Verwarmingssystemen voor bedrijven en industrie

Vind het juiste verwarmingssysteem

De productportfolio van Viessmann biedt een gevarieerd aanbod aan verwarmingssystemen voor industrie en bedrijven. Voor een goed overzicht van het aanbod kunt u terecht in onze productcatalogus. Daar kunt u met behulp van filters zoals toepassingsgebied en energiebron de gewenste resultaten sorteren en weergeven. In de volgende hoofdstukken vindt u ook een overzicht van verwarmingssystemen specifiek voor commerciële en industriële toepassingen. Of u nu al een idee hebt van wat u wilt of nog niet hebt besloten, neem gerust contact met ons op.

Warmtepompen voor bedrijven en industrie

Met de Vitocal warmtepompen van Viessmann voor commerciële en industriële toepassingen maakt u gebruik van gratis milieu-energie. Voor commerciële en industriële omgevingen biedt Viessmann grond/water-warmtepompen, luchtwarmtepompen en grote warmtepompen aan. Bovendien bestaat de mogelijkheid om energieopslagsystemen met ijs te gebruiken. Brine/water warmtepompen gebruiken de grond als energiebron via geothermische collectoren of sondes, terwijl luchtwarmtepompen de door de zon verwarmde buitenlucht of afvalwarmte als primaire energiebron gebruiken. Bij ijsenergieopslag worden omgevingslucht, zonnestraling en de grond tegelijkertijd als warmtebron gebruikt.

Naast warmteopwekking hebben de producten uit de reeks met hoog vermogen ook een indrukwekkend koelvermogen - bijvoorbeeld voor het koelen van opslagruimten voor levensmiddelen en het voorzien in airconditioning in productieruimten. De warmtepompen met vermogens tot 600 kilowatt zijn ook geschikt voor installatie in lastige ruimtes en kunnen worden geconfigureerd als dual-mode systemen. Condensatieketels op gas en olie dekken de piekbelastingen.

Thermische zonnesystemen

Viessmann thermische zonnesystemen zijn een ideale toevoeging voor warmwaterbereiding en back-up voor warmteproductie. Met zijn brede gamma Vitosol collectoren biedt Viessmann flexibele en individuele oplossingen voor elke toepassing. Onze vlakke en buiscollectoren maken gebruik van gratis zonne-energie. Het gebruik ervan ontlast niet alleen het milieu, maar vermindert ook de kosten voor de aankoop en opslag van brandstof. Investeren in thermische zonnepanelen is daarom ecologisch, economisch en toekomstgericht. De collectoren worden bij uitstek gebruikt wanneer voor de productie van proceswarmte een laag temperatuurniveau vereist is.

Vlakke zonnecollectoren zijn geschikt voor montage boven het dak, dakintegratie en voor montage op collectorsteunen. De gepatenteerde schakelende absorberlaag van Viessmann beschermt de krachtige vlakke plaatcollectoren tegen oververhitting en stagnatie. De absorbers van onze vacuümbuiscollectoren overtuigen door hun vermogen om een bijzonder grote hoeveelheid zonne-energie op te vangen en zo een hoog rendement te garanderen. Daarbij zorgt het vacuüm voor een bijzonder effectieve warmte-isolatie. De buiscollectoren zijn in staat om zelfs lage niveaus van zonnestraling om te zetten in bruikbare warmte.

Viessmann biedt complete systemen voor commerciële en industriële toepassingen. Het gamma omvat efficiënte verwarmingssystemen voor alle energiebronnen - middelgrote ketels en industriële/commerciële ketels voor gas, olie of omgevingswarmte. De producten van Viessmann zijn ontworpen om een economische voorziening van warmte, stoom, koeling en elektriciteit te garanderen. Het aanbod gaat van vermogens tot 44 megawatt. Viessmann ondersteunt elk project met een uitgebreid dienstenpakket, van planning en installatie tot dienst na verkoop. Met Viessmann aan uw zijde kunt u bovendien uw eigen geïntegreerde energieconcepten voor de verwerkende industrie, voor dienstverleners en voor industriële toepassingen ontwikkelen en realiseren. Voor elk project worden op elkaar afgestemde componenten en systemen individueel voor de klant uit één hand ontwikkeld.

Dankzij onze jarenlange ervaring in de bouw van middelgrote en industriële/commerciële ketels en de nieuwste productietechnologie in onze productiefaciliteiten garandeert Viessmann een hoge kwaliteit en blinkt het uit als technologische gangmaker voor systeemoplossingen. De verwarmingssystemen van Viessmann staan bekend om hun hoge bedrijfszekerheid en lange levensduur.

Gasketels tot 2000 kilowatt

De Viessmann Vitodens gascondensatieketels en lagetemperatuur-gasketels voor industriële en commerciële toepassingen zijn verkrijgbaar met vermogens tot 2000 kilowatt. Ze onderscheiden zich door hun zeer zuinige, schone en betrouwbare werking. Bovendien hebben ze een indrukwekkend lange levensduur. De hoogwaardige componenten van de verwarmingssystemen zijn vanaf de fabriek op elkaar afgestemd en werken naadloos samen. Bijzonder opmerkelijk is de MatriX gasbrander - een mijlpaal in de verwarmingstechniek van Viessmann. Het roestvrijstalen MatriX-gasrooster zorgt voor een lange levensduur, terwijl de brander ongevoelig is voor hoge temperatuurbelastingen.

Door het gebruik van geavanceerde condensatietechnologie bieden Viessmann gascondensatieketels voor commerciële toepassingen een optimaal energiegebruik en een zuinig verbruik. De lage temperatuur gasketels hebben een bewezen Viessmann kwaliteit en een hoog seizoensrendement [volgens DIN]. De veelzijdigheid van het Vitoplex-assortiment zorgt ervoor dat er voor elke vraag en elk budget een oplossing is. Vooral in moeilijke ruimtes zijn de Vitorond-modellen de optimale oplossing.

Olieketels tot 2000 kilowatt

De oliecondensatieketels en lage temperatuur olieketels van Viessmann zijn gebaseerd op een betrouwbare en jarenlange beproefde technologie. Ook een zuinige werking is gegarandeerd. De productportfolio biedt een breed scala aan vermogens. Zo zijn er Viessmann oliecondensatieketels met een nominaal verwarmingsvermogen tot 545 kilowatt en lagetemperatuur-olieketels met vermogens tot 2000 kilowatt. De oliecondensatieketels presteren bijzonder indrukwekkend door gebruik te maken van de energie die in de hete gassen verborgen zit en die anders ongebruikt via de schoorsteen zou ontsnappen. Het gebruik van deze extra warmte is op lange termijn goed voor het milieu en verlaagt de exploitatiekosten, omdat er minder fossiele brandstof hoeft te worden gebruikt. Lage temperatuur-olieketels zijn bijzonder betrouwbaar in toepassingen met een hoge warmtebehoefte. Door hun sectionele ontwerp zijn ze ook geschikt voor kleine ruimtes en in het algemeen gemakkelijk te manoeuvreren.