De Vitocal 060-A thermodynamische boiler beantwoordt aan de vereisten die gesteld worden voor warm tapwatercomfort bij zowel nieuwbouw als renovatie.


Profiteer van de voordelen:

  • Thermodynamische boiler voor werking met buitenlucht en omgevingslucht
  • Eenvoudige inbedrijfstelling dankzij een vooraf gemonteerde eenheid en vooraf ingestelde regelingen
  • Geluidsniveau vergelijkbaar met een huishoudtoestel
  • Intuïtieve en gebruiksvriendelijke bedieningsmodule
  • Opwarming van het water tot 62 °C via de warmtepomp en werking tot eenbuitentemperatuur van -5 °C
  • Boost-functie: sanitair warm water snel beschikbaar dankzij activering van het elektrisch verwarmingselement
  • Smart-functie: productie van warm tapwater in functie van het dagelijksverbruik van de gebruiker, waarbij optimaal comfort en maximale besparingen worden gegarandeerd
  • Night-functie: modus voor maximale werking tijdens de daluren
  • SmartGrid: compatibel met eigen verbruik van fotovoltaïsche stroom
Warmtepompboiler Vitocal 060-A

Het juiste evenwicht: besparing, milieuvriendelijk en comfort

De Vitocal 060-A thermodynamische boileris een voordelige oplossing, niet alleen bij nieuwbouwprojecten, maar ook bij renovatie, ter vervanging van de bestaande oplossing voor de warm tapwaterproductie. Hij gebruikt daarbij een warmtepomp die energie uit de lucht haalt om deze om te zetten naar warmte voor het warm tapwater dat in de sanitair warmwaterboiler is opgeslagen.

De Vitocal 060-A stoot geen broeikasgassen uit en werkt met een eigen en onuitputtelijke energie: lucht. Hij zorgt voor een besparing tot 70% op uw elektriciteitsfactuur in verhouding toteen elektrische waterverwarmer. En tegelijkertijd verzekert hij het gewenste warm tapwatercomfort dankzij een unieke oplossing waarbij he tvolume wordt aangepast aan de gezinssituatie (uitgaande van 2 tot 6 personen).

Past zich aan alle gebruiksomstandighedenaan

De Vitocal 060-A van 178 liter is 584 mm breed en kan aan de voorkant worden aangesloten. Hierdoor kan hij makkelijk in ruimtes van 600nmm breed worden geplaatst, direct tegen de muur. Deze boiler kan u dus gerust voorstellen voor nieuwe woningen, maar ook bij renovatie ter vervanging van een elektrische boiler. Als de plaats van installatie minstens 20 m³ groot is, kan de Vitocal 060-A met omgevingslucht werken, waarvoor geen opening naar buiten toe vereisti s. Deze oplossing laat toe de installatiekosten te beperken en verzekert u van een snel investeringsrendement.

Bij plaatsing in een ruimte die niet groot genoeg is, kan de Vitocal 060-A met buitenlucht werken. In dat geval wordt de temperatuur van de ruimte niet beïnvloed en genereert het toestel ook minder lawaai. Dankzij zijn compacte afmetingen kan de Vitocal 060-A in een behuizing worden geplaatst: kies in 1,70 m hoge ruimtes voor het model van 178 liter en in 2 m hoge ruimtes voor de modellen van 251 en 254 liter.

Altijd warm water beschikbaar

Met alleen de warmtepomp produceert de Vitocal 060-A warm tapwater tot 62 °C. In bekleed model kan deze warmtepomp ook werken bij een buitentemperatuur tot -5 °C. Buiten deze gebruikslimieten wordt de werking overgenomen door een extra verwarmingselement, elektrisch voor het model T0E of hydraulisch voor het model T0S.

Slimme regeling

De bedieningsinterface van de Vitocal thermodynamischeboilers werd specifiek ontworpen voor de gebruiker: zowel eenvoudig te begrijpen als makkelijk te gebruiken. Er zijn 6 werkingsprogramma’s beschikbaar


Productdetails

Overzicht

Verrmogen
2,8 - 3,0
COP
Buitenlucht conform EN 16147 bij A7/W10-53 COP 2,8-3,0 tapprofiel L-XL
Energie-efficiëntieklasse
energieeffizienklasse.png
A+
Toepassingsgebied
icon-wohngebaeude.png
Eengezinswoning, nieuwbouw en renovatie
Water opwarmen
Warmwaterboiler van 178, 254 en 251 liter inhoud
Andere mogelijkheden
Installatie: staand, binnen
Warmtepompboiler Vitocal 060-A