Zonnecollectoren voor uw woongebouw

Vlakke- en buiscollectoren voor de verwarming van tapwater

Wist u dat uw wel tot 60% kunt besparen op het jaarlijks verbruik met zonnecollectoren voor de verwarming van tapwater van uw woongebouw?

Net als zonnepanelen liggen zonnecollectoren op uw dak. Ze zetten zonne-energie om in thermische energie en die thermische energie kan worden gebruikt voor verwarming en warmwaterbereiding. Thermische zonnecollectoren zijn de perfecte aanvulling voor ieder verwarmingssysteem.

Maximale opbrengst

Het bijzondere van onze zonnecollectoren zit in de details. De behuizing van onze vlakke Vitosol 200 FM zonnecollectoren bestaat bijvoorbeeld uit een rondom gebogen aluminium frame, waarvan u zelf de kleur kunt kiezen. Het frame heeft daarnaast een naadloze glasrand, wat zorgt voor een hoge stabiliteit van de collector. Het deksel van speciaal glas is zeer transparant en laat daarom veel zonne-energie door.

De hoogwaardig gecoate absorbers van onze Vitosol 200 en 300 TM buiscollectoren vangen zeer veel zonne-energie op en zorgen op die manier voor een hoog rendement. Door het vacuüm in de buizen zorgen we bovendien voor bijzonder efficiënte isolatie. Vooral in het tussenseizoen en bij lage temperaturen in de wintermaanden, maken de vacuümbuiscollectoren heel efficiënt gebruik van de beschikbare zonnestraling.

Waarom een Viessmann

Met een breed aanbod van vlakke en vacuümbuiscollectoren leveren wij flexibele oplossingen op maat voor elke moderne verwarming. En doordat we naast thermische zonnecollectoren ook warmtepompen, zonnepanelen, cv-ketels en boilers leveren, hebben we voor iedere woning en ieder gebouw een oplossing om nog meer energie te besparen. 

Ook goed om te weten: zoals u van een van oorsprong Duits familiebedrijf kunt verwachten zijn al onze producten van zeer hoge kwaliteit. Ze gaan heel lang mee, zijn superstil en hebben een mooi design. Want ja, het oog wil natuurlijk ook wat. 

Meer dan 40 jaar geleden al, brachten we onze eerste warmtepomp op de markt. Echt pionieren was dat toen nog. Inmiddels staan onze duurzame oplossingen bekend als een van de besten op de Europese markt. 

Minder CO2-uitstoot, lagere energierekening

Met een zonnecollector van Viessmann beperkt u het gebruik van fossiele brandstoffen, vermindert u de schadelijke CO2-uitstoot en verlaagt u uw energierekening. Wij bij Viessmann Nederland helpen u graag om de juiste keuze te maken voor uw woongebouw. 

Wilt u advies voor uw bedrijfs- of woongebouw?