Energy Management - energiestromen meten en beheren

Met Energy Management kan je de energiestromen in huis in real time volgen op je smartphone of tablet. Zo zie je precies hoeveel fotovoltaïsch vermogen je opwekt en verbruikt, bijvoorbeeld om de warmtepomp te laten draaien. Energy Management biedt deze functies aan voor de thuisbatterij Vitocharge VX3, de warmtepompen van de nieuwe reeks Vitocal 25x-A en warmtepompen in bestaande gebouwen met Vitoconnect tot 2016.

Weergave van de energiestromen in uw huis op uw smartphone of tablet

Toekomstbestendig en energie-efficiënt

Energy Management helpt om energie en kosten te besparen door alle elektrische en thermisch-elektrische energiesystemen in huis zo energie-efficiënt en optimaal mogelijk te laten werken. Energy Management is optimaal geïntegreerd in het nieuwe elektronicaplatform en is beschikbaar via de ViCare app.

Energy Management regelt niet alleen de onderdelen, maar voegt alle apparaten die verbonden zijn met het internet ook samen tot één groot systeem, waaronder de warmtepompen Vitocal , de thuisbatterij Vitocharge VX3, warmwaterboilers en elektrische toestellen. Jij kan dat systeem dan efficiënt beheren zodat het optimaal werkt. Op die manier kan je de diverse onderdelen van het systeem zo regelen dat je zo veel mogelijk hulpbronnen en energie bespaart.

Functies

ViCare app: live overzicht en opvolging
Live overzicht en opvolging van productie, eigenverbruik en batterijniveau
Overzicht van batterijniveau, levering en onttrekking aan het net, tot 2 jaar terug in de tijd
Optimale werking van warmtepompen in combinatie met zonnepanelen
Weergave van zelfvoorziening en eigenverbruik
Weergave van de hoeveelheid CO₂  die het systeem uitstoot  en bespaart
Weergave van energiestromen in de ViCare en ViGuide app

Compatibele systemen

  • Thuisbatterij Vitocharge VX3
  • De thuisbatterij Vitocharge VX3 met warmtepomp na november 2017: de warmtepomp kan aangesloten worden op Vitocharge VX3 via Vitoconnect, type OPOT2 en EEBUS.
  • Kan bestuurd worden met de bediening Vitotronic 200 type WO1C.

Inbedrijfstelling en opvolging

De Viessmann Service Partner kan Energy Management eenvoudig in bedrijf stellen, activeren en opvolgen met ViGuide. (de weergave kan verschillen naargelang de versie bij de klant thuis en de verwarmingsspecialist).