Viessmann is de eerste Impact Partner van Diergaarde Blijdorp

Een belangrijk moment, vanaf 28 november 2023 is Viessmann officeel Impact Partner van Diergaarde Blijdorp. De diergaarde en Viessmann werken hierbij samen aan duurzaamheidsdoelen, met als begin het verduurzamen van de klimaatsystemen in de dierentuin.

Een klimaatneutrale toekomst

Bij Viessmann hebben we de ambitie om onze acties af te stemmen op de globale klimaatdoelen. Samen kunnen we bijdragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties.  

Duurzaamheid is ook één van de pijlers van het Masterplan 2050 van Blijdorp. Hiermee probeert de dierentuin een positieve verandering aan te brengen voor onze planeet.

Viessmann en Blijdorp gaan samenwerken om deze groene doelen van Blijdorp te bereiken. Samen denken we na over duurzame oplossingen, zodat de leefruimten van de planten en dieren in Blijdorp toekomstbestendig zijn.

Onze missie: "Together, we bring nature back to life".

Bekijk de campagnevideo

Viessmann komt in actie voor ons klimaat

Duurzame oplossingen bieden met kwalitatieve en innovatieve producten, dat zit in het DNA van Viessmann. We willen samen met onze klanten de overstap naar betere energie maken en je helpen om hernieuwbare energie te gebruiken. Onze vernieuwende oplossingen maken het makkelijker om de stap te zetten naar het gebruiken van groene energie.

Zo heeft Viessmann meerdere initiatieven voor een betere toekomst:

  • Wij investeerden in 2022 1 miljard euro om de energie transitie te versnellen waardoor men sneller kan stoppen het het gebruik van fossiele brandstoffen,
  • Wij hebben op dit moment al meer dan 50% winst behaald uit producten die werken met hernieuwbare energie,
  • Wij hebben een non-profit organisatie genaamd: Mission Zero. Hiermee willen we het gebied rondom ons hoofdkantoor in het Waldeck-Frankenberg District klimaat neutraal maken,
  • Wij hebben een klimaat strategie gebaseerd op data, en hiermee stellen wij onze eigen klimaatdoelen op. Lees meer over de Viessmann Climate Strategy (Engelstalig).

Meer weten over wat dit voor jou betekent?