Vitocrossal 100 - 80 tot 318 kW, tot 636 kW als duo-ketel

De voordelen op een rij

 • MIA / Vamil - profiteert van de investeringsaftrek
 • Gebruiksklare unit: snelle en eenvoudige montage dankzij bekabelde en voorgemonteerde componenten
 • No Flow toestel met grote waterinhoud en zeer compacte afmetingen
 • Volautomatische verbrandingsregeling d.m.v. de „Lambda Pro Control, waardoor afstellen overbodig is. De ketel kalibreert zichzelf op gezette tijden naar de juiste luchtovermaat met het beste redement. Dit zorgt voor gemak, is veilig en bespaart op onderhoudskosten.
 • Zeer compact, bespaart waardevolle ruimte in het ketelhuis/de stookruimte
 • Rendement tot 98 % (Hs)/109 % (Hi)
 • Roestvast stalen warmtewisselaar voor maximale efficiëntie
 • Modulerende MatriX-cilinderbrander met lange levensduur dankzij roestvaststalen MatriX-draadgaas – die bestand is tegen hoge temperaturen
 • Slijtagevrije werking en lange levensduur, modulatie tot 1:5 en lange branderlooptijden zonder schakelintervallen
 • Goede bereikbaarheid van alle onderdelen zorgt voor groot service- en onderhoudsgemak
 • Gering stroomverbruik; - er is geen ketelcircuitpomp nodig dankzij de grote waterinhoud
 • Geruisloze werking (geen extra geluidsisolatie nodig)
MatriX-cilinderbrander

De doordachte HR-techniek maakt van de Vitocrossal 100 een zuinige verwarmingsketel met tal van toepassingsmogelijkheden

De Vitocrossal 100 CIB is een universeel inzetbare HR-ketel met een vermogen van 80 tot 318 kW. Dankzij de zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding is deze ketel tegelijkertijd een bijzonder rendabele oplossing voor blokverwarming, gestapelde bouw, en utiliteit. 

Dit toestel beschikt over de beproefde Inox-Crossal-warmtewisselaar met een robuuste MatriX-cilinderbrander. Het modulatiebereik tot 1:5 resulteert in een lange levensduur van de brander en een lager energieverbruik.

Compleet en compact

Het kleinste model van de Vitocrossal 100 CIB past door deuropeningen van nauwelijks 650 millimeter breed en wordt dan ook aanbevolen voor renovaties. Juist bij vervanging van oude installaties moet men meestal rekening houden met beperkte ruimten.

Het verwarmingstoestel kan als complete unit of met losse componenten besteld worden. Het toestel wordt compleet gemonteerd en bekabeld geleverd.

Vitocrossal 100 Duo-ketel

Eenvoudige cascadeoplossing in een behuizing van 240 tot 636 kW

Met zijn vermogensbereik van 80 tot 318 kW is de ketel geschikt voor een aantal toepassingen. Het gaat om appartementencomplexen, grote woongebouwen, openbare en commerciële gebouwen, modernisering en nieuwbouw. Als er meer vermogen nodig is, kan het apparaat snel worden gecombineerd tot een duo-ketel met maximaal 636 kW.

 

Doordachte HR-techniek

Dankzij de constructie van de gepatenteerde roestvast stalen warmtewisselaar heeft de Vitocrossal 100 minimale afmetingen en een gering gewicht. De gepatenteerde, door Viessmann ontworpen roestvast stalen warmtewisselaar zorgt voor een maximale condensatiebenutting. Daarnaast laat het gladde roestvast stalen verwarmingsoppervlak het condenswater eenvoudig naar beneden wegvloeien. Dit heeft een permanent zelfreinigend effect, wat resulteert in een duurzaam hoog rendement, een langere levensduur en langere onderhoudsinterval garandeert.

Er is een rendement mogelijk tot 109 % (Hi)/98 % (Hs). Dit hoge rendement wordt gerealiseerd dankzij het kruisstroomprincipe van verwarmingsgas en ketelwater alsook de intensieve turbulentie van de verwarmingsgassen door de verwarmingsoppervlakken.

Lambda Pro Control doet kosten dalen

Via de geïntegreerde Lambda Pro Control-verbrandingsregeling wordt de brander automatisch aan het type aardgas (E, L, LL) aangepast en kan een permanent hoge en efficiënte verbranding met een lage emissie gegarandeerd worden. De Vitocrossal 100 is geschikt voor zowel open als gesloten werking.

Beproefde Vitotronic-regeling

De geïntegreerde Vitotronic-regeling maakt een snelle inbedrijfstelling en een eenvoudige bediening mogelijk. Via de optionele Vitoconnect 100 wifi-module kan de verwarmingsketel ook makkelijk online via een app worden aangestuurd. De cascaderegeling Vitotronic 300-K (MW1B) stuurt tot acht verwarmingsketels aan.

Doorsnedetekening Vitocrossal 100 CIB

Overzicht

Vermogen (kW)
80 tot 318 kW
Rendement
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energielabel
A
Brandstof
icon-gas.png
Aardgas E, L, LL en H2 ready 20%
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Utiliteit en industrie, nieuwbouw en renovatie
Bediening
Eenvoudig te bedienen Vitotronic regeling
Warm tapwaterverwarming
Extra warmwaterboiler(s) vereist, en daardoor hoog warmwatercomfort
Overige kenmerken
Matri-cilinderbrander
HR-ketel Vitocrossal 100