Het complete aanbod van Viessmann voor een uitgebreide service

De handelspartners van Viessmann weten dat ze kunnen vertrouwen op het innovatieve complete aanbod aan producten en systemen voor verwarming, koeling, ventilatie en decentrale stroomvoorziening. Ook het complete serviceaanbod van Viessmann is een essentiële en sterke pijler voor uw zakelijk succes.

Perfect op elkaar afgestemde producten en diensten van dezelfde fabrikant. Dat zien wij als onze plicht tegenover onze partners. Zo verlichten wij hun werk van elke dag en staan wij als een betrouwbare partner voor hen klaar. U hebt ons reeds voor de 12e keer op rij tot beste branchepartner gekozen. Dit bewijs van vertrouwen is voor ons een stimulans.

Viessmann-App-Angebot.jpg
Voor eindgebruikers en installateurs

Viessmann apps


Viessmann Service - omvattende begeleiding


Service-Plus_Verkaufsunterstuetzung.png

Verkoopondersteuning

Onze installateurs zijn voor ons nummer 1. Met onze verkoopvestiging in Capelle aan den IJssel en onze 6 medewerkers in de buitendienst staan wij voor u klaar. Bovendien verlichten wij uw dagelijks werk met talloze tools, bijvoorbeeld voor ontwerp- en aanbestedingsondersteuning, opstellen van offertes, energiebesparingstest voor gebouwen, online bestelsysteem, e-prijslijsten en verkoopfinanciering.

Service-Plus_Logistik.png

Logistiek

Een snelle beschikbaarheid van alle Viessmann producten en reserveonderdelen is absoluut noodzakelijk voor uw succes. Ons sterke concept voor alle bestel- en leveringsprocessen is afgestemd op uw eisen. De basis hiervan wordt gevormd door een volwaardig distributienetwerk en betrouwbare logistieke partners. Daardoor wordt binnen Nederland bij bestelling vóór 14.00 uur (mits op voorraad) levering de volgende dag gewaarborgd. Op verzoek om 8, 10 of 12 uur op uw adres of op het door u gevraagde leveringsadres.


Service-Plus_Wartung_Service.png

Onderhoud en service

Zowel voor inbedrijfstelling, onderhoud als probleemoplossing mag u bij Viessmann vertrouwen op een deskundige ondersteuning. De Technische dienst staat u bij met raad en daad. Zijn knowhow en ervaring vormen de basis voor praktisch en deskundig advies. Met diensten zoals de 24-uurs nooddienst, technische dienstverlening ter plaatse of montage- en onderhoudshandleidingen, beschikt u over alle hulpmiddelen die u nodig kunt hebben voor montage, inbedrijfstelling en onderhoud.

Service-Plus_Software_Internet.png

Software- en internetservice

De Viessmann partnerportal is beschikbaar voor alle installateurs. Daarmee is het complete Viessmann dienstaanbod meteen beschikbaar in uw kantoor of op de bouwplaats. En dat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Ongeacht of het om de CAD-schemabrowser of totaaloplossingen voor het ontwerp gaat – de software van Viessmann ondersteunt u optimaal.


Service-Plus_Seminarprogramm.png

Seminarieprogramma

De Viessmann Academie ondersteunt u met talrijke seminaries, opleidingen en e-learningmogelijkheden. In de productgebonden opleidingen staan de producten en energiedragers centraal. Het betreft hier onder andere productpresentaties, belangrijke tips en tricks en de juiste handelwijze bij inbedrijfstelling, onderhoud en service. Daarnaast informeren wij u over welke oplossingen aangewezen zijn bij welke eisen en aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan.

Service-Plus_Marketingunterstuetzung.png

Marketingondersteuning

Laat zien wat u kunt en wat u te bieden hebt. Maak klanten en geïnteresseerden in uw regio attent op uw bedrijf en de moderne verwarmingstechniek van Viessmann. Imperiaal, lichtreclame, dagblad- of directe reclame en online marketing: Viessmann ondersteunt u bij uw presentatie. Wacht niet tot nieuwe klanten naar u toe komen. Ga actief op zoek naar nieuwe kansen en spreek potentiële klanten rechtstreeks aan. Viessmann heeft daarvoor precies de juiste middelen voor u voorbereid. Professioneel gemaakt, origineel en overtuigend.


Service-Plus_Beratung.png

Advies

Ook voor bedrijfsanalyse en advies staan onafhankelijke specialisten voor u klaar, bv. voor meting van de klanttevredenheid – want alleen wie de wensen van zijn klanten kent, kan ze ook tevredenstellen.


Auszeichnung_2015_Fachhandwerkspartner_Nr_1.jpg

2015 | Gespecialiseerd handelspartner nr. 1

De onderscheiding "Gespecialiseerd handelspartner nr. 1" ging ook dit jaar naar Viessmann, en dat al voor de 13e keer op rij.

Daartoe hadden meerdere duizenden Duitse installateursbedrijven deelgenomen aan de rondvraag die om de twee jaar voorafgaand aan ISH door "markt intern" wordt georganiseerd. In de rondvraag worden de prestaties van de fabrikanten in verschillende product- en dienstverleningscategorieën beoordeeld. Dankzij drie eerste plaatsen en een tweede plaats wist Viessmann de eindoverwinning terug naar zich toe te trekken.

Service-Plus_Partner.jpg

U bent nog geen Viessmann partner?

Wij informeren u graag uitvoerig over ons product- en
dienstenaanbod. Stuur ons uw contactgegevens en
onze vestiging in uw buurt zal met u
contact opnemen. Wij kijken alvast uit naar een vruchtbare
samenwerking als partners.

U bent reeds Viessmann partner?

Dan vindt u alle informatie over onze dienstverlening in de
informatierubriek voor Viessmann partners.