Fabrieksrondleiding bij Viessmann

Viessmann Group is de technologische trendsetter in de verwarmingssector. Daarvoor staat de naam Viessmann, en onze medewerkers zorgen ervoor dat wij deze reputatie elke dag opnieuw waarmaken. Jaarlijks krijgen de hoofdzetel van de onderneming in Allendorf (Eder) of andere vestigingen van de Viessmann Group 25.000 gasten op bezoek.

Maak kennis met een van de internationaal toonaangevende fabrikanten van verwarmingstechnische systemen. Onze geschoolde gidsen geven u een kijkje in de werk- en productiewereld van Viessmann – informatief en transparant.

Van harte welkom bij Viessmann. Wij kijken uit naar uw bezoek.

 

Dit kunt u bezichtigen

Innovationen.jpg

Viessmann Infocenter met "Galeria" en museum "Via Temporis"

Het technologische spectrum in de verwarmingstechniek wordt almaar complexer, het productaanbod almaar breder. Om de kennis over de nieuwe technologieën nog beter te kunnen verspreiden, hebben wij in het hoofdkantoor van de onderneming in Allendorf (Eder) de Viessmann Academie opgericht. Samen met de "Galeria“, die de kernaspecten van ons merk uitstraalt, het museum "Via Temporis“ en de energiecentrale, vormt de Academie het Viessmann Infocenter.

Viessmann fabriek I Allendorf

Zowel voor woongebouwen, commerciële en industriële bedrijven – Viessmann heeft voor elke toepassing de passende systeemoplossing met verwarmingsketels voor alle energiedragers en met vermogens van 1,5 tot 120.000 kW. Het complete aanbod van Viessmann omvat onder andere condenserende wandketels van 1,9 tot 150 kW en staande condensatiesystemen van 1,9 tot 6.000 kW of WKK-installaties van 1,0 tot 401 kWel of van 5,3 tot 549 kWth.

Fertigung.jpg
Warenverteilzentrum.jpg

Goederenverdeelcentrum / logistiek centrum

Het internationale goederenverdeelcentrum is de spil van de verkooplogistiek en de centrale opslagplaats van de Viessmann Groep voor de binnen- en buitenlandse markten.

De automatische hoge opslagruimte met wisselend gebruik van de capaciteit, biedt tot 59.000 palletplaatsen in 19 gangen. Per gang is er een automatische stapelinrichting met telescopische vork die de goederen in de rekken plaatst of eruit haalt. Alle eindproducten van eigen fabricaat of handelsgoederen van leveranciers vinden hier een plek.

Van hieruit worden ook de regionale opslagplaatsen van Viessmann bevoorraad, van waar de leveringen naar de klanten vertrekken. Het goederenverdeelcentrum en de regionale opslagplaatsen garanderen de leveringsservice voor de verkoopvestigingen, die allemaal zijn uitgerust met een afhaalmagazijn.

De biogasinstallaties

De biogasinstallaties van de Viessmann Groep, halen via innovatieve en milieuvriendelijke methodes op een efficiënte en economische wijze biogas uit hernieuwbare grondstoffen, bioafval, tuinbouwmateriaal en organische reststoffen. Carbotech, eveneens een bedrijf van de Viessmann Groep, levert bovendien technologieën en processen om het biogas te zuiveren en in het aardgasnet te injecteren. In de vestiging Allendorf (Eder) werden biogasinstallaties gebouwd voor verschillende technische procedés.

De in 2010 door BIOFerm GmbH gebouwde installatie werkt volgens het principe van droge fermentatie, dat tot dusver in Hessen slechts in enkele installaties werd toegepast. Daarom kreeg het project, met een totaal investeringsvolume van 2,5 miljoen euro, het statuut van een proef- en onderzoeksinstallatie, en wordt het financieel ondersteund door het Hessische ministerie voor leefmilieu, energie, landbouw en natuurbescherming. De installatie produceert jaarlijks 1,3 miljoen kWh elektriciteit en 1,5 miljoen kWh warmte uit 5.000 ton substraat.

Geïnteresseerde bezoekers krijgen bij Viessmann zo een overzicht van de producten voor de volledige procesketen - van de opwekking via natte of droge fermentatie, over de veredeling tot het efficiënt gebruik door middel van warmtekrachtkoppelingsmodules en gasverwarmingsketels.

Biogasanlagen.jpg

Veel gestelde vragen


Wie kan zich aanmelden voor een fabrieksrondleiding?

Onze fabrieksrondleidingen zijn toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Vragen kunt u richten aan werksfuehrung@viessmann.com.

Hoe kan ik mij aanmelden?

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op deze website.

Kan ik mij ook alleen aanmelden voor een fabrieksrondleiding?

Dat kunt u zeker. U sluit zich dan aan bij een groep.

Wanneer vinden de fabrieksrondleidingen plaats?

Fabrieksrondleidingen vinden normaal op vrijdag plaats. Uitzonderlijk kan voor grotere groepen ook op andere weekdagen een afspraak worden gemaakt. Neem hiervoor contact met ons op via het aanmeldformulier. Vervolgens doen wij u een voorstel.

Hoeveel kost een fabrieksrondleiding?

De rondleidingen bij Viessmann zijn gratis.

Hoe lang duurt een fabrieksrondleiding?

Gemiddeld duurt een rondleiding 2,5 uur.

Kunnen rolstoelgebruikers deelnemen aan een rondleiding?

Rolstoelgebruikers kunnen deelnemen aan een fabrieksrondleiding, met uitzondering van de bezichtiging van het logistieke centrum en de biogasinstallatie.


Viessmann_Allendorf.jpg

De weg naar Allendorf