ViGuide – Centrale voor innovatieve digitale diensten

Met de ViGuide-software biedt Viessmann aan installatie- en servicebedrijven een innovatieve oplossing voor het opvolgen van verwarmingsinstallaties op afstand. Een geruststelling voor de eigenaar of uitbater: met ViGuide heeft u deze de installaties online steeds in het oog.


Mobiel

Vanaf 1 april wordt de mobiele ViStart-app omgedoopt tot ViGuide. De ViGuide mobiele app zal beschikbaar zijn op zowel iOS- als Android-toestellen, net zoals ViStart up-to-date is. Als partner blijft hij u de mogelijkheid bieden om een ​​Viessmann verwarmingsinstallatie met een nieuw elektronisch platform in gebruik te nemen.

Let op het volgende met betrekking tot ViStart:

  • De wijzigingen aan ViStart worden van kracht in alle markten waar de app momenteel beschikbaar is
  • Als u de app al heeft geïnstalleerd, hoeft u verder niets te doen. De app is nog steeds beschikbaar op uw iOS- of Android-apparaat. De app hoeft niet opnieuw te worden geïnstalleerd.
  • Op het startscherm wordt het symbool voor ViStart omgedoopt tot ViGuide en is het ontwerp van het symbool licht gewijzigd
  • Als gebruiker heeft u toegang tot dezelfde functionaliteit, vooral voor de ingebruikname van de nieuwste generatie Viessmann E3 verwarmingssystemen met WiFi aan boord.
  • Als u naast de inbedrijfstelling toegang wilt tot andere nieuwe functies, moet u inloggen met een Viessmann-account. Als u nog geen Viessmann-account heeft, kunt u zich hier op elk moment gratis registreren.

Als je ViStart nog niet hebt gebruikt of van je smartphone hebt verwijderd, download het dan vandaag nog vanuit de App of Play Store.

Download on the App StoreGet it on Google Play

ViGuide mobiel

Installatie details

● Alle belangrijke informatie over een systeem is gemakkelijk toegankelijk. Deze omvatten: klantnaam en contactgegevens, type en model van het verwarmingssysteem, bedrijfsstatus, serienummer, gateway-nummer. Al deze details zijn binnen handbereik.

● De ViGuide geeft u aanvullende informatie zoals de branderstatus, bedrijfsduur, starts, buitentemperatuur, keteltemperatuur, wifi-signaalsterkte.

● Indien beschikbaar voor de installatie, bepaalt ViGuide ook het gas- en elektriciteitsverbruik en informatie over thermische zonne-energie.

Installatie details

Meer tijd voor wat écht telt.

ViGuide maakt het mogelijk om de belangrijkste parameters op afstand aan te passen.  Zo vermijdt u onnodige verplaatsingen.

ViGuide maakt het mogelijk om de belangrijkste parameters op afstand aan te passen


Smart Home Componenten

U heeft de verwarmingsinstallatie van uw klant online gezet met een Vitoconnect-gateway of een nieuwe Viessmann E3-compatibele verwarmingsketel. Uw klant gebruikt ViCare om zijn verwarming en warmwaterbereiding te regelen en zou graag willen dat u als specialist hem op afstand via ViGuide opvolgt. Wat is het volgende? Met het Viessmann Smart Climate System, bestaande uit een klimaatsensor en eTRV's, kunnen huiseigenaren hun comfort regelen in individuele kamers waarin de componenten zijn geïnstalleerd. Met ViGuide kunt u hen ondersteunen bij het instellen van de ruimte-instellingen en het in bedrijf stellen van de apparaten.

Smart Home Komponenten

Statusmeldungen für sofortiges Eingreifen

Statusberichten voor onmiddellijke interventie

● Bekijk de details van elke fout en roep een beschrijving op van de oorzaak en de door Viessmann aanbevolen handeling.

● Bekijk de geschiedenis van alle systeemincidenten, inclusief wie de wijzigingen heeft aangebracht en wanneer.

● Een directe link naar de Spare Parts (SP) -app stelt u in staat om precies de juiste onderdelen te bestellen om de klus te klaren.

● Viessmann maakt het uw klanten ook gemakkelijker om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren en problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen. Met één klik bestelt u een complete set om het onderhoud uit te voeren. Alle onderdelen die u nodig heeft voor een specifiek verwarmingssysteem zijn bij deze bestelling inbegrepen, zodat u niet hoeft te zoeken naar items en niet het risico loopt om iets te vergeten.


