Wat wordt het: biogas, waterstof, elektriciteit? Zo bent u voorbereid

Gaat u als woningcorporatie uw bezit verduurzamen, als VvE uw eigen gebouw of als commerciële vastgoedeigenaar een appartementencomplex of flat? U staat nogal voor een keuze. Wat is de beste vervanger van uw huidige cv-installatie? Met een warmtepomp kunt u van het gas af. De benodigde bouwkundige aanpassingen zijn alleen wel duur. De vraag is ook of alles-elektrisch dé oplossing is voor Nederland. Kunnen we daarvoor genoeg energie opwekken uit natuurlijke bronnen? Of blijven we nog lang afhankelijk van het verbranden van steenkool? Gaat het wellicht alleen lukken met een mix van elektriciteit, waterstof en biogassen? En als dat zo is, en u moet nú kiezen, wat is dan een toekomstbestendige investering? Bij Viessmann ontwikkelden we de oplossing.

In Nederland ligt veel focus op ‘van het gas af’ en bij Viessmann hebben we tal van producten om ook voor uw gebouw een all electric oplossing te realiseren. Wij helpen u hier graag bij. Maar stel nou dat dit voor uw gebouw niet haalbaar is? Bijvoorbeeld omdat u niet kunt boren in de grond? Of omdat er bouwkundig zoveel aanpassingen nodig zijn dat het te duur wordt? Wat dan?

Wij spreken veel met installateurs, woningcorporaties, VvE’s en commerciële vastgoedeigenaren. We zien in de praktijk de dilemma’s. Bij Viessmann geloven we ook niet dat er één oplossing is als het gaat om het halen van de benodigde CO2-besparing in de gebouwde omgeving. Alles elektrisch is een mooi streven, maar is het mogelijk? En is het wel echt een CO2-besparende oplossing als elektriciteit nog grotendeels wordt opgewekt met steenkoolverbranding? Het is ook niet voor niks dat er steeds meer en steeds vaker wordt gesproken over waterstof als toekomstige energiedrager. En het gebruik van groene gassen.

20 jaar verzekert van een veilige investering

Wat het precies wordt, weten we nu echter nog niet en dat maakt het er voor u op dit moment natuurlijk niet makkelijker op. U wilt immers voorkomen dat u investeert in een oplossing die over 5 jaar niet afdoende blijkt, waardoor er weer allerlei dure aanpassingen nodig zijn. 

Wij bedachten hier een oplossing voor. We maakten namelijk ál onze toestellen geschikt voor álle gassen, inclusief waterstof. Zo ook onze krachtige HR-ketel Vitocrossal voor centrale ketelhuizen, die dus nu al klaar is voor waterstof en biogas. Een unieke oplossing in de markt, die u voor in ieder geval de komende 20 jaar verzekert van een veilige investering. 

Waarom kiezen voor een HR-ketel?

Kiezen voor een HR-ketel betekent: veel minder gasverbruik en er zijn geen bouwkundige aanpassingen nodig aan uw gebouw. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. 

Waarom kiezen voor de Vitocrossal?

Vanwege de Duitse degelijkheid van al onze producten en omdat u in de huidige energietransitie een veilige investering wilt doen. Wat het ook wordt of blijft: aardgas, biogas, Russisch gas, waterstof: met de Vitocrossal bent u op de toekomst voorbereid. Het toestel beschikt over Lambda control en is H2 ready. Dat zorgt voor schone verbranding en het beste rendement én uw ketel kan op elk moment de lucht-gasverhouding automatisch aanpassen. U merkt het niet eens als de gaskraan omschakelt. Onze toestellen worden standaard zo gemaakt, zonder meerprijs. Wist u dat u met 20% bijmenging van waterstof al een CO2-reductie realiseert van 8%?

Ook goed om te weten: de Vittocrossal heeft een vermogensbereik tot en met 1272 kW.

Gecertificeerd en met fiscaal voordeel (MIA en Vamil)

Nog een voordeel: de Vitocrossal staat op de lijst voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Dat betekent dat u mogelijk fiscaal voordeel krijgt bij de aanschaf van de Vitocrossal, omdat u de investering kunt afschrijven op uw winstbelasting.

Toekomstbestendige investering met vermogensbereik t/m 1272 kW

Kortom: als u nu moet kiezen voor vervanging van uw huidige gasgestookte installatie, doet u met uw keuze voor de Vitocrossal een toekomstbestendige investering. U kunt er minimaal 20 jaar mee vooruit, zonder dat er aanpassingen nodig zijn. Of de energiedrager nou aardgas blijft, biogas wordt of waterstof.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met mij op, wij adviseren u graag.