Informatie voor architecten - partners in de energietransitie

Contact opnemen

Technologie en architectuur – een dialoog

Een goed ontwerp is de eerste stap naar goede architectuur. Als generalisten weten architecten hoe ze intelligent gebruik kunnen maken van energietechnologie. Tegenwoordig verwachten opdrachtgevers dat architecten op dit gebied gekwalificeerd advies kunnen geven. Gezien het ontstaan van steeds nieuwe energieconcepten en de stijgende energieprijzen, zal deze specifieke dienstverlening alleen maar belangrijker worden.

Uitgebreid aanbod van Viessmann

Technische oplossingen worden steeds complexer met een steeds groter wederkerig effect op architectuur en bouwplanning. Architecten en ingenieurs kunnen daarom door een nauwe samenwerking met fabrikanten nieuwe ontwerpperspectieven ontdekken. Het uitgebreide gamma van Viessmann omvat innovatieve systeemoplossingen voor gebruik in woongebouwen, commerciële, industriële en publieke gebouwen.

Viessmann biedt systeemoplossingen op maat voor alle toepassingen en alle energiebronnen. Het gamma omvat ketels op gas, installatie voor het opwekken van stoom, warmte en elektriciteit.

Het volledig gamma rond hernieuwbare energiën betreft thermische zonnesystemen voor de productie van sanitair warm water en voor verwarming evenals fotovoltaïsche panelen en batterijen voor maximale zelfconsumptie. Niet in het minst zijn er ook  warmtepompen: grond/water, water/water, lucht/water, lucht/lucht, en ventilatiesystemen