De coronacrisis raakt iedereen, ook onze vakmannen en vakvrouwen bij Viessmann. Hoe beleven zij nu hun werk en hoe blijven ze goed voor zichzelf, elkaar en onze klanten zorgen? “Ik had nooit gedacht dat wij paperless konden werken, ik riep altijd dat wij niet zonder onze kast vol mappen konden. Maar de manier van werken nu bewijst: het kan dus wel.” Verhalen van de werkvloer in de coronacrisis, deze week Barbara van Antwerpen, assistent Finance.

Zoals bijna alle collega’s werkt ze nu al meer dan een maand vanuit huis. En alhoewel ze veel aan de telefoon zit met klanten en collega’s, krijgen we haar meteen te pakken voor dit korte vraaggesprek.

Hoe beleef jij je werk nu tijdens deze coronacrisis?

“Eenzaam, eigenlijk vind ik er niets aan. Ik werk wel - ik doe zelfs veel meer dan anders - maar je merkt nu hoeveel contact je hebt met je collega’s en klanten. Ik mis de praatjes bij het koffiezetapparaat, de vragen hoe iemands weekend is geweest. En ik mis de zakelijke gesprekken met klanten. Ik zou blij zijn als alles weer voorbij is.”

“Maar ik zie ook voordelen hoor! Ik had nooit gedacht dat wij paperless konden werken. Je moet je voorstellen dat wij op onze afdeling kasten vol met mappen hebben. Ik heb altijd geroepen dat wij niet zonder die mappen konden, maar dat kan dus wel. Het geeft wel andere inzichten, deze andere manier van werken.”

Werk je al lang bij Viessmann?

“Ik ben in 2013 via een uitzendbureau binnengekomen. Sinds 2014 ben ik vast in dienst en werk ik als assistent Finance. Mijn belangrijkste taak is debiteurenbeheer. Dat heb ik helemaal opgezet en vind ik ook het leukst om te doen. Daarnaast boek ik de inkoopfacturen in, beheer ik de declaraties en alles wat nog meer met financiën te maken heeft. Binnenkort krijg ik ook wat meer HR-taken erbij. Leuk vind ik dat. Ik kan me hier blijven ontwikkelen.”

Wat vind je het leukst aan je werk bij Viessmann?

“De afwisseling in mijn werk. Geen dag is hetzelfde. De contacten met de klant vind ik daarbij het leukst. Elke klantbenadering is weer anders. Bij de een moet ik soms een beetje streng zijn en bij de ander gebruik ik juist wat humor.” 

“Wat ook fijn is, is dat Viessmann een familiebedrijf is. Toen ik solliciteerde had ik geen idee waar ik terecht zou komen. Tijdens het gesprek zag ik een poster hangen en las ik dat het bedrijf al sinds 1917 bestaat… Ik dacht toen meteen: ‘Wauw je zou bij een bedrijf werken dat al meer dan 100 jaar bestaat!’. En nu ervaar ik dat dus. Het lijkt net of je iedereen kent en je weet voor wie je het doet. Ook als ik in Allendorf kom, zie ik aan alles dat het perfect is geregeld. Ook nu met dat thuiswerken. Dat ging heel vloeiend. Ik plugde in en kon aan de slag. Alles is heel professioneel geregeld.” 

Wat is het bijzonderste dat je in de afgelopen weken hebt meegemaakt?

“Mijn collega Rob Veldhoen en ik hebben op afstand, via Google Hangout een nieuwe collega ingewerkt. Dit was wel een bijzondere ervaring. En privé toch wel de verjaardag van mijn vriend. Dat dan de deurbel gaat en onverwachts de stoep vol staat met familie, muziek en cadeaus. Iedereen wordt heel creatief. We hebben op afstand zijn verjaardag gevierd en met handgebaren geknuffeld. Die creativiteit zie je zakelijk ook terug. Dat zijn de mooie momenten van deze crisis. Maar tegelijkertijd hoop ik dat ik snel weer terug kan naar kantoor en mijn collega’s!”

Danny Viessmannvakman

Neem contact op

Heeft u een vraag voor ons?

Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.

+31(0)10 - 458 44 44 E-mail verzenden

Lees meer verhalen van Viessmannvakmannen

Viessmannvakman Danny

"Als ze een boodschap nodig hebben rij ik meteen voor ze naar de winkel."

Lees zijn verhaal

Viessmannvakman Henry

"Het meest mis ik mijn collega's."

Lees zijn verhaal

Viessmannvakvrouw Angeline

"Je merkt dat klanten weer behoefte krijgen aan bezoek."

Lees haar verhaal