Portret Viessmann Group

De Viessmann Group is internationaal een van de toonaangevende fabrikanten van verwarmings-, industriële en koelsystemen. Het in 1917 opgerichte familiebedrijf telt 11.500 medewerkers en is goed voor een omzet van 2,25 miljard euro voor de groep.

Met 22 productievestigingen in 11 landen, met verkoopkantoren en vertegenwoordigingen in 74 landen en wereldwijd 120 verkoopvestigingen, is Viessmann sterk internationaal georiënteerd. 54 procent van de omzet wordt gerealiseerd in het buitenland.

Duurzaamheid in hart en nieren

Als familiebedrijf hecht Viessmann veel waarde aan verantwoord en duurzaam handelen. Duurzaamheid is reeds vastgelegd in de ondernemingsprincipes. Duurzaamheid in hart en nieren betekent voor Viessmann dat ecologie, economie en sociale aspecten in de hele onderneming zo op elkaar worden afgestemd dat de huidige noden vervuld worden zonder de toekomst van de volgende generaties in gevaar te brengen.

Als milieubewuste pionier en technologische gangmaker in de verwarmingssector, levert Viessmann al decennialang bijzonder zuinige en schone verwarmingssystemen voor stookolie en gas, maar ook zonne-installaties, houtstookinstallaties en warmtepompen. Tal van
ontwikkelingen van Viessmann gelden als mijlpalen in de verwarmingstechniek.

Het volledige gamma van Viessmann

Het volledige gamma van Viessmann biedt individuele oplossingen met efficiënte systemen en vermogens van 1,5 tot 120.000 kilowatt voor alle toepassingsgebieden en alle energiedragers. Onder andere wandgemonteerde condensatietoestellen van 1,9 tot 150 kW en staande condensatiesystemen van 1,9 tot 6.000 kW of WKK-installaties van 1,0 tot 530
kWel of van 5,3 tot 660 kWth. De WKK-installaties zijn ontworpen voor werking met aardgas of bioaardgas en verkrijgbaar in combinatie met een leveringscontract voor bioaardgas.

Het aanbod aan hernieuwbare energiesystemen omvat thermische zonne-installaties met vlakke en vacuümbuiscollectoren voor sanitair waterverwarming, verwarmingsondersteuning en solaire gebouwkoeling, speciale verwarmingsketels en stookinstallaties van 4 kW tot 50 MW voor kloofhout, houtsnippers en houtpellets, warmtepompen van 1,7 tot 2.000 kW die
gebruikmaken van de warmte uit de bodem, het grondwater of de omgevingslucht,
alsook fotovoltaïsche systemen.

Ook voor buurtverwarmingsnetten en bio-energiedorpen biedt Viessmann alles onder één dak - van de eerste haalbaarheidsstudies en gedetailleerde ontwerpen, over de levering van alle nodige componenten zoals biogasinstallaties, warmtebronnen, WKK-modules, aardwarmteleidingen en woningterminals, tot en met de bouw en inbedrijfstelling.

Met een uitgebreid productassortiment aan temperatuurgeregelde ruimten, krachtige koelcellen en -aggregaten, koeloplossingen voor de kleinhandel in levensmiddelen en toebehoren en diensten bestrijkt de Viessmann Group het volledige segment van de koeltechniek.

 

 


Bilder zum Pressetext

Bild 1

Viessmann Unternehmensstammsitz in Allendorf (Eder).

Download 300 DPI (JPG 2 MB)

Bild 2

Prüfstand einer Fertigungslinie für Gas-Wandgeräte am Unternehmensstammsitz in Allendorf (Eder).

Download 300 DPI (JPG 4 MB)

Bild 3

Viessmann bietet seinen Kunden neben einem Komplettangebot innovativer Produkte in Spitzenqualität und einer lückenlosen Dienstleistungspalette auch den Mehrwert einer starken Marke.

Download 300 DPI (JPG 1 MB)