Kaartweergave voor een betere routeplanning

Heeft u meerdere klanten die wat verder in de regio gevestigd zijn? Of wilt u een overzicht krijgen van alle systemen bij u in de buurt? Met de kaartweergave kunt u de meest efficiënte routes plannen om van de ene klant naar de andere te gaan. Klik op een bijlage om meer details en de status van elke bijlage te zien.

Kartenansicht für bessere Routenplanung

Hilfe erhalten, wenn sie gebraucht wird

Krijg hulp wanneer u die nodig heeft

Nu kunt u nog sneller en gemakkelijker contact opnemen en ondersteuning krijgen van de technische dienst van Viessmann. Open een ticket en plan een technicus om u terug te bellen, of wacht in de rij voor klantenondersteuning. U wordt altijd op de hoogte gehouden van de actuele wachttijd. U krijgt de antwoorden die u nodig heeft en kunt de verwarmingsproblemen van uw klanten sneller oplossen.


Tools & Services

PartnerPortal

Exclusieve informatie en services zijn 24 uur per dag voor u beschikbaar in het nieuwe PartnerPortal.

naar PartnerPortal

PartnerShop

Het centrum voor uw online bestellingen: de nieuwe Viessmann PartnerShop.

naar PartnerShop
ViStart

ViStart

Met de ViStart-app voor specialisten is de ingebruikname van een Viessmann-verwarmingsinstallatie eenvoudiger dan ooit tevoren. De tool leidt u intuïtief en veilig door de inbedrijfstelling in slechts enkele stappen.


De belangrijkste parameters

icon-partner.png

Klantenbinding

De gegevens van uw klanten en hun verwarmingssystemen worden centraal opgeslagen en zijn op ieder ogenblik beschikbaar.

icon-prof.png

Professionaliteit

Dankzij ViGuide kunnen eventuele storingen vroegtijdig opgespoord worden, nog vóór uw klant ze meldt

icon-kosten.png

Lagere kosten

Los storingsmeldingen meteen van achter uw bureau op, wat u onnodige verplaatsingskosten bespaart.

Stoppuhr.png

Snelle installatie

Montage van Vitoconnect, inbedrijfstelling van ViCare en servicevrijgave voor ViGuide in minder dan 15 minuten.

Infografik_Aufbau-ViCare.jpg

Systeemoverzicht

 

Vitoguide-Device-App.png

ViGuide

Meld u aan en doe de test door uw eigen installatie of die van een medewerker direct in bedrijf te stellen. Zo ervaart u zelf hoe interessant ViGuide is. U beschikt nog niet over de nodige inloggegevens? Neem dan contact op met uw Viessmann verkoopadviseur.

ViCare-Device.png

ViCare App

ViCare is de sleutel voor uw ViGuide-ervaring. Dankzij ViCare kunnen uw klanten hun verwarming heel eenvoudig en intuïtief bedienen, zoals bijvoorbeeld het instellen van de individuele comforttemperatuur. En wat voor uw klant ook heel belangrijk is: de rechtstreekse verbinding met de installateur.

WLAN-Modul Vitoconnect 100 - Aansluiting

Vitoconnect

De communicatiemodule vormt de interface tussen verwarmingsketel en app. Deze wordt via een kabel rechtstreeks op de Vitotronic-regeling aangesloten. De adapter, die slechts tien op tien centimeter groot is, kan aan de wand gemonteerd
worden. Een stekkeradapter voor de voeding wordt meegeleverd.

Vitoconnect wordt via Plug&Play met het WiFi-netwerk in de woning verbonden. Voor de registratie hoeft u enkel de bijgevoegde QR-code met uw smartphone te scannen.
Vitoconnect is compatibel met heel wat mobiele eindapparatuur en met iOS (vanaf 8.0) en Android (vanaf 4.4) besturingssystemen.

De inbedrijfstelling van Vitoconnect en de verbinding met de installateur in ViGuide worden gerealiseerd via de ViCare-app.

In Vitoconnect 100 werd een uitgebreid veiligheidsconcept geïntegreerd, dat met succes aan de VDE-keuring ter beveiliging van de Smart Home-informatie heeft voldaan.

Tot op heden ondersteunde parameters:

Brennerstatus

Branderstatus

Wassertemperatur

Watertemperatuur

Kesseltemperatur

Keteltemperatuur

Außentemperatur

Buitentemperatuur