Viessmann: een bedrijf met traditie en visie

Werken bij Viessmann

Al vier generaties lang bedenkt Viessmann innovatieve oplossingen voor beter én aangenamer leven, een verhaal dat begon met verwarming. Intussen is het familiebedrijf uitgegroeid van een fabrikant van verwarmingstoestellen tot een leverancier van intelligente verwarmings- en energieoplossingen. Van technische vooruitgang gesproken. Maar Viessmann wil meer. Duurzaam denken en doen zit in ons DNA. Zo helpt Viessmann leefruimten creëren en in stand houden voor de komende generaties.

 

Eén grote internationale familie

Van Allendorf naar de wereld. Sinds zijn oprichting in 1917 is Viessmann blijven groeien. Vandaag telt onze grote familie meer dan 13.000 leden in 74 landen. Samen met partners uit verschillende sectoren zetten we ons iedere dag in om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften én over te schakelen op duurzame energie.

 

Duurzaamheid uitdragen

Als familiebedrijf met meer dan een eeuw geschiedenis, kijkt Viessmann nu naar de toekomst. Ook bij een van de grootste uitdagingen waarmee we vandaag te maken krijgen: de energietransitie. De verwarmingsmarkt biedt heel wat mogelijkheden voor energiebesparingen. En als speler is Viessmann zich bewust van zijn verantwoordelijkheid. Een van onze doelen is om een nieuwe koers voor de sector uit te zetten en de overschakeling van fossiele brandstoffen op hernieuwbare energie te versnellen. En dat merk je wanneer je kijkt naar onze productportfolio en ook naar andere domeinen.

Economische, maatschappelijke en milieudoelen samenbrengen

Viessmann focust op duurzaamheid, het domein waar economie, milieu en maatschappelijk engagement samenkomen. Dat blijkt duidelijk uit onze oplossingen en programma's, van innovatieve verwarmingssystemen op waterstof tot internationale herbebossingsprojecten. Andere ambitieuze doelen die Viessmann nastreeft, worden toegelicht in het Klimaatrapport dat eind 2021 werd gepubliceerd. Ons doel van klimaatneutraliteit zullen we wellicht tegen 2050 halen, zowel binnen onze eigen activiteiten als in de waardeketens waarvan Viessmann een schakel is.           

Kom meer te weten over ons bedrijf op Viessmann.family