Woon-zorgcomplex Leystromen

Een uniek project waar kinderen met een handicap straks begeleid zelfstandig kunnen wonen

Een interview met Marcel de Voigt van Van Puijenbroek Installaties
 

In Goirle wordt momenteel een uniek appartementencomplex gebouwd. Initiatiefnemer is stichting Wings, een ouderinitiatief dat in het centrum van Goirle een wooncomplex realiseert voor 18 jongvolwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. In het complex komen 18 appartementen en 2 woonkamers. Van Puijenbroek Installaties, een totaalleverancier op het gebied van duurzame installaties koos voor warmtepompen van Viessmann zodat de bewoners straks comfortabel en duurzaam wonen. 

Onderscheidend zijn

Van Puijenbroek Installaties is al meer dan 100 jaar een begrip in de regio Brabant. Voor dit woon-zorgcomplex is Van Puijenbroek verantwoordelijk voor de gehele W-installatie, het sanitair en het zinkwerk. Voor een aangenaam klimaat koos Van Puijenbroek voor de Vitocal 222-S. Een lucht/water warmtepomp met een ingebouwde 220 liter boiler voor het tapwater. “In dit complex komen 18 warmtepompen voor de appartementen en 1 voor de gemeenschappelijke ruimte. Gecombineerd met vloerverwarming zorgt dit voor een zeer aangename manier van verwarmen. De Vitocal is één van de stilste warmtepompen en de kwaliteit is zeer hoog”, aldus Marcel de Voigt, eigenaar van Van Puijenbroek Installaties. 

Kwaliteit is belangrijk

De samenwerking met Viessmann gaat ver terug. “Wij werken al meer dan 15 jaar met Viessmann. Wij willen ons onderscheiden ten opzichte van andere installateurs. In Nederland is Viessmann nog redelijk onbekend, maar als wij onze klanten vertellen dat het een familiebedrijf is met een lange historie en één van de grootste spelers van Europa dan vertrouwen klanten ons dat wij de beste keuze maken. Kwaliteit vinden wij namelijk erg belangrijk. Daarnaast vind ik het een pluspunt dat Viessmann een breed assortiment heeft. Of ik nu een woning of een groot kantoorcomplex moet voorzien van een installatie. Bij Viessmann kan ik altijd terecht”.

Jarenlange ervaring met warmtepompen

Dat van Puijenbroek een echte specialist is blijkt wel uit het feit dat zij kort geleden hun allereerste warmtepomp vervangen hebben. “Wij waren een van de eerste die al warmtepompen installeerden en met biogas installaties gingen draaien. Kortgeleden hebben wij een warmtepomp vervangen die al 20 jaar oud was”. 

Comfortabel woongenot voor alle bewoners en begeleiders

De bouw van het complex verloopt voorspoedig. “Op dit moment staan de buitendelen al op het dak en worden deze maand de binnenunits geleverd. De verwachting is dat de bewoners voor de bouwvakvakantie kunnen genieten van hun nieuwe appartement”. 

Plaatje nieuwbouw Leystromen (1).jpg
Neem contact op

Heeft u een vraag voor ons?

Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.

+31(0)10 - 458 44 44 E-mail verzenden