Het Viessmann Infocenter

Om de kennis over de nieuwe technologieën in de verwarmingssector nog beter te kunnen verspreiden, hebben wij in het hoofdkantoor van de onderneming in Allendorf (Eder) de Viessmann Academie opgericht.

Samen met de "Galeria“, die de kern van ons merk uitstraalt, het museum "Via Temporis“ en de innovatieve energiecentrale, vormt de Academie het Viessmann Infocenter. Op die manier kunnen onze gasten tijdens hun werkbezoek ook de waarden en competenties leren kennen waar Viessmann voor staat.

Met zijn compleet aanbod voor alle energiedragers en alle vermogenssegmenten is Viessmann als geen ander klaar voor de structurele veranderingen in de verwarmingssector. De productiehal in Allendorf werd gebouwd volgens het “Lean Production”-principe, waardoor de arbeidsefficiëntie aanzienlijk verhoogd werd. Dankzij het toekomstgerichte energieconcept "Efficiëntie Plus" besparen we in de vestiging in Allendorf 40 % op fossiele energie en verminderen we de CO2-uitstoot met een derde. We opteren daarbij vooral voor biomassa die we op grote schaal aanplanten op onze eigen plantages in de nabije omgeving.

Op die manier illustreert het Infocenter heel duidelijk hoe Viessmann als traditioneel familiebedrijf van de derde generatie de uitdagingen van de toekomst aangaat.

produktschulung.jpg

Academie

Het technologische spectrum in de verwarmingstechniek wordt almaar complexer, het productaanbod almaar breder. Verwarmingssystemen op olie en gas, warmtepompen, bio-energie, zonnewarmte, fotovoltaïsche systemen, warmtekrachtkoppeling en klimaatregelingstechniek vragen individuele oplossingen in alle toepassingsgebieden.

Enkel wie de veranderende uitdagingen van het dagelijkse bedrijfsleven flexibel en vakkundig aanpakt, kan zijn klanten langdurig tevredenstellen. Kennis van de geschikte toepassingsgebieden en de mogelijke combinaties van innovatieve efficiënte techniek en hernieuwbare energiesystemen, is vandaag meer dan ooit noodzakelijk. Daardoor nemen ook de eisen aan de kwalificaties van alle partners op de verwarmingsmarkt toe. Bijscholing, kennis en snelle verwerking van informatie worden almaar belangrijker.

Daarom biedt de Viessmann Academie een brede waaier van opleidingen aan. Deze richten zich in de eerste plaats tot gespecialiseerde firma's uit de sanitaire, verwarmings- en koeltechnische branche, schoorsteenvegers, ontwerp- en ingenieursbureaus, architecten, huisvestingsmaatschappijen, onderwijsinstellingen, industrie, nijverheid en gemeenten. En het aanbod slaat goed aan - wereldwijd nemen jaarlijks 90.000 vakmensen deel aan de (bij)scholingen die de Viessmann Academie aanbiedt.

Galeria

De expositie van de "Galeria" straalt de kernfactoren van ons merk uit.

Innovationen.jpg
Via-Temporis.jpg

Via Temporis

Met een aantal technische mijlpalen schreef Viessmann verwarmingsgeschiedenis. Al vroeg groeide het bedrijf uit tot gangmaker van de hele sector. Om de historiek van het bedrijf aanschouwelijk te maken, samen te vatten voor de bezoekers van de fabriek te Allendorf en in de huidige context te schetsen, werd een bijzonder gebouw ontworpen: het museum "Via Temporis".

De historische tentoonstelling informeert de bezoeker over de geschiedenis van het bedrijf en is tegelijk een ode aan het levenswerk van Dr. Hans Viessmann, die na de Tweede Wereldoorlog het atelier dat hij van zijn vader had overgenomen, uitbouwde tot een wereldbedrijf.

Het Via Temporis sluit aan bij de Viessmann Galeria, dat  eveneens in een moderne, industriële architectuur is uitgevoerd die aanleunt bij de Bauhaus-stijl. Hier is de expositie van de kernfactoren van het merk ondergebracht, waarin de essentiële competenties van Viessmann tot uiting komen.

Innovatieve energiecentrale

Op de hoofdzetel van de onderneming in Allendorf (Eder) creëerde Viessmann met het Infocenter een uniek communicatieplatform voor de sector. In de energiecentrale en in de opleidingsruimten zijn verwarmings- en warmtekrachtkoppelingssystemen van het kleine tot het industriële vermogenssegment in werking.

Via het duurzaamheidsproject 'Efficiëntie Plus' bewijst Viessmann hoe met de beschikbare technologie klimaatvriendelijk en hulpbronnenefficiënt warmte en elektriciteit wordt geproduceerd. In de eigen biogasinstallatie wordt energieproductie op basis van biomassa in de praktijk getoond. Via de permanente tentoonstelling, een rondleiding door de fabriek en Via Temporis krijgt de bezoeker een beeld van het merk dat blijft hangen.

Energiezentrale.jpg