De meest gestelde vragen over Viessmann Comfort

Een warmtepomp huren in plaats van kopen: u hebt een nieuw verwarmingssysteem nodig, maar wilt vermijden om hierin te investeren. Maak het u gemakkelijk: met Viessmann Comfort krijgt u een warmtepomp van Viessmann, zonder dat u het hoeft aan te schaffen. U betaalt een vaste prijs per maand, Viessmann zorgt voor de rest.

Hieronder vindt u antwoorden op meest gestelde vragen.


Algemene vragen

Wie kan gebruik maken van Viessmann Comfort?

Viessmann Comfort is momenteel beschikbaar voor consumenten met een koopwoning en die een warmtepomp willen huren.

Zijn alle bestaande woningen geschikt voor een warmtepomp?

Niet alle bestaande woningen zijn geschikt voor een warmtepomp, maar gelukkig is er veel mogelijk. Heeft u radiatoren of een ander laagtemperatuur verwarming in huis, dan is het bijna nooit een probleem. De mate van isolatie speelt ook een belangrijke rol. Veelal zijn woningen met een bouwjaar vanaf 2000 voldoende geïsoleerd. Bent u benieuwd of uw woning geschikt is? Neem dan gerust contact op. 

Hoe lang is de looptijd van de contracten van Viessmann Comfort?

De duur van het contract is 15 jaar.

Wat gebeurt er na ondertekening van het contract?

Zodra u uw contract heeft getekend, maakt de Viessmann Partner (installateur) van uw keuze een afspraak met u om de nieuwe warmtepomp te installeren.

Voor welke producten kan ik een contract afsluiten?

Op dit moment kunt u alleen voor warmtepompen een contract afsluiten. Maar wij sluiten niet uit dat op korte termijn ook andere duurzame producten worden toegevoegd.


Vragen over de prijs

Welke onderdelen van het systeem zijn inbegrepen onder Viessmann Comfort?

Viessmann Comfort omvat de volgende componenten: een warmtepomp van Viessmann, de extra onderdelen die rechtstreeks op het systeem zijn aangesloten (expansievat, vuilafscheider, pompgroepen, enz.) en de communicatiemodule voor aansluiting van het verwarmingssysteem op het internet. Onderdelen buiten de stookruimte zoals radiatoren of vloerverwarming vallen er niet onder.

Wat is de maandelijkse huurprijs?

De maandelijkse huurprijs hang af van het type en de capaciteit van de warmtepomp en de benodigde installatie aanpassingen waarvoor een offerte gemaakt is.          

Een goede prijsindicatie voor een 6 kW lucht/water-warmtepomp inclusief 220 liter boilervat voor warm tapwater en bijbehorende installatiekosten inclusief materialen bedraagt ca. 150 Euro incl. btw per maand. Hier vindt u van de huurprijzen

Blijft het maandbedrag ongewijzigd gedurende de looptijd van het contract?

De enige aanpassing van de prijs vindt plaats op basis van de ontwikkeling van het consumenten indexcijfer dat jaarlijks door het CBS gepubliceerd wordt.    


Vragen over het contract

Wie is eigenaar van de warmtepomp?

Met Viessmann Comfort blijft Viessmann Nederland eigenaar van de warmtepomp omdat het geen lening op afbetaling is.

Wat gebeurt er na afloop van de contractperiode?

Aan het einde van de looptijd heeft u de mogelijkheid om het contract tegen sterk gereduceerde voorwaarden te verlengen. U kunt natuurlijk ook een nieuw contract afsluiten voor een nieuw toestel. Het kan best zijn dat er dan door gewijzigde omstandigheden of technische innovaties nieuwe typen warmtepompen op de markt zijn.

Wat gebeurt er als u het huis verkoopt of om andere redenen van eigenaar verandert?

In dit geval kan het contract voor Viessmann Comfort door de nieuwe eigenaar worden overgenomen. Dit dient tijdens het verkoopproces tijdig aangegeven te worden door de verkopende partij. Als alternatief voorziet het contract een afkoopregeling.

Wat gebeurt er als ik ontevreden ben over mijn installateur?

Het contract voorziet in een mogelijkheid tot wisselen van installateur indien onverhoopt een dergelijke situatie ontstaat. Viessmann zal hierin na onderbouwing van redenen tussen nieuw gewenste en bestaande installateur bemiddelen.