Warmwaterboilers voor elke behoefte

Offerte aanvragen

De benodigde hoeveelheid warm water is anders voor elk gezin. Die hoeveelheid wordt grotendeels beïnvloed door het aantal gezinsleden en je bad- en douchegewoontes. Als je 's morgens met z'n drieën rond dezelfde tijd naar het werk en naar school vertrekt, moet er continu een grote hoeveelheid warm water beschikbaar zijn om te douchen, zodat niemand te laat komt. Als er gedurende diezelfde periode maar één iemand in huis warm water nodig heeft, is de behoefte helemaal anders.

De warmwaterboilers Vitocell  van Viessmann voldoen op elk vlak aan deze vereisten en ook de uitrusting kan eindeloos aangepast worden. De boilers kunnen gecombineerd worden met diverse verwarmingstoestellen. De warmwaterboilers Vitocell zijn ook de ideale keuze voor een bivalente werking met een condensatieketel of in combinatie met een milieuvriendelijke warmtepomp of een ketel op vaste brandstof. Zeker ook aan te raden is de combinatie met thermische zonnepanelen, zo bespaar je energie en verwarm je je water gratis.

Warmwaterproductie voor elke behoefte

Je kan je huishoudelijk water op verschillende manieren verwarmen. Bij een centrale warmwaterproductie moet je aangesloten zijn op een bestaand verwarmingssysteem. In dat geval zal je verwarmingstoestel niet alleen je woning verwarmen, maar ook de hele dag lang voldoende warm water voorzien.

Warmwaterboiler in combinatie met een CV-ketel tegen de wand: Vitodens 200-W en Vitocell 300-W van Viessmann

Een warmwaterboiler voor nog meer efficiëntie

Een warmwaterboiler aansluiten op je bestaande verwarmingssysteem is een slimme zet, niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. De warmte wordt immers geproduceerd met de gratis energie van de zon via een systeem met zonnepanelen en dus worden er geen (fossiele) brandstoffen verbrand. En dat is goed nieuws voor de natuur. Aangesloten op een traditionele ketel of in combinatie met een systeem met zonnepanelen: als allround leverancier heeft Viessmann precies de geiser die je zoekt.

De verschillende versies van warmwaterboilers van Viessmann

Een zeer hoge efficiëntie, flexibiliteit en een eenvoudige installatie, dat zijn de typische kenmerken van een warmwaterboiler van Viessmann. De boilers zijn verkrijgbaar in verschillende versies:

De boilers hebben een inhoud van 120 tot 1000  liter, afhankelijk van het model. De warmwaterboilers van Viessmann zijn dus uitermate geschikt voor woningen, maar ook voor gebouwen met een grote warmwaterbehoefte.

Bivalente warmwaterboilers voor systemen met zonnepanelen

Een bivalente warmwaterboiler is een cruciaal onderdeel van een systeem met zonnepanelen. Deze boiler absorbeert immers de warmte die wordt opgewekt door dit systeem en verwarmt zo het water. De bivalente warmwaterboilers van Viessmann hebben allemaal twee aparte interne buisspiralen en verwarmen het water met zonnepanelen en een ketel. Dit om altijd de gevraagde temperatuur te kunnen voorzien. De boilers zijn gemaakt van staal met Ceraprotect-emaillering (Vitocell 100-V, Vitocell 100-W, Vitocell 100-B, Vitocell 100-U) of van roestvrij staal (Vitocell 300-V, Vitocell 300-H, Vitocell 300-B).

De kwaliteit van de binnenkant van de warmwaterboiler is cruciaal om hygiënisch warm water te kunnen voorzien. Daarom vertrouwt Viessmann op twee kwaliteitsvolle materialen: Ceraprotect-emaillering om veilig en langdurig te beschermen tegen corrosie - zoals bijvoorbeeld in de reeks Vitocell 100. Roestvrij staal, gebruikt in de reeks Vitocell 300, dat voldoet aan de strengste hygiënenormen.

Cv-waterbuffervaten voor een efficiënt gebruik van thermische energie

Een cv-waterbuffervat is bedoeld om de overtollige energie geproduceerd door een verwarmingstoestel tijdelijk op te slaan en pas opnieuw vrij te geven aan het verwarmingssysteem als dat nodig is. De opgeslagen energie kan gebruikt worden om de verwarmingscircuits of het huishoudelijk water op te warmen. Cv-waterbuffervaten, zoals Vitocell 120-E of Vitocell 140-E, worden in de fabriek ook uitgerust voor een bivalente werking met een warmtepomp of een systeem met zonnepanelen. De toestellen hebben een inhoud tot 2000  liter.

Warmwaterboilers in twee energie-efficiëntieklassen

De meeste warmwaterboilers met een te identificeren boilerinhoud (tot 500  liter) behoren tot energie-efficiëntieklasse B. Voor specifieke boilertypes kan je ook kiezen tussen energie-efficiëntieklasse A of B. Boilers van klasse A zijn thermisch geïsoleerd met een bijkomend vacuümpaneel waardoor het warmteverlies beperkt blijft en je dus bespaart op je energiefactuur.

Verwarmingssysteem met cv-waterbuffervat Vitocal 350-G en Vitocal 300-G van Viessmann