Verduurzamen. 

Wij willen het. U wil het. Uw partners en opdrachtgevers willen het. Uw klant wil het. 

Maar hoe kan dat op zo’n manier, dat we er niks van ons huidige comfort voor inleveren? Beter nog, dat we er nu en op de lange termijn in alle opzichten op vooruit gaan? Een duurzame woning ook echt een veel betere woning is? Een duurzaam kantoor ook echt een veel beter kantoor? Comfortabeler, gezonder, mooier, betaalbaarder? 

Uw klanten stellen u deze vraag. U stelt uzelf deze vraag. 

Bij Viessmann denken we hier al decennia over na. Als familiebedrijf zit het in ons DNA om bezig te zijn met volgende generaties, met goede resultaten op de langere termijn. Zo kwam het dus ook, dat we meer dan 40 jaar geleden al onze eerste warmtepomp op de markt brachten. Echt pionieren was dat toen nog. Inmiddels staan onze warmtepompen bekend als een van de besten op de internationale markt. 

Misschien is het de Duitse degelijkheid, wij geloven vooral in de grote familie van medewerkers die we nu wereldwijd zijn. We zijn betrokken bij elkaar, bij u, bij uw klant, bij uw partners. Gezamenlijk komen we immers tot de beste innovaties. We voelen ons ook verantwoordelijk. Voor uw project en de beloftes die wij samen met u doen. Zo ontstond bijvoorbeeld de Vitocal, de allereerste superstille warmtepomp. En zo ontstond het moderne design van onze producten. Want ja, het oog wil natuurlijk ook wat.  

Wij bij Viessmann Nederland helpen u graag met verduurzamen. Voor uzelf, voor uw klant, voor volgende generaties. Met een totaalpakket van warmtepompen, PV panelen, zonnecollectoren, cv-ketels en boilers hebben we voor ieder project een oplossing. Een oplossing van hoge kwaliteit, want verduurzamen = verbeteren. Meer comfort dus, een gezonder gebouw.

De Viessmann Group

Viessmann is dé toonaangevende leverancier op het gebied van klimaatoplossingen. Met het 'Integrated Viessmann Solutions Offering' kunnen gebruikers via digitale platforms producten en systemen voor klimaatoplossingen (verwarming, koeling, ventilatie) naadloos met elkaar verbinden. Alle oplossingen zijn gebaseerd op hernieuwbare energie en maximale efficiëntie. Alle activiteiten van het familiebedrijf, opgericht in 1917, hebben 1 doel: “Het creëren van leefruimtes voor de komende generaties”. Dit is de verantwoordelijkheid, wereldwijd, van de Viessmann-familie met 12.300 leden.Merkwaarden

Meer weten
Umweltschutz

Duurzaamheid

Energiebeleid

Meer weten

Innovatie

Meer weten

nachhaltigkeit.jpg

Duurzaamheid in hart en nieren

Als familiebedrijf hecht Viessmann veel waarde aan verantwoord en duurzaam handelen. Duurzaamheid is reeds vastgelegd in de ondernemingsprincipes. Duurzaamheid in hart en nieren betekent voor Viessmann dat ecologie, economie en sociale aspecten in de hele onderneming zo op elkaar worden afgestemd dat de huidige noden vervuld worden zonder de toekomst van de volgende generaties in gevaar te brengen.

Als milieubewuste pionier en technologische gangmaker in de verwarmingssector, levert Viessmann al decennialang bijzonder zuinige en schone verwarmingssystemen voor stookolie en gas, maar ook zonne-installaties, houtstookinstallaties en warmtepompen. Tal van ontwikkelingen van Viessmann gelden als mijlpalen in de verwarmingstechniek.


effizienz-plus.png

Het volledige aanbod van Viessmann

Het volledige gamma van Viessmann biedt individuele oplossingen met efficiënte systemen en vermogens van 1,5 tot 120.000 kilowatt voor alle toepassingsgebieden en alle energiedragers. Onder andere wandgemonteerde condensatietoestellen van 1,9 tot 150 kW en staande condensatiesystemen van 1,9 tot 6.000 kW of WKK-installaties van 1,0 tot 530 kWel of van 5,3 tot 660 kWth. De WKK-installaties zijn ontworpen voor werking met aardgas of bioaardgas en verkrijgbaar in combinatie met een leveringscontract voor bioaardgas.

Het aanbod aan hernieuwbare energiesystemen omvat thermische zonne-installaties met vlakke en vacuümbuiscollectoren voor sanitair waterverwarming, verwarmingsondersteuning en solaire gebouwkoeling, speciale verwarmingsketels en stookinstallaties van 4 kW tot 50 MW voor kloofhout, houtsnippers en houtpellets, warmtepompen van 1,7 tot 2.000 kW die gebruikmaken van de warmte uit de bodem, het grondwater of de omgevingslucht, alsook fotovoltaïsche systemen.

Ook voor buurtverwarmingsnetten en bio-energiedorpen biedt Viessmann alles onder één dak - van de eerste haalbaarheidsstudies en gedetailleerde ontwerpen, over de levering van alle nodige componenten zoals biogasinstallaties, warmtebronnen, WKK-modules, aardwarmteleidingen en woningterminals, tot en met de bouw en inbedrijfstelling.

Met een uitgebreid productassortiment aan temperatuurgeregelde ruimten, krachtige koelcellen en -aggregaten, koeloplossingen voor de kleinhandel in levensmiddelen en toebehoren en diensten bestrijkt de Viessmann Group het volledige segment van de koeltechniek.

Compleet aanbod

voor woongebouwen

naar de productinformatie

voor de industrie

naar de productinformatie
kommunen.jpg

voor gemeenten

infocenter.jpg

Onovertroffen dienstenaanbod

Naast het complete productaanbod biedt Viessmann ook een uitgebreide waaier aan bijbehorende diensten aan. Zo biedt de Viessmann Academie een uitgebreid opleidings- en bijscholingsprogramma aan voor verwarmingsinstallateurs, ontwerpers, architecten, huisvestingsmaatschappijen, schoorsteenvegers, instellingen voor technisch onderwijs en eigen medewerkers. Daarmee komt de onderneming tegemoet aan de toenemende vraag naar geschoolde krachten van de handelspartners, die vanuit de structurele veranderingen op de warmtemarkt resulteert in efficiënte technologieën en hernieuwbare energiesystemen en de daarmee verbonden uitbreiding van het technologische spectrum. Wereldwijd nemen jaarlijks 92.000 vakmensen deel aan de bijscholingen die de Viessmann Academie aanbiedt.

Het Viessmann dienstenaanbod omvat daarnaast ook assistentie door de technische dienst, een passend softwareaanbod, ondersteuning op het gebied van publiciteit en verkooporganisatie, alsook een gebruiksvriendelijk informatie- en bestelsysteem, dat dag en nacht beschikbaar is op het internet.

Energie- en vakfora

Regelmatig komen vooraanstaande energie- en klimaatspecialisten bijeen tijdens de energie- en vakfora van de Viessmann Academie om te discussiëren en ervaringen uit te wisselen. Sinds de eerste editie in 2008 hebben reeds om en bij de 2.500 partners – installateurs zowel als ontwerpers, architecten en ingenieurs – daaraan deelgenomen. Dit wijst op de grote behoefte aan vakinformatie en toelichting van politieke en technologische verbanden.

Tijdens deze evenementen stellen gerenommeerde experten uit de politiek, de wetenschap en de verwarmingssector hun zienswijzen voor, geven zij aanzetten voor oplossingen en antwoorden zij op vragen tijdens discussieronden.

foren.jpg
ueberreichung_stiftungsurkunde.jpg

Viessmann Allendorf Stichting: verantwoordelijkheid opnemen

Viessmann neemt zijn maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid op. Trouw aan dit ondernemingsprincipe, zet de onderneming zich in voor wetenschap, kunst, cultuur en sociale thema's. Om projecten in Duitsland en op internationaal niveau te ondersteunen, wordt jaarlijks een bedrag met zes cijfers uitgegeven.

Om dit veelzijdige engagement op een uniforme basis na te komen en zijn continuïteit in de toekomst veilig te stellen, werd de "Viessmann Allendorf Stichting" opgericht. In augustus 2010 overhandigde gouverneur Dr. Walter Lübcke de oorkonde van de stichting aan Dr. Martin Viessmann.

magazin aktuell

Magazine aktuell

Het Viessmann magazine voor alle medewerkers en klanten van Viessmann

Onderscheidingen

Prijzen en onderscheidingen voor de onderneming en haar producten

meer info

Certificaten

Hier vindt u uitgebreide informatie over alle certificaties

info & download

Beurzen

Vraag informatie over toekomstgerichte verwarmings- en klimaatregelsystemen

meer info
Start_Landebahn.jpg

Commerciële luchthaven Allendorf (Eder)

De commerciële luchthaven Allendorf (Eder) werd in 1966 gebouwd en in 2005 grondig gemoderniseerd en uitgebreid, zodat ze vandaag voldoet aan alle eisen die aan een moderne zakenluchthaven worden gesteld. Daarnaast fungeert de luchthaven als basis voor de vliegclub Ederbergland, die ze vooral voor haar jeugdwerking gebruikt.