Moderne Gasheizung - So funktioniert Brennwerttechnik

Zo bespaart u met een HR-ketel

Met een HR-ketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van gas, maar ook de warmte die bij een VR-ketel onbenut door de schoorsteen verdwijnt.

HR-ketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich nog in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmingswarmte. Hiervoor zijn de HR-ketels van Viessmann uitgerust met Inox-Radiaal warmtewisselaars uit roestvast staal, die de rookgassen vóór ze door de schoorsteen verdwijnen zodanig afkoelen dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte overgedragen wordt
aan het verwarmingssysteem.

Met deze technologie halen HR-ketels een normrendement van wel 98 procent (Hs) en zijn ze dus bijzonder energiebesparend. Dit werkingsprincipe bespaart niet alleen kostbare energie, maar spaart ook het milieu door de fors gereduceerde CO2-emissies.

Investeren in een nieuwe gasketel 

Het loont om te investeren in een nieuwe gasketel bji het renoveren van een huis of appartement.  Ook in nieuwbouw kan een HR-ketel op gas een goede oplossing zijn. Hieronder vind je het volledige gamma van HR-ketels van Viessmann terug.

> Gamma gasketels voor bedrijven en appartementsgebouwen

HR ketels

Met een HR-ketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van aardgas, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut blijft. HR-ketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich nog in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmingswarmte. Daarom zijn de HR-ketels van Viessmann uitgerust met Inox-Radiaal warmtewisselaars in roestvast staal, die de rookgassen vóór ze in de schoorsteen verdwijnen zo ver afkoelen dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte wordt overgedragen aan het verwarmingssysteem.