collega fabrikant en ben toen benaderd door de toenmalige directeur. Na ruim 2,5 jaar ben ik doorgestroomd naar marketingmanager. In die tijd ondersteunde je toen echt de verkoop. Na zes jaar ben ik benaderd voor hoofd van de binnendienst. Dit heb ik heel lang gedaan. Maar omdat we groeien en steeds meer partners krijgen, ga ik mij de komende tijd op de partners richten.”

“Ik wil een professioneel partnerprogramma opzetten. Dit houdt in dat ik het eerste aanspreekpunt wordt voor alle partners en ik ze help hun weg te vinden binnen onze organisatie. Daarnaast ga ik events organiseren, houd ik mij bezig met logistieke processen en zorg ik voor een goede beschikbaarheid van onze producten. Onze partners moeten precies weten waar ze aan toe zijn bij Viessmann.”

Wat vind je het leukst aan je werk bij Viessmann?

“Wat ik echt het leukst vind, los van het samenwerken met collega’s en het werken in teams met resultaten, is de vertaalslag maken van een professionele organisatie in Duitsland naar de markt in Nederland. Daarnaast vind ik het prettig om te werken bij een familiebedrijf. Viessmann is groot, maar we werken met korte lijnen. En als ik de eigenaar wil bellen, kan dat gewoon.”

“Super trots ook, ben ik op onze productlijn. Die is heel kwalitatief met een prachtig design. Het zijn echt producten met een lange levensduur. Als je de mantel vastpakt, voel je gewoon hoe degelijk het is. En je ziet aan alles dat er goed over is nagedacht.

Rob Viessmannvakman

Neem contact op

Heeft u een vraag voor ons?

Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.

+31(0)10 - 458 44 44 E-mail verzenden

Lees meer verhalen van Viessmannvakmannen

Viessmannvakman Danny

"Als ze een boodschap nodig hebben rij ik meteen voor ze naar de winkel."

Lees zijn verhaal

Viessmannvakman Henry

"Het meest mis ik mijn collega's."

Lees zijn verhaal

Viessmannvakman Alex

"Klanten zijn soms verwonderd dat leveringen gewoon dorogaan."

Lees zijn verhaal