Vaak gestelde vragen over Viessmann Comfort

Foto: ©Polarpx/Shutterstock.com

Algemene vragen

Viessmann Comfort is er voor particuliere woningeigenaren en kan omvatten: warmtepompen, condensatieketels, zonnesystemen en de thuisbatterij van Viessmann.

Interesse in deze service? Neem contact op met de Servicepartner in uw buurt. Je kan ook informatie en offerte aanvragen direct bij ons.

Je systeem wordt geïnstalleerd door een Servicepartner van Viessmann die je zelf kiest. 

Vragen over kosten

Het maandelijkse bedrag hangt af van de kostprijs van de nieuwe verwarmingsinstallatie. en de duurtijd, van 2 tot 10 jaar.

Ook als je een verwarmingssysteem financier hebn je recht op alle in voege zijnde subsidies.

De elementen die in aanmerking komen voor financiering zijn: het verwarmingstoestel, de installatie, ontmanteling en verwijdering van het oude systeem (met uitzondering van olie- en gastanks), bijkomende componenten die rechtstreeks op het systeem zijn aangesloten (leidingen, afscheider, expansievat, enz.) en de communicatiemodule om het verwarmingssysteem met het internet te verbinden.

De onderdelen van het systeem van warlmteverdeling in het huis, zoals pompen, thermostaten, radiatoren, verwarmingskleppen, enz. worden niet gefinancierd. Onderdelen voor de energievoorziening buiten het ketelhuis, zoals olie- of gastanks, ondergrondse gasleidingen, aardgasaansluitingen enz. worden evenmin gefinancierd.

Juridische vragen

Zodra je je contract getekend hebt, zal de Servicepartner die de gekozen offerte maakte een afspraak met je maken om je nieuwe systeem te komen installeren.

Je contract begint te lopen na installatie en inbedrijfstelling van het nieuwe verwarmingssysteem.

Met Viessmann comfort benu je zelf de eigenaar van het systeem.