De Viessmann Group

De Viessmann Group is internationaal een van de toonaangevende fabrikanten van verwarmings-, industriële en koelsystemen. Het in 1917 opgerichte familiebedrijf telt 12.000 medewerkers en is goed voor een omzet van 2,25 miljard euro voor de groep.

Met 22 productievestigingen in 12 landen, met verkoopkantoren en vertegenwoordigingen in 74 landen en wereldwijd 120 verkoopvestigingen, is Viessmann sterk internationaal georiënteerd. 56 procent van de omzet wordt gerealiseerd in het buitenland.

Duurzaamheid in hart en nieren

Als familiebedrijf hecht Viessmann veel waarde aan verantwoord en duurzaam handelen. Duurzaamheid is reeds vast verankerd in de ondernemingsprincipes. Duurzaamheid in hart en nieren betekent voor Viessmann dat ecologie, economie en sociale aspecten in de hele onderneming zo op elkaar worden afgestemd dat de huidige noden vervuld worden zonder de toekomst van de volgende generaties in gevaar te brengen.

Als milieubewuste pionier en technologische gangmaker in de verwarmingssector, levert Viessmann al decennialang bijzonder zuinige en schone verwarmingssystemen voor stookolie en gas, maar ook zonne-installaties, houtstookinstallaties en warmtepompen. Tal van ontwikkelingen van Viessmann gelden als mijlpalen in de verwarmingstechniek.

Het volledige gamma van Viessmann

Het volledige gamma van Viessmann biedt individuele oplossingen met efficiënte systemen en vermogens van 1 tot 120.000 kilowatt voor alle toepassingsgebieden en alle energiedragers. Onder andere wandgemonteerde condensatietoestellen van 1,9 tot 150 kW en staande condensatiesystemen van 1,9 tot 6.000 kW of WKK-installaties van 0,75 tot 530 kWel of van 1,0 tot 660 kWth.

Het aanbod aan hernieuwbare energiesystemen omvat thermische zonne-installaties met vlakke en vacuümbuiscollectoren voor sanitair waterverwarming, verwarmingsondersteuning en productie van proceswarmte, biomassaketels van 2,4 kW tot 50 MW voor kloofhout, houtsnippers en houtpellets, warmtepompen van 1,7 tot 2.000 kW die gebruikmaken van de warmte uit de bodem, het grondwater of de omgevingslucht, alsook fotovoltaïsche systemen.

Ook voor buurtverwarmingsnetten en bio-energiedorpen biedt Viessmann alles onder één dak - van de eerste haalbaarheidsstudies en gedetailleerde ontwerpen, over de levering van alle nodige componenten zoals biogasinstallaties, verwarmingstoestellen, WKK-modules, aardwarmteleidingen en woningterminals, tot en met de bouw en inbedrijfstelling.

Met een uitgebreid productassortiment aan temperatuurgeregelde ruimten, krachtige koelcellen en -aggregaten, koeloplossingen voor de kleinhandel in levensmiddelen en toebehoren en diensten bestrijkt de Viessmann Group het volledige segment van de koeltechniek.

Onovertroffen dienstenaanbod

Naast het complete productaanbod biedt Viessmann ook een uitgebreide waaier aan bijbehorende diensten aan.

Zo biedt de Viessmann Academie een uitgebreid opleidings- en bijscholingsprogramma aan voor verwarmingsinstallateurs, ontwerpers, architecten, huisvestingsmaatschappijen, schoorsteenvegers, instellingen voor technisch onderwijs en eigen medewerkers. Daarmee komt de onderneming tegemoet aan de toenemende vraag naar geschoolde krachten van de handelspartners, die vanuit de structurele veranderingen op de warmtemarkt resulteert in efficiënte technologieën en hernieuwbare energiesystemen en de daarmee verbonden uitbreiding van het technologische spectrum. Wereldwijd nemen jaarlijks 92.000 vakmensen deel aan de bijscholingen die de Viessmann Academie aanbiedt.

Het Viessmann dienstenaanbod omvat daarnaast ook assistentie door de technische dienst, een passend softwareaanbod, ondersteuning op het gebied van publiciteit en verkooporganisatie, alsook een gebruiksvriendelijk informatie- en bestelsysteem, dat dag en nacht beschikbaar is op het internet.

 

Voor de 13e keer op rij 'branchepartner nummer 1'

De klanten weten dit te waarderen: Viessmann werd voor de 13e keer op rij tot "branchepartner nummer 1" gekozen. Aan een enquête die om de twee jaar in de aanloop naar de ISH-beurs wordt gehouden door de afdeling 'markt intern', namen eerder enkele duizenden Duitse installateursbedrijven deel. Daarbij werden de prestaties van de fabrikanten in verschillende product- en dienstverleningscategorieën beoordeeld. Dankzij in totaal drie eerste en één tweede plaats, was de eindzege opnieuw voor Viessmann.

Maart 2015