De coronacrisis raakt iedereen, ook onze vakmannen en vakvrouwen bij Viessmann. Hoe beleven zij nu hun werk en hoe blijven ze goed voor zichzelf, elkaar en onze klanten zorgen? “Ik maak weer afspraken buiten de deur. Je merkt dat klanten hier weer behoefte aan hebben.” Verhalen van de werkvloer in de coronacrisis, deze week Angeline Frijlink, Business Developer Duurzaam.

Zoals bijna alle collega’s werkt Angeline al meer dan twee maanden vanuit huis. Dat ging en gaat prima, maar ze is ook blij dat nu de eerste afspraken buiten de deur weer worden gemaakt. 

Hoe beleef jij nu je werk, tijdens deze coronacrisis?

“Ik mis heel erg het contact met collega’s en klanten. Als buitendienstmedewerker ben ik natuurlijk ook niet gewend om zo lang achter de computer te zitten. Ik ben liever op pad en spreek de mensen liever face to face. Ik heb gelukkig alweer een paar afspraken buiten de deur gehad. Ik merk dat klanten hier ook weer behoefte aan hebben. En iedereen houdt zich netjes aan de afstand van 1,5 meter. Dat geeft mij vertrouwen om weer echt op pad te gaan. Het enige wat wel vreemd blijft is dat we geen handen meer geven. Daar kan ik maar moeilijk aan wennen hoor.”

Hoe lang werk je al bij Viessmann?

“Ik werk ruim 10 maanden bij Viessmann. Eerst was ik verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuw installatie-partnernetwerk, maar sinds kort ben ik verantwoordelijk voor de contacten met landelijke en regionale aannemers en installatiebedrijven die zich richten op seriematige nieuwbouw van woningen. Een geweldige uitdaging, want heel veel aannemers kennen ons nog niet. Ik ben nu met een project bezig op de Veluwe. De installateur is enthousiast over Viessmann en heeft de aannemer overtuigd om voor Viessmann te kiezen. Hier krijg ik echt energie van.”

Wat vind je het leukst aan je werk bij Viessmann?

“Ik heb voor Viessmann gekozen omdat ik een echte bouwer ben. Ik vind het een geweldige uitdaging om het merk Viessmann op de kaart te zetten als het gaat om verduurzaming van gebouwen. Daarnaast is de kwaliteit gewoon top. En de vrijheid, in combinatie met het vertrouwen dat we hier als medewerkers krijgen, vind ik een hele prettige sfeer om in te werken. 

Je merkt ook dat het een familiebedrijf is. Zeker nu. We kunnen altijd vragen stellen, maar elke maand wordt daar ook een moment voor georganiseerd. Dan horen we ook hoe het gaat met Viessmann in Europa, waar ze naar toe willen en hoe ze tegen deze crisis aankijken. Dat is fijn, want je voelt je echt betrokken, ook al zijn de meetings via Google Hangout. Soms zitten we met honderden collega’s Europa-breed in zo’n sessie.” 

angeline

Neem contact op

Heeft u een vraag voor ons?

Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.

+31(0)10 - 458 44 44 E-mail verzenden

Lees meer verhalen van Viessmannvakmannen

Viessmannvakman Jan-Willem

"Het is fijn om deels weer op de zaak te zijn."

Lees zijn verhaal

Viessmannvakman Henry

"Het meest mis ik mijn collega's."

Lees zijn verhaal

Viessmannvakman Joost

"Ik heb 6 uur reistijd minder per week."

Lees zijn verhaal