Viessmann HR-ketels: zeer energiebesparend, lange levensduur 

Bent u in uw bestaande huis toe aan een nieuwe cv-ketel en is de stap om uw huis met een warmtepomp gasloos te maken te kostbaar of ingewikkeld? 

Kies dan voor een HR-ketel van Viessmann. 

Compact en ruimtebesparend

We bouwen onze HR-ketels op zo’n manier, dat ze een normrendement van wel 98 procent (Hs) halen. Daarmee zijn ze bijzonder energiebesparend. 

HR-ketels zoals onze Vitodens zijn bovendien compact en besparen daarmee ruimte. Ze kunnen probleemloos op zolder, in een nis in de badkamer of in de berging tegen een wand worden gemonteerd. De Vitodens 100-W vindt altijd wel een plekje boven de wasmachine, de wasdroger of het werkblad.

Lange levensduur en efficiënte werking 

Zoals u van een van oorsprong Duits familiebedrijf kunt verwachten zijn onze HR-ketels van zeer hoge kwaliteit. Ze staan erom bekend dat ze bijna geen onderhoud nodig hebben en de kans is zeer klein dat u last krijgt van storingen. 

De voordelen op een rij:

  • Compact gebouwd en dus ruimtebesparend
  • Lange levensduur en efficiënte werking 
  • Zeer onderhouds- en servicevriendelijk
  • Hoog warmwatercomfort
  • Eenvoudig te bedienen regeling
  • Energie-efficiëntieklasse: A

HR-ketel kiezen?

Vraag uw installateur om advies.

Moderne Gasheizung - So funktioniert Brennwerttechnik

Zo bespaart u met een HR-ketel

Met een HR-ketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van gas, maar ook de warmte die bij een VR-ketel onbenut door de schoorsteen verdwijnt.

HR-ketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich nog in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmingswarmte. Hiervoor zijn de HR-ketels van Viessmann uitgerust met Inox-Radiaal warmtewisselaars uit roestvast staal, die de rookgassen vóór ze door de schoorsteen verdwijnen zodanig afkoelen dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte overgedragen wordt
aan het verwarmingssysteem.

Met deze technologie halen HR-ketels een normrendement van wel 98 procent (Hs) en zijn ze dus bijzonder energiebesparend. Dit werkingsprincipe bespaart niet alleen kostbare energie, maar spaart ook het milieu door de fors gereduceerde CO2-emissies.

HR ketels

Met een HR-ketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van aardgas, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut blijft. HR-ketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich nog in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmingswarmte. Daarom zijn de HR-ketels van Viessmann uitgerust met Inox-Radiaal warmtewisselaars in roestvast staal, die de rookgassen vóór ze in de schoorsteen verdwijnen zo ver afkoelen dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte wordt overgedragen aan het verwarmingssysteem.