Subsidieregelingen

Wij Techniek

Ben je werkzaam in de installatiesector, dan is jouw bedrijf mogelijk aangesloten bij Wij Techniek. Je komt dan in aanmerking voor subsidie. Bekijk alle voorwaarden op de site van Wij Techniek.

Voor werkgevers in de installatiesector is de Ontwikkelingsstimuleringsregeling (OSR) van toepassing. Voor medewerkers in de technische installatiesector zijn er regelmatig vouchers beschikbaar voor persoonlijke ontwikkeling.

OOM

Bedrijven en medewerkers die werkzaam zijn in de metaalsector kunnen terecht bij het opleidingsfonds OOM voor subsidies voor opleidingen.

A+O Metalektro

Dit is het opleidingsfonds van en voor de metalektrobedrijven. Werkgevers kunnen gebruik maken van de Ontwikkelvoucher Werkgever (OVWG). En voor medewerkers is er de Ontwikkelvoucher Medewerker (OVMW). Beide regelingen zijn beschikbaar t/m 31 december 2023 (zolang er budget beschikbaar is).

Geen branchevereniging

Indien jouw bedrijf niet bij een branchevereniging is aangesloten, is het toch raadzaam om het Ondernemersplein te bezoeken. Hierop staan namelijk nog andere subsidiemogelijkheden die voor jou van toepassing kunnen zijn.

Vennootschapsbelasting

Als bedrijf zijn de opleidingskosten aftrekbaar van de vennootschapsbelasting. Door opleidingskosten op te voeren betaal je minder belasting en dat is jouw voordeel.

Persoonsgebonden aftrek

Wil je een opleiding volgen die jouw werkgever om bepaalde redenen niet wil of kan vergoeden? Dan kan je ook gebruikmaken van de persoonsgebonden aftrek voor de inkomstenbelasting. De opleiding dient wel gerelateerd te zijn aan jouw beroep.

Door scholingsuitgaven op te geven in je aangifte, kan je wellicht een deel van de kosten (bijvoorbeeld het lesgeld) terugkrijgen. Hiervoor geldt een drempelbedrag van €250,-. Voor meer informatie kun je terecht bij de Belastingdienst.


Het Viessmann Account

Beste partner, via uw Viessmann account heeft u altijd en overal toegang tot onze Viessmann Tools via het PartnerPortaal en Viessmann Apps op Smartphone. Waaronder onze handleiding bibliotheek ViBooks,  hydraulische schema'swisselstukken applicatie, ViGuide App voor lokale service aan onze One Base toestellen en ook de Academy.


Als verantwoordelijke van uw bedrijf kan u dan vervolgens ook een uniek account aanmaken voor uw personeel - zodanig ook zijn toegang hebben tot deze tools. U kan zelfs rechten toewijzen aan uw medewerkers. Kort samengevat is het partnerportaal de tool voor u en uw bedrijf, bereikbaar via uw Viessmann account. 

Heeft u nog geen Viessmann account, lees dan hieronder welke stappen hiervoor gezet moeten worden. 

 

Een Viessmann account aanmaken: 

U bent al Viessmann klant:

Als Viessmann klant staat u geregistreerd in ons systeem en heeft u een klantnummer van ons ontvangen. Dit nummer begint met ‘59’ of ‘12’. Dan kan u via account.viessmann.com uw Viessmann account activeren. Let wel op dat de volledige naam in ons systeem moet overeenkomen met het door u opgegeven klantnummer. Heeft u vandaag pas uw nummer ontvangen, kan het voorvallen dat u 1 dag moet wachten alvorens deze herkend wordt.  

Eens deze hoofdaccount gemaakt geweest is, kan u vervolgens zelf subaccounts voor uw medewerkers toevoegen en beheren via dezelfde link: account.viessmann.com  

Wist u dat uzelf uw personeel kan inschrijven voor de trainingen? Het systeem houdt zelfs bij welke werknemer welke scholingen gevolgd heeft, overzichtelijker kan niet.  


U bent nog geen Viessmann klant: 

Indien u nog niet over een klantnummer beschikt heeft u de optie een Lite account* te creëren. U duidt gewoon aan dat u nog geen klantnummer heeft en krijgt via deze weg automatisch een account toegewezen. Dit account kan naderhand worden omgezet naar een normaal Viessmann account met klantnummer en dus ook bestelmogelijkheden. 

*Een Lite account heeft beperkte toegang, u kan bijvoorbeeld niets bestellen. U heeft wel toegang tot ViBooks, hydraulische schema'swisselstukken applicatie, ViGuide App voor lokale service aan onze One Base toestellen en ook de Academy.