HR-ketels van Duitse makelij: kwaliteit verzekert

Bent u aan een nieuwe ketel toe, dan kunt u ervoor kiezen uw oude ketel te vervangen door een warmtepomp. Uw huis heeft dan geen gasaansluiting meer nodig. 

Is een warmtepomp nog een stap te ver of te kostbaar, dan kunt u kiezen voor een energiezuinige HR-ketel of een hybride oplossing tussen een warmtepomp en een HR-ketel in. 

HR-ketels van Viessmann

Zoals u van een van oorsprong Duits familiebedrijf kunt verwachten zijn onze HR-ketels van zeer hoge kwaliteit. Ze staan erom bekend dat ze bijna geen onderhoud nodig hebben en de kans is zeer klein dat u last krijgt van storingen. Onze HR-ketels zijn bovendien op zo’n manier gebouwd, dat ze een normrendement van wel 98 procent (Hs) halen. Daarmee zijn ze bijzonder energiebesparend.

Nog een voordeel: onze HR-ketels zoals de Vitodens zijn compact gebouwd en besparen daarmee ruimte.

Hoe werkt een HR-ketel

Met een HR-ketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van gas. Een HR-ketel gebruikt ook de warmte die bij een VR-ketel onbenut door de schoorsteen verdwijnt.

Om de warmte die zich nog in de rookgassen bevindt ook om te zetten in verwarmingswarmte, zijn de HR-ketels van Viessmann uitgerust met Inox-Radiaal warmtewisselaars uit roestvast staal. Deze warmtewisselaars koelen de rookgassen vóór ze door de schoorsteen verdwijnen zodanig af, dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte overgedragen wordt aan het verwarmingssysteem. Door deze technologie zijn onze HR-ketels extra energiebesparend.

Hybride oplossingen

Is het in uw huis nu nog te kostbaar om helemaal af te stappen van het gas, maar wilt u die stap op termijn wel nemen, dan is een hybride verwarmingsketel op gas een mooie tussenstap. Hybride ketels combineren verschillende energiebronnen, bijvoorbeeld gas én warme lucht uit de omgeving. U bespaart dan wel gas, maar stapt nog niet helemaal over op gasloos. 

HR-ketel kiezen?

Moderne Gasheizung - So funktioniert Brennwerttechnik

Zo bespaart u met een HR-ketel

Met een HR-ketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van gas, maar ook de warmte die bij een VR-ketel onbenut door de schoorsteen verdwijnt.

HR-ketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich nog in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmingswarmte. Hiervoor zijn de HR-ketels van Viessmann uitgerust met Inox-Radiaal warmtewisselaars uit roestvast staal, die de rookgassen vóór ze door de schoorsteen verdwijnen zodanig afkoelen dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte overgedragen wordt
aan het verwarmingssysteem.

Met deze technologie halen HR-ketels een normrendement van wel 98 procent (Hs) en zijn ze dus bijzonder energiebesparend. Dit werkingsprincipe bespaart niet alleen kostbare energie, maar spaart ook het milieu door de fors gereduceerde CO2-emissies.

HR ketels

Met een HR-ketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van aardgas, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut blijft. HR-ketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich nog in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmingswarmte. Daarom zijn de HR-ketels van Viessmann uitgerust met Inox-Radiaal warmtewisselaars in roestvast staal, die de rookgassen vóór ze in de schoorsteen verdwijnen zo ver afkoelen dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte wordt overgedragen aan het verwarmingssysteem